aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣAEK – Πάφος FC 1-3: Χριστούγεννα με παφίτικο λουκούμι! (vid)

AEK – Πάφος FC 1-3: Χριστούγεννα με παφίτικο λουκούμι! (vid)

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και ρεβεγιόν στην κορυφή της βαθμολογίας ονειρεύονταν στην ΑΕΚ παφίτικο λουκούμι τής κέρασε η Πάφος FC. Οι γαλάζιοι επικράτησαν 3-1 στην «Αρένα» για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πανηγύρισαν το πρώτο «διπλό» στη σεζόν και υποχρέωσαν τους Λαρνακείς στην πρώτη εντός έδρας ήττας τους και δεύτερη συνολικά.

Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς ήταν η πολυαναμενόμενη στην Κύπρο «Καρμέλ», έπληξε την «Αρένα» και έφερε τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση. Οι κιτρινοπράσινοι προηγήθηκαν με τον Ταντί στο 12’, όμως οι φιλοξενούμενοι με γκολ των Αμπντουσαλάμοφ (16′), Βαλακάρι (36′) και Πάνιτς (38′) σίγησαν την «Αρένα» και πήγαν στο ημίχρονο με προβάδισμα 3-1. Σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα η Πάφος να διατηρηθεί στην 4η θέση με 21 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έμεινε δεύτερη με 28 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Για πρώτη φορά η ΑΕΚ δέχθηκε τρία γκολ φέτος, ενώ η Πάφος σε έξι ματς εκτός έδρας είχε πετύχει δύο τέρματα, ενώ στην ως σήμερα αλώβητη «Αρένα» πέτυχε τρία!

Το ματς

«Φωτιά» πήρε ο αγώνας πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Ταντί με το πρώτο φετινό του γκολ έβαλε σε θέση οδηγού τους Λαρνακείς με συρτό σουτ στο 12’. Μετά από σέντρα ο Τρισκόφσκι έκανε κεφαλιά πάσα στον σκόρερ, ο οποίος με το κακό πόδι (αριστερό) κατάφερε να νικήσει τον Ρούντκο δίνοντας το έναυσμα στους φίλους της ΑΕΚ για πανηγύρια.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως για πολύ. Στο 16’ ο Αμπντουσαλάμοφ με μια… σεντερφορίσια κεφαλιά, μετά από σέντρα ακριβείας του Βαλακάρι, «κάρφωσε» την μπάλα στη γωνία της εστίας του Τούμπα και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Βαλακάρι μετά από γύρισμα του Σεμέδο «πυροβόλησε» στο 36’ τον Τούμπα για το 2-1 και ο Πάνιτς δύο λεπτά αργότερα άφησε εκτεθειμένη την άμυνα της ΑΕΚ, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την συστημένη σέντρα του Φουρ.

Ο Καταλά ανακάτεψε τα χαρτιά της τράπουλας προσπάθησε με αλλαγές σχήματος και προσώπων να διορθώσει τις αδυναμίες της ομάδας του, αλλά μάταια. Ο Ρούντκο είπε «όχι» σε κεφαλιά του Ντάρμπισαϊρ στο 49’, ο Τρισκόφσκι στο 68’ ήταν άστοχος από πολύ καλή θέση, ενώ το γκολ του Φαράζ στο 80’ ορθώς ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR, καθώς ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος μετά την κεφαλιά του Τιάγκο. Τα 17 κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ στο παιχνίδι ναι μεν αποδεικνύουν πόσο πιεστική ήταν η ΑΕΚ κατά διαστήματα στο παιχνίδι, όμως από την άλλη θα πρέπει να προβληματίσουν τον Καταλά γιατί πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Ευκαιρίες για τέταρτο γκολ είχε η Πάφος, όμως Βαλακάρι (56’) και Ντράγκομιρ (73’) δεν είχαν καθαρό μυαλό για να τελειώσουν σωστά τις φάσεις. Το τελικό σφύριγμα του Γιώργου Νικολάου βρήκε τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν μια σπουδαία επιτυχία και τους γηπεδούχους να αποχαιρετούν το 2021 με σκυμμένο το κεφάλι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Τούμπας, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς (46′ Τιάγκο), Τόμοβιτς, Ταντί (46′ Α.Γκονσάλες), Λέντες, Εσπινόσα (74′ Αναστασίου), Γκιούρσκο, Ακοράν (56′ Φαράζ), Τρισκόφσκι, Ντάρμπισαϊαρ (56′ Ρομό).

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Ρούντκο, Πάγιτς, Ζοάο Αουρέλιο, Κβίντα, Μπάιριτς (83′ Αΐλτον), Πάνιτς (83′ Παλάσιος), Φουρ (75′ Μπαμπαγιάν), Ντράγκομιρ, Βαλακάρι, Σεμέδο, Αμπντουσαλάμοφ (56′ Κοβάσεβιτς).

Σκόρερ: Ταντί 12′ / Αμπντουσαλάμοφ 16′, Βαλακάρι 36′, Πάνιτς 38′

Κίτρινες: Τούμπας, Ροσάλες / Αουρέλιο, Σεμέδου, Φουρ, Πάνιτς, Χόσκο.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: AEK Aρένα.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος.

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, μετά από κόρνερ του Γκιούρσκο, ο Τρισκόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής στο σημείο του πέναλτι, όμως δεν βρήκε στόχο.

7′ Με το πόδι στο γκάζι η ΑΕΚ. Φλερτάρει με το γκολ η ομάδα της Λάρνακας, όμως ο Κβίντα έδιωξε προ της γραμμής τέρματος την μπάλα στο σουτ του Τρισκόφσκι και στη συνέχεια της φάσης ο Εσπινόσα έστειλε την μπάλα έξω.

9′ Πρώτη τελική για την Πάφο, μακρινό σουτ του Φουρ η μπάλα στην αγκαλιά του Τούμπα.

11′ Εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκιούρσκο, ο Ακοράν έκανε κακό κοντρόλ και η ευκαιρία έκανε φτερά.

12′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ με τον Ταντί! Σέντρα από αριστερά, κεφαλιά πάσα του Τρισκόφσκι και ο Τάντι με το κακό πόδι (αριστερό) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούντκο. Πρώτο γκολ για τον Ταντί.

16′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, ισοφαρίζουν οι φιλοξενούμενοι με τον Αμπντουσαλάμοφ. Ο 18χρονος Ρώσος επιθετικός με πανέμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Βαλακάρι νίκησε τον Τούμπα και με το τρίτο φετινό του γκολ ισοφάρισε σε 1-1.

22′ Ο Αμπντουσαλάμοφ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σουτ του Φουρ και κόντρα του Ταντί, όμως έπιασε… αέρα.

25′ Σουτ του Βαλακάρι, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Η Πάφος μετά το πρώτο καταιγιστικό δωδεκάλεπτο της ΑΕΚ βρήκε τα πατήματά της, ισοφάρισε και βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση.

28′ Κεφαλιά του Ντάρμπισαϊρ, καμία ανησυχία για τον Ρούντκο.

33′ Ο Σεμέδο πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ταντί, πέρασε σαν σταματημένο τον Λέντες, αλλά έκανε τη χειρότερη δυνατή επιλογή με ένα πολύ άστοχο σουτ.

36′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC με τον Βαλακάρι! Ο Σεμέδο απέφυγε τον Ταντί με τη βοήθεια της τύχης, γύρισε την μπάλα προς τα πίσω και ο Βαλακάρι με δυνατό σουτ έφερε τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση.

38′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC με τον Πάνιτς! Άψογη σέντρα του Φουρ ο Πάνιτς άφησε εκτεθειμένη την άμυνα της ΑΕΚ και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γαλάζιους.

42′ Λάθος υπολογισμός από τον Ρούντκο, έδωσε την ευκαιρία στον Γκιούρσκο να απειλήσει, αλλά δεν  κατάφερε να βρει στόχο ο ακραίος επιθετικός της ΑΕΚ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

– Η Πάφος σε έξι εκτός έδρας αγώνες στο πρωτάθλημα πέτυχε δύο γκολ, σε 45′ στην Αρένα πέτυχε τρία. Πρώτη φορά φέτος η ΑΕΚ δέχθηκε τρία τέρματα σε ένα αγώνα.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

49′ Εντυπωσιακή απόκρουση του Ρούντκο σε κεφαλιά του Ντάρμπισαϊρ. Κρατά το σκορ στο 3-1 για την ομάδα του ο τερματοφύλακας της Πάφου.

56′ Ευκαρία για τον Βαλακάρι, έκανε το σουτ από πολύ καλή θέση η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

64′ Σέντρα του Φουρ ο Λέντες έβαλε την κόντρα με το κεφάλι με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τούμπα, ο οποιος απλά κοίταζε την πορεία της.

68′ Ο Τρισκόφσκι από εξαιρετική θέση δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και η ευκαιρία για την ΑΕΚ έκανε φτερά.

72′ Φωνές για χέρι – πέναλτι του Πάγιτς από τους γηπεδούχους, έγινε έλεγχος VAR και σωστά δεν καταλογίστηκε παράβαση. Ήταν σε φυσική θέση το χέρι του αμυντικούς της Πάφου.

73′ Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενος με τον Ντράγκομιρ να φεύγει στην αντεπίθεση, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

78′ Η ΑΕΚ κέρδισε το 16ο κόρνερ της στο παιχνίδι! Από κόρνερ προήλθε το μοναδικό γκολ της στην αναμέτρηση. Τα υπόλοιπα 15 δεν είχαν αποτέλεσμα.

80′ Γκολ για την ΑΕΚ με τον Φαράζ! Σέντρα του Γκιούρσκο, κεφαλιά του Τιάγκο προς τα πίσω ο Φαράζ με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 3-2 και έβαλε την ΑΕΚ ξανά στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους.

83′ Ακυρώνεται το γκολ του Φαράζ. Ήταν ελάχιστα πιο μπροστά ο Φαράζ μετά την κεφαλιά του Τιάγκο. Με υπόδειξη του VAR παραμένει το 3-1!

90′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ