aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ - Ομόνοια: Λες και δεν πέρασε μια μέρα…

ΑΕΚ – Ομόνοια: Λες και δεν πέρασε μια μέρα…

Δεν χρειαζόταν να συστηθεί. Το είχε κάνει (και με το παραπάνω…) προ πενταετίας όταν είχε πρωτοέρθει στην Κύπρο. Λες και δεν πέρασε μια μέρα κι ο Μάτ Ντάρμπισαϊρ έβαλε τη σφραγίδα του στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Μόνο που σκόραρε για λογαριασμό της ΑΕΚ εις βάρος της Ομόνοιας, τη φανέλα της οποίας δόξασε για μια τετραετία.

Ο Άγγλος φορ ξέρει τη δουλειά του γκολ, όσο ελάχιστοι που πέρασαν από τα κυπριακά γήπεδα. Στο ντεμπούτο του, στην επιστροφή του από την Αυστραλία, οδήγησε τους κιτρινοπράσινους σε μια σπουδαία νίκη (2-1), αφού είχε προηγηθεί η απώλεια της πρεμιέρας (1-1 με τη Δόξα). Σκόραρε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και χειροκροτήθηκε θερμά τόσο από τους ΑΕΚτζήδες όσο και από τους Ομονοιάτες! Κι ο ίδιος με τη χαρακτηριστική κίνηση αρνήθηκε να πανηγυρίσει τιμώντας την πρώην του ομάδα με την οποία είχε σκοράρει 69 τέρματα συνολικά.

Το 70ό στενοχώρησε τους «τριφυλλοφόρους» και χαροποίησε τους Λαρνακείς, διότι όπως είπε κι ο ίδιος το ποδόσφαιρο είναι παράξενο. «Δεν περίμενα να έρθω ξανά στην Κύπρο. Η ομάδα μου ήταν η Ομόνοια, τώρα είναι η ΑΕΚ. Η Ομόνοια είναι στην καρδιά μου όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά τώρα δίνω τα πάντα για την ΑΕΚ», δήλωσε ο Άγγλος στράικερ κι όταν ρωτήθηκε για το χειροκρότημα των αντιπάλων πρόσθεσε: «Έχουν τον σεβασμό μου για αυτό που έκαναν. Ο στόχος μου είναι να βοηθώ την ΑΕΚ να κερδίζει τα παιχνίδια».

Ο Μάτ πήρε τ’ όπλο του κι έβαλε την πινελιά που χρειαζόταν για να ζεσταθεί και να πανηγυρίσει το «ΑΕΚ Αρένα». Η σέντρα του Γκαρθία στο 75’ ήταν εξαιρετική, όπως επίσης και η κεφαλιά του Ντάρμπισαϊρ που νίκησε τον Φαμπιάνο κι έκανε το 2-0. Προηγουμένως, σπουδαία δουλειά είχε κάνει ένας 20χρονος, ο Ραφαήλ Μάμας. Ο «μικρός» έθελξε κι ήταν ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο πήραν προβάδισμα (στο 55’) οι γηπεδούχοι (κλοτσιά από τον Χούμποτσαν). Ο Τρισκόφσκι ήταν εύστοχος και η πολύ καλή αναμέτρηση έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Στο πρώτο μέρος, πιο ομάδα στο γήπεδο ήταν η ΑΕΚ. Ήταν πιο πιεστική και πιο απαιτητική, είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες. Οι πράσινοι υστέρησαν αν και είχαν κάποιες καλές προϋποθέσεις να προηγηθούν. Οι πρωταθλητές ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το γκολ που δέχθηκαν στο 55’ και φανέρωσαν αρετές χωρίς αντίκρισμα. Είχαν δοκάρι με τον Τζιωνή στο 61’ στην πιο μεγάλη τους ευκαιρία, ενώ μετά το 2-0 (75’), το γήπεδο κατηφόρισε. Μείωσαν σε 2-1 στο 81’ με τον Φώτη Παπουλή, κι άγγιξαν την ισοφάριση στο 88’ όταν σουτ του Ελλαδίτη μεσοεπιθετικού έστειλε την μπάλα ελάχιστα αούτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ