aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ – Πάφος FC 3-0: Καθάρισε νωρίς και ξανά σε απόσταση αναπνοής! (vid)

ΑΕΚ – Πάφος FC 3-0: Καθάρισε νωρίς και ξανά σε απόσταση αναπνοής! (vid)

Φουριόζα ΑΕΚ επιβλήθηκε της Πάφος FC με 3-0, σε ματς για την 6η αγωνιστική της β’ φάσης που διεξήχθη στην «Αρένα». Οι Λαρνακείς, που προέρχονταν από την ήττα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις επιτυχίες και το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο.

«Καθάρισαν» τον αγώνα από τα πρώτα 25 λεπτά! Προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Κβίντα (7’), ενώ οι Σολ (18’) και Πονς (25’) πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ της ομάδας του Μπεν Σιμόν, σφραγίζοντας το τρίποντο.

Έτσι, οι κιτρινοπράσινοι επέστρεψαν στις νίκες, πλησιάζοντας ξανά σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ανέβηκαν στους 65 βαθμούς και βρίσκονται πλέον στο -1 από τον ΑΠΟΕΛ, που φιλοξενεί αύριο την Ανόρθωση. Την ίδια ώρα, αύξησε τη διαφορά από την τρίτη και τέταρτη θέση σε τρεις και τέσσερις βαθμούς αντίστοιχα.

Η παφιακή ομάδα πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα στην αναμέτρηση. Δέχτηκε την πρώτη ήττα της μετά από έναν μήνα και τρεις αγώνες, παραμένοντας στους 57 βαθμούς. Ως αποτέλεσμα, είδε τη ψαλίδα από την τρίτη θέση να ανοίγει στους πέντε βαθμούς. Αν κάτι θέλουν να κρατήσουν οι γαλάζιοι από την αναμέτρηση, αυτή είναι η αντίδραση που έβγαλαν στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία ωστόσο ήταν χωρίς αποτέλεσμα.

Για την 7η αγωνιστική της β’ φάσης, η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Άρη, ενώ η Πάφος FC υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ. Και οι δύο αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή (14/4).

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο ματς, πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό χάρις σε αυτογκόλ του Κβίντα. Στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε το υπέρ της μομέντουμ και μπόρεσε να βρει δύο ακόμα γκολ στο 18’ και το 25’ με τους Σολ και Πονς αντίστοιχα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι παίκτες του Ραν Μπεν Σιμόν ήταν εύστοχοι στον απόλυτο βαθμό, πετυχαίνοντας τρία γκολ στις τρεις μοναδικές τελικές προσπάθειες που είχαν στο πρώτο ημίχρονο.

Από την άλλη, η Πάφος FC προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το τρίτο γκολ που δέχτηκε. Πήρε την κατοχή της μπάλας και ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να βάλει δύσκολα στον Πίριτς. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο πιεστικοί, βρήκαν καλές ευκαιρίες για να μειώσουν όμως δεν τις αξιοποίησαν.

Οι γαλάζιοι το πάλεψαν μέχρι τέλους για ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Το 3-0 λοιπόν, που διαμορφώθηκε στο 25’ έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου διαιτητή, Νογκουέιρα.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιουνκού (80′ Σάντσες), Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία, Λέντες, Πονς, Γκάμα (64′ Ναούμ), Τόνγκια (80′ Καπτούμ), Φαράζ (55′ Ντίμερς), Σολ (55′ Λόπες).

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ρους, Κβίντα, Γκολντάρ, Μελούσο (38′ Μπότσκαϊ), Κανέ, Ντράγκομιρ, Πέπε, Μπρούνο, Τάνκοβιτς (69′ Βαλακάρι), Ζάιρο (46′ Κοντρέρας).

Σκόρερ: Κβίντα 7′ (αυτ.), Σολ 18′, Πονς 25′ / –

Κίτρινες: Ντιουνκού / Κανέ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: AEK ARENA

Διαιτητής: Μιγκέλ Νογκουέιρα (Πορτογαλία)

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Λούκα Ζουφέρλι (Ιταλία)

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7′ ΓΚΟΛ 1-0 Η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ χάρις σε αυτογκόλ του Κβίντα. Ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.


18′ ΓΚΟΛ 2-0 Και δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ, με κεφαλιά του Φραν Σολ. Διαμαρτύρονται για σπρώξιμο στον Μελούσο οι φιλοξενούμενοι.


25′ ΓΚΟΛ 3-0 Σκοράρει ξανά η ΑΕΚ με όμορφο εντός περιοχής σουτ του Πονς.


30′ Καλή ευκαιρία για την Πάφος FC. Ο Ζάιρο μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να κρεμάσει τον Πίριτς, η μπάλα έφυγε όμως έξω.

38′ Αναγκαστική αλλαγή για την Πάφος FC. Εκτός ο τραυματίας Μελούσο, στη θέση του ο Μπότσκαϊ.

– Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

45’+2 Ο Πίριτς μπλόκαρε την κεφαλιά.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για την Πάφος FC με την έναρξη της επανάληψης. Ο Κοντρέρας αντί του Ζάιρο.

49′ Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφος FC. Ο Πίριτς απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Κβίντα.

53′ Ο Κοντρέρας κατέβασε στην περιοχή της ΑΕΚ και προσπάθησε να απειλήσει με τακουνάκι χωρίς επιτυχία. Στη συνέχεια ο Τάνκοβιτς σούταρε, με τον Ρομπέρζ να σώζει.

55′ Λόπες στη θέση του Σολ.

62′ Άστοχη κεφαλιά του Κοντρέρας.

64′ Ναούμ εντός, Μπρούνο Γκάμα εκτός.

71′ Σουτ του Ναούμ, πάνω από τα δοκάρια.

74′ Φώναξε για πέναλτι η Πάφος FC, για χέρι του Μιλίτσεβιτς στην περιοχή. Καμία παράβαση σύμφωνα με τον διαιτητή και το VAR.

79′ Ο Πίριτς απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Τζάτζα, ο Κβίντα πήρε το ριμπάουντ όμως ήταν άστοχος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ