aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-Πάφος FC 2-0: Άλμα Ευρώπης με το βλέμμα στ’ αστέρια (vid)

ΑΕΚ-Πάφος FC 2-0: Άλμα Ευρώπης με το βλέμμα στ’ αστέρια (vid)

Αποφασιστικό βήμα για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου έκανε η ΑΕΚ και έβαλε μπουρλότο στη μάχη για τη δεύτερη θέση και το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Λαρνακείς επικράτησαν 2-0 της Πάφος FC στην «Αρένα», για την 9η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος και έφθασαν τους 51 βαθμούς, όσους έχει και ο ΑΠΟΕΛ, από τον οποίο μειονεκτούν στην ισοβαθμία.

Σκόρερ για τους κιτρινοπράσινους οι Γκιούρσκο στο 15’ και Τρισκόφσκι με πέναλτι δέκα λεπτά αργότερα. Η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία θα «κλειδώσει» συμμετοχή στο Κόνφερενς Λιγκ της επόμενης σεζόν εφόσον χάσει ο Άρης από τον Απόλλωνα την Κυριακή (15/5) ή στη χειρότερη των περιπτώσεων πάρει ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα.

Στον αντίποδα, η Πάφος FC με τον Μίτσελ Σαλγκάδο σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή, είδε τις λιγοστές πιθανότητες που είχε για έξοδο στην Ευρώπη να εξανεμίζονται και μένει με την όρεξη στην ιστορική πρώτη συμμετοχή της στο πρώτο γκρουπ.

To ματς

Ισχυρό προβάδισμα νίκης από το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο του αγώνα πήρε η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας στην πρώτη οργανωμένη επιθετική της προσπάθεια ευτύχησε να σκοράρει. Μετά από πανέμορφη συνεργασία των Χριστοφόρου και Μάμα η μπάλα έφθασε στον Φαράζ, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Γκιούρσκο με σουτ στη κίνηση πέτυχε το 1-0.

Στο 22’ ο Ιταλός διαιτητής Μάρκο Πιτσινίνι, κλήθηκε από τον συμπατριώτη του VARίστα (Σάτσι Λούκα) να πάει στο on field review για να εξετάσει πιθανή παράβαση εντός περιοχής της Πάφου, για χέρι του Παλάσιος. Στις επαναληπτικές προβολές της φάσης ο διαιτητής διαπίστωσε παράβαση, μετά τη σέντρα του Γκιούρσκο, κρίνοντας πως το χέρι του αμυντικού της Πάφου ήταν ανοικτό, κι έτσι καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκη τον Ρούντκο σημειώνοντας με το 15ο φετινό τέρμα του το 2-0 για την ΑΕΚ. Ενδιαμέσως των δύο τερμάτων οι Λαρνακείς είχαν δοκάρι με τον Φαράζ να αποφεύγει το μαρκάρισμα του Τάλις και να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΚ έκτισε από νωρίς στο παιχνίδι γερό προβάδισμα και με σχετική άνεση το διαφύλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα. Έδωσε την μπάλα στους φιλοξενούμενους, αμύνθηκε πολύ καλά και δίχως να δυσκολευτεί πέτυχε την τρίτη νίκη της στα πλέι οφς. Μάλιστα, στις αντεπιθέσεις είχε ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, όμως ο Γκιούρσκο είτε νικήθηκε από τον Ρούντκο είτε δεν είχε δυνάμεις.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Νταβίδ Μπαντία): Λεάλ, Χριστοφόρου, Μιλίτσεβιτς, Γκονθάλεθ, Γκαρσία, Φαράζ, Λέντες, Μάμας (82′ Τόμοβιτς), Γκιούρσκο (90+5′ Ναούμ), Άλτμαν (82′ Εσπινόσα), Τρισκόφσκι (63′ Ρόμο).

Πάφος FC (Μίτσελ Σαλγκάδο): Ρούντκο, Ζ. Αουρέλιο (46′ Τόμετσακ), Κβίντα, Παλάσιος, Τάλις, Πάνιτς (46′ Φυλακτού) Χότσκο, Βαλακάρι (81′ Ντράγκομιρ), Ν. Αουρέλιο (46′ Κοβάσεβιτς), Σεμέδο, Ζάιρο (81′ Αμπντουσαλάμοφ).

Σκόρερ: Γκιούρσκο 15′, Τρισκόφσκι (πεν) 25′ / —

Κίτρινες: Μάμας, Γκιούρσκο / Χότσκο, Φυλακτού, Τάλις.

Αποβολές: — / Σεμέδο 73′

Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα»

Διαιτητής: Piccinini Marco

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος: Κουμή Δημήτρης

VAR: Sacchi Juan Luca

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

6′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, φάουλ του Φαράζ ο Τρισκόφσκι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά ο Ρούντκο με το σώμα είπε “όχι” στον αρχηγό των κιτρινοπράσινων.

15′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ με τον Γκιούρσκο! Μακρινή πάσα του Χριστοφόρου, ο Μάμας έδωσε πάσα στον Φαράζ, ο οποίος σέντραρε και ο Γκιούρσκο με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμορφη επιθετική προσπάθεια.

18′ Δοκάρι για την ΑΕΚ! Μεγάλη ευκαιρία για τους Λαρνακείς με τον Φαράζ να αδειθάζει τον προσωπικό του αντίπαλο και να κάνει δυνατό σουτ, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

22′ Πάει στο VAR ο διαιτητής για να εξετάσει πιθανό χέρι (πέναλτι) του Παλάσιος σε σέντρα του Γκιούρσκο.

23′ Βλέπει τη φάση στο βίντεο ο διαιτητής, κτυπά η μπάλα στο ανοικτό χέρι του αμυντικού της Πάφου και δίνει πέναλτι.

25′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, με πέναλτι του Τρισκόφσκι! Έστειλε την μπάλα αριστερά και τον Ρούντκο δεξιά ο αρχηγός της ΑΕΚ, 15ο φετινό τέρμα.

– Διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι καθώς ζήτησαν πως η μπάλα πέρασε εκτός της πλάγιας γραμμής πριν γίνει η παράβαση. Προφανώς ελέγχθηκε η φάση στο VAR. Στη μοναδική επαναληπτική προβολή δεν ήταν εφικτό να ξεκαθαρίσει κατά πόσο βγήκε ή όχι η μπάλα εκτός πεδιάς.

28′ Κόρνερ του Βαλακάρι, κεφαλιά του Ζάιρο η μπάλα έξω.

34′ Χάνει τεράστια ευκαιρία η ΑΕΚ, ο Τρισκόφσκι έχασε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Ρούντκο να κάνει έξοδο και να προλάβει να του πάρει την μπουκιά από το στόμα.

40′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, η ΑΕΚ διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ της προβάδισμα.

42′ Φάουλ του Λέντες, ο Ρούντκο με το ένα χέρι απέκρουσε.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

49′ Εξαιρετική ενέργεια και κάθετη πάσα του Αλτμάν, έβγαλε σε τετ α τετ τον Γκιούρσκο με τον Ρούντκο, όμως ο Ουκρανός τερματοφύλακας απέκρουσε.

61′ Πολύ αργός ρυθμός στο παιχνίδι, η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και άφησε την κατοχή της μπάλας στην Πάφο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Λεάλ.

67′ Φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ, πρώτα ο Λεάκ και μετά ο Γκαρσία απομάκρυναν την μπάλα.

71′ Βάζει πίεση η Πάφος στα τελευταία λεπτά και ψάχνει ένα γκολ για να μπει στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους. Ένα σουτ του Σεμέδο, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

73′ Απευθείας κόκκινη στον Σεμέδο! Ο επιθετικός της Πάφου πάτησε με τις τάπες από πίσω τον Άλτμαν και ορθά αποβλήθηκε. Έξαλλος ο Ισραηλινός παίκτης της ΑΕΚ και με το δίκιο του καθώς φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Σεμέδο είχε πρόθεση να κτυπήσει τον αντίπαλο.

76′ Πολύ καλή ευκαιρία της Πάφου, ο Λεάλ έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Κοβάσεβιτς.

85′ Έχει την εδαφική υπεροχή η Πάφος, η ΑΕΚ αμύνεται μαζικά και κρατά το υπέρ της προβάδισμα.

90′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90+2′ Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ με τον Γκιούρσκο, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αδύναμο η μπάλα στην αγκαλιά του Ρούντκο.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ