aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – ΠΑΕΕΚ 1-1: Ο Γκιούρσκο έδωσε το φιλί της ζωής στις καθυστερήσεις (vid)

ΑΕΚ – ΠΑΕΕΚ 1-1: Ο Γκιούρσκο έδωσε το φιλί της ζωής στις καθυστερήσεις (vid)

Σε κακό μπελά της ΑΕΚ εξελίσσεται η ΠΑΕΕΚ. Η ομάδα της Κερύνειας βάζει (πολύ) δύσκολα στους Λαρνακείς, οι οποίοι γλύτωσαν το έμφραγμα στις καθυστερήσεις, στον πρώτο αγώνα για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Coca – Cola. Με εκτέλεση πέναλτι του Γκιούρσκο οι κιτρινοπράσινοι ισοφάρισαν σε 1-1, μόλις τέσσερις ημέρες μετά το αναπάντεχο 2-2 για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Έτσι, η πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου θα κριθεί στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Μακάρειο Στάδιο, με την ΠΑΕΕΚ όχι απλά να μένει «ζωντανή» στη διεκδίκηση του εισιτηρίου, αλλά να αποκτά και ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης.

Το τέρμα του Κούρου στο 57’, με το οποίο η ομάδα του Μάκη Σεργίδη προηγήθηκε 1-0, αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα της πρόκρισης, καθώς στο θεσμό του κυπέλλου ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας τέρματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ΠΑΕΕΚ ευνοείται σε περίπτωση ισοπαλίας χωρίς τέρματα στον επαναληπτικό.

To ματς

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες. Νταβίδ Καταλά και Μάκης Σεργίδης χρησιμοποίησαν αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν λογίζονται ως βασικοί, ώστε να δώσουν ανάσες ξεκούρασης σε ορισμένους παίκτες. Η λογική έλεγε πως η ΑΕΚ ως ομάδα με ποιοτικότερο και πιο μεγάλο σε ποσότητα ρόστερ θα επηρεαζόταν λιγότερο, αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Ναι μεν οι Λαρνακείς είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά πέραν μιας ατομικής ενέργειας του Ναούμ στο 23’ και άστοχες προσπάθειες του Εσπινόσα. Οι Λαρνακείς άλλαξαν ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, άσκησαν πίεση στην ΠΑΕΕΚ, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ εμφάνισε παθογένειες που την ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό, με αβίαστα ατομικά λάθη. Αυτή τη φορά σε γκάφα υπέπεσε ο Τάντι, ο οποίος αντί να διώξει την μπάλα στη σέντρα του Κωμοδίκη έκανε κακό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Κούρο να «κλέψει» την μπάλα και με προβολή να δώσει προβάδισμα 1-0 στην ΠΑΕΕΚ.

Ο Νταβίδ Καταλά βλέποντας την κατάσταση να ζορίζει έριξε στη «μάχη» τα βαριά χαρτιά που είχε στον πάγκο. Σταδιακά πέρασαν στο γήπεδο οι Μάμας, Ρόμο, Ακοράν, Ροσάλες και Γκιούρσκο αλλαγές που έδωσαν επιθετική πνοή στους γηπεδούχους. Από το 73’ μέχρι και το 87’ η ΑΕΚ έχασε έξι ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως οι Ρόμο (τρεις φορές), Τάντι (με κεφαλιά αμαρκάριστος) και Γκιούρσκο στις πιο σημαντικές δεν ήταν εύστοχοι. Οι κιτρινοπράσινοι απέφυγαν την ήττα με πέναλτι του Γκιούρσκο στο 90+1’, μετά από ανατροπή του Ρόμο από τον Φραγκέσκου στα όρια της μεγάλης περιοχής, πλάγια αριστερά. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1 και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε 15 ημέρες από σήμερα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Τούμπας, Τάντι, Χριστοφόρου, Τόμοβιτς, Εγγλέζου (61′ Ρόμο), Άμπραχαμ, Ναούμ (76′ Ροσάλες), Αναστασίου, Εσπινόσα (61′ Μάμας), Τιάγκο (68′ Ακοράν), Μακρής (68′ Γκιούρσκο).

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Παναγιώτου, Φραγκέσκου, Σουμαόρο, Ομπανόρ, Κούρος, Ντίας (79′ Τίμερμανς), Άντρις Νεοφύτου, Χαραλάμπους (79′ Νεοφύτου), Κωμοδίκης (67′ Βαρέλα), Μιλτς (57′ Αριστοτέλους), Καπαρτής (67′ Ενόχ).

Σκόρερ: Γκιουρσκο (πέναλτι) 90+1′ / Κούρος 65′

Κίτρινες: Εσπινόσα, Άμπραχαμ / Καπαρτής.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: AEK Αρένα.

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος.

4ος Διαιτητής: Χρίστου Κωνσταντίνος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

10′ Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στο πρώτο δεκάλεπτο.

15′ Σουτ του Κωμοδίκη η μπάλα έξω.

21′ Μακρινό σουτ του Κωμοδίκη καλό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

23′ Πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Ναούμ απέφυγε δύο ποδοσφαιριστές, έκανε το σουτ ο Παναγιώτου έδιωξε σε κόρνερ.

37′ Διπλή προσπάθεια του Εσπινόσα και τις δύο φορές η μπάλα κτύπησε σε σώμα αμυντικού.

39′ Σουτ του Εσπινόσα από πλεονεκτική θέση, άστοχο.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

52′ Η ΑΕΚ έχει την εδαφική υπεροχή στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και ψάχνει διαδρόμους για να φτάσει στο γκολ.

53′ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ, ο Αναστασίου έκανε σουτ εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα απο το αριστερό δοκάρι του Παναγιώτου.

56′ Ο Εσπινόσα βρήκε ωραία τον Μακρή στην περιοχή, όμως ο Κύπριος επιθετικός έκανε κακό κοντρόλ και η ευκαιρία έκανε φτερά.

58′ Kεφαλιά του Μακρή, δεν βρήκε στόχο.

65′ ΓΚΟΛ για την ΠΑΕΕΚ με τον Κούρο! Ο Τάντι έκανε κακό κοντρόλ της μπάλας μέσα στην περιοχή και ο Κούρος το εκμεταλλεύθηκε. Έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε στα δίχτυα του Τούμπα! 1-0 για την ΠΑΕΕΚ και υπενθυμίζουμε πως μετράει το εκτός έδρας τέρμα στο θεσμό του κυπέλλου.


67′ Σουτ του Αναστασίου, έξω η μπάλα.

69′ Ο Ντίας βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε σουτ με το εξωτερικό φάλτσο, αλλά δεν βρήκε στόχο.

73′ Σέντρα του Ακοράν, ο Ρόμο έκανε την κεφαλιά από πίεση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

77′ Σουτ του Μάμα, αδύναμο, ο Παναγιώτου μάζεψε εύκολα την μπάλα.

78′ Σέντρα του Ρόμο, δύσκολη κεφαλιά του Ρόμο εκτός ισορροπίας η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

81′ Ο Ακοράν έπαιξε κάθετα με τον Ρόμο, αυτός ελευθερώθηκε και έκανε ωραία το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

82′ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Τάντι μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκιούρσκο έστειλε έξω την μπάλα με κεφαλιά αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής.

87′ Σουτ του Γκιούρσκο, διώχνει σε κόρνερ ο Παναγιώτου

90′ Πέναλτι για την ΑΕΚ σε ανατροπή του Ρόμο από τον Φραγκέσκου. Ο Κύπριος αμυντικός κλώτσησε χαμηλά τον Βενεζουελάνο.

90+1′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ! Ισοφαρίζει σε 1-1 η ΑΕΚ με πέναλτι του Γκιούρσκο.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ