aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – ΠΑΕΕΚ 3-0: Ο κορυφαίος την έστειλε στην κορυφή (vid)

ΑΕΚ – ΠΑΕΕΚ 3-0: Ο κορυφαίος την έστειλε στην κορυφή (vid)

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ Ιβάν Τρισκόφσκι με δικό του γκολ (12’) άνοιξε τον… δρόμο για την άνετη επικράτηση (3-0) επί της ΠΑΕΕΚ στην «Αρένα», για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και την έστειλε στην κορυφή του πρωταθλήματος (έχοντας παιχνίδι περισσότερο από τον Απόλλωνα). Ο Γκιούρσκο στο 38’ και ο Άμπραχαμ (90+3’) πέτυχαν τα άλλα γκολ για την ομάδα της Λάρνακας.

Το αποψινό 120ο γκολ του Σκοπιανού με τη φανέλα των κιτρινοπράσινων σε έξι περίπου χρόνια, οδήγησε την ομάδα του Νταβίδ Καταλά στην τέταρτη φετινή νίκη της στο πρωτάθλημα, την ανέβασε στους 14 βαθμούς σε σύνολο έξι αγώνων και την έστειλε… κορυφή.

Η ΠΑΕΕΚ για ένα ακόμα παιχνίδι, κέρδισε τις εντυπώσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να έχει βαθμολογικό όφελος από αυτό. Καθοριστικής σημασίας ήταν οι δύο χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, πριν το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Η σημερινή ήταν η τρίτη σερί ήττα για το πρωτάθλημα και την αφήνει στους τέσσερις βαθμούς.

Το ματς

Φουριόζα μπήκε στην αναμέτρηση η ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι από νωρίς επέβαλαν τον ρυθμό τους, έκλεισαν στα καρέ της την ΠΑΕΕΚ και δημιούργησαν δύο καλές στιγμές σε διάρκεια δύο λεπτών (3’ και 5’). Η δεύτερη ήταν μάλιστα πήγε στο δοκάρι μετά την προβολή του Ντάρμπισαϊρ.

Συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ οι κιτρινοπράσινοι, και κατάφεραν να το βρουν στην τρίτη και «φαρμακερή» τους προσπάθεια, στο 12ο λεπτό με τον συνήθη… ύποπτο Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός με κεφαλιά, μετά από γύρισμα του Εσπινόσα, σκόραρε το έβδομο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και άνοιξε το σκορ του αγώνα.

Στη συνέχεια, σε διάστημα δύο περίπου λεπτών σημειώθηκαν άλλα δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, που όμως δεν μέτρησαν. Στο 14’ σούταρε ο ακάλυπτος Ντάρμπισαϊρ, απέκρουσε ο Πρόσεκ και ο Τρισκόφκσι σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ακυρώθηκε το γκολ. Ένα λεπτό αργότερα σκόραρε ο Χαραλάμπους για την ΠΑΕΕΚ, αλλά ακυρώθηκε και αυτό για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Αμφότερες οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες στη συνέχεια και έφτασαν κοντά στο γκολ. Αυτή που το πέτυχε ήταν ξανά η ΑΕΚ, με τον Γκιούρσκο στο 38’. Μετά τη μακρινή μπαλιά του Ντάρμπισαϊρ, ο Ούγγρος κατέβασε ωραία τη μπάλα και με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πρόσεκ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Απλή διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος πραγματοποίησε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος. Κατέβασε ρυθμούς, και αρκέστηκε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Η ΠΑΕΕΚ από την πλευρά της έψαξε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, βρήκε όμως κλειστούς τους διαδρόμους, πέραν ελάχιστων περιπτώσεων, στις οποίες οι ποδοσφαιριστές της προσφυγικής ομάδας ήταν άστοχοι.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άμπραχαμ, μετά από ατομική ενέργεια του Φαράζ. Ο Μαροκινός διέσχισε το μισό γήπεδο, μπήκε στην περιοχή και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ισπανό, που σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Τούμπας, Τάντι (63′ Χριστοφόρου), Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Εγγλέζου, Λέδες, Μάμας (73′ Άμπραχαμ), Εσπινόσα (63′ Ακοράν), Γκιούρσκο (63′ Φαράζ), Τρισκόφσκι, Ντάρμπισαϊρ (84′ Ρομό).

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Αριστοτέλους, Έσελινγκ, Τσόσιτς, Κούρος, Τίμερμανς (46′ Νεοφύτου), Γιάνσεν (66′ Νάντο), Χαραλάμπους (77′ Κωμοδίκης), Ενόχ (66′ Βαρέλα), Φραγκέσκου, Μπάμπιτς.

Σκόρερ: Τρισκόφσκι 12′, Γκιούρσκο 38′, Άμπραχαμ 90+3′ / –

Κίτρινες: – / Μπάμπιτς, Φραγκέσκου, Αριστοτέλους

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antonio.

AVAR: Δημητρίου Βασίλης.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Στο έδαφος ο Εσπινόζα, ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κούρου. Ελέγχθηκε από το VAR, που συμφώνησε με τον διαιτητή. Καμία παράβαση.

3′ Κεφαλιά του Τρισκόφσκι μετά από εκτέλεση κόρνερ, με δυσκολία απομάκρυνε ο Πρόσεκ.

5′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Ντάρμπισαϊρ να κάνει την προβολή, μετά το γύρισμα του Εγγλέζου, στο δοκάρι η μπάλα.

10′ Πρώτη καλή στιγμή και για την ΠΑΕΕΚ, με τον Ενόχ να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το συρτό σουτ. Μπλόκαρε ο Τούμπας.

12′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ, ποιός άλλος; Ο Ιβάν Τρισκόφσκι, με κεφαλιά μετά από γύρισμα του Εσπινόσα. Έκτο σερί παιχνίδι που σκοράρει ο Σκοπιανός, στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και έβδομο γκολ.

14′ Σουτ του Ντάρμπισαϊρ, που αποκρούει ο Πρόσεκ. Ο Τρισκόφσκι παίρνει το ριμπάουντ και προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης ο Άγγλος.

15′ Σκοράρει ο Χαραλάμπους για την ΠΑΕΕΚ με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής. Ακυρώνεται και αυτό το γκολ για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

20′ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, ξανά με τον Τρισκόφσκι. Ο Τάντι μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε εκεί που ήταν ο Σκοπιανός, ο οποίος με σουτ στην κίνηση προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Κόντραρε η μπάλα και προσπάθησε εκ νέου, η νέα του προσπάθεια έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

25′ Κίτρινη κάρτα στον Φραγκέσκου για φάουλ στον Μάμα.

29′ Έκλεψε τη μπάλα ο Μάμας λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, πέρασε δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του Πρόσεκ.

35′ Καλή στιγμή για την ΠΑΕΕΚ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κούρου. Κοντράρει σε παίκτη της ΑΕΚ η μπάλα, απομακρύνει ο Τούμπας.

36′ Μπαίνει στην περιοχή ο Ενόχ, τον κόβει ο Τόμοβιτς. Ο Μπάμπιτς βάζει την κόντρα και προσπαθεί να ξεγελάσει τον Τούμπα, που μπλοκάρει.

38′ ΓΚΟΛ 2-0 Διπλασιάζει τα τέρματα της ΑΕΚ με πολύ όμορφο γκολ του Γκιούρσκο. Μακρινή μπαλιά του Ντάρμπισαϊρ, κατεβάζει ωραία ο Ούγγρος και με δυνατό σουτ στην κίνηση νικά τον Πρόσεκ.

39′ Βγήκε λανθασμένα εκτός περιοχής ο Πρόσεκ, τον πέρασε ο Εσπινόσα, το πλασέ του όμως από πλάγια θέση έφυγε άουτ.

39′ Γύρισμα του Κούρου στην περιοχή της ΑΕΚ. Διαμαρτύρονται για χέρι οι ποδοσφαιριστές της προσφυγικής ομάδας, κόρνερ υποδεικνύει ο διαιτητής.

45′ Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ, Νεοφύτου στη θέση του Τίμερμανς.

56′ Μπήκε στην περιοχή ο Ενόχ και έκανε το σουτ που κόντραρε.

58′ Δυνατό σουτ του Γιάνσεν, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Τούμπας.

63′ Τριπλή αλλαγή για την ΑΕΚ, Φαράζ, Ακοράν και Χριστοφόρου αντί των Εσπινόσα, Γκιούρσκο και Τάντι αντίστοιχα.

66′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ, Νάντο στη θέση του Γιάνσεν και Βαρέλα σε αυτή του Ενόχ.

70′ Μπήκε στην περιοχή ο Ακοράν από πλάγια θέση και έκανε το σουτ, πάνω από τα δοκάρια του Πρόσεκ.

72′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ. Ο Αριστοτέλους βρέθηκε απέναντι από τον Τούμπα, του είπε «όχι» ο Κύπριος τερματοφύλακας.

73′ Άμπραχαμ αντί του Μάμα.

75′ Κίτρινη κάρτα στον Αριστοτέλους για φάουλ στον Ακοράν.

77′ Κωμοδίκης στη θέση του Χαραλάμπους.

84′ Ρομό αντί του Ντάρμπισαϊρ.

90+3′ 3-0 ΓΚΟΛ Με τον Άμπραχαμ. Ο Φαράζ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ισπανό, που σε κενή εστία διαμόρφωσε το 3-0.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ