aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Τον εκτέλεσε από τα ένδεκα βήματα (vid & pics)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Τον εκτέλεσε από τα ένδεκα βήματα (vid & pics)

Με την ψυχή στο στόμα και όσο δύσκολα δείχνει το τελικό 1-0 η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Ολυμπιακού στην «Αρένα», για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα της Λάρνακας έλυσε, ποιος άλλος; Μα, ο Ιβάν Τρισκόφσκι φυσικά!

Ο Σκοπιανός επιθετικός ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μποβέδα στο 70’ και αφού ο διαιτητής Δημήτρης Κουμή ενημερώθηκε από τον VAR (Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ) να πάει στο βίντεο για εξέταση της φάσης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο αρχηγός της ΑΕΚ νίκησε τον Μολ από την άσπρη βούλα και με το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα οδήγησε την ομάδα του Νταβίδ Καταλά στη δεύτερη της νίκη στη σεζόν.

Ο σκληροτράχηλος Ολυμπιακός έβαλε (πολύ) δύσκολα στην ΑΕΚ, όμως όταν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Σαμπίνια στο 54’, υποχρεώθηκε να οπισθοχωρήσει και εν τέλει λύγισε από ένα λάθος του Μποβέδα και το πέναλτι του Τρισκόφσκι.

Στη δεύτερη θέση με οκτώ βαθμούς η ΑΕΚ και στο -4 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, ενώ ο Ολυμπιακός είναι στην 9η θέση με τέσσερις βαθμούς και απολογισμό μία νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Ορθά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ δύο γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊρ στο 6’ και 59’, καθώς ο Άγγλος επιθετικός της ΑΕΚ ήταν εκτεθειμένος.

Το ματς

Άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, «κλειδώνοντας» τα επιθετικά ατού της ΑΕΚ και μάλιστα ολοκλήρωσε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο έχοντας οριακά την κατοχή της μπάλας (51-49%), αλλά και την καλύτερη ευκαιρία στο ματς, με την κεφαλιά του Γουακάσο να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τούμπα.

Η είσοδος του Χαβιέρ Εσπινόσα έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα της ΑΕΚ, με τον Ισπανό να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 48’ με τον Μολ να αποκρούει με τα πόδια την κοντινή προβολή του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 53’ όταν ο Δημήτρης Κουμή τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) τον Σαμπίνια για πάτημα στον Εσπινόσα. Η ΑΕΚ ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, πολιόρκησε την περιοχή του Ολυμπιακού και βρήκε τη λύση από το σημείο του πέναλτι με τον Τρισκόφσκι στο 72’.

Ρόμο στο 83’ και Γκουστάβο στο 95’ θα μπορούσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους, αλλά ο πρώτος αστόχησε σε σουτ εκτός περιοχής και ο δεύτερος αντί να τελειώσει τη φάση επέλεξε να πασάρει λανθασμένα και να χαθεί η ευκαιρία.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Τούμπας, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς (9′ Χριστοφόρου), Εγγλέζου, Ακοράν (84′ Τάντι), Ναούμ (46′ Μάμας), Λέντες, Φαράζ (46′ Εσπινόσα), Τρισκόφσκι, Ντάρμπισαϊρ (70′ Ρόμο).

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Κυριάκου (77′ Ευτυχίδης), Σαμπίνια, Μποβέδα, Μανρίκε, Νάνι, Γουακάσο (77′ Μάντζης), Σάλι (65′ Κονφέ), Σαρφό, Πεχλιβάνης (84′ Κα), Γουίλσον.

Σκόρερ: Τρισκόφσκι (πέναλτι) 32′ / –

Κίτρινες: Εγγλέζου / Σάλι, Σαμπίνια (2), Γουακάσο.

Αποβολές: – / Σαμπίνια 53′.

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουμή.

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Ροβέρτος Κώστα.

VAR: Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ.

AVAR: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής Διαιτησιας: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Χωρίς κάποια καλή στιγμή στο παιχνίδι, μπήκε με διάθεση η ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία.

6′ Γκολ για την ΑΕΚ με τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά το τέρμα ορθά ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ήταν στη σωστή θέση ο α’ βοηθός Μάριος Δημητριάδης και σήκωσε τη σημαία.

9′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Μιλίτσεβιτς αποχωρεί και αφήνει τη θέση του στον Κύπρο Χριστοφόρου.

11′ Παράλληλη πάσα του Σάλι, η μπάλα έφυγε έξω. Πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην περιοχή της ΑΕΚ.

12′ Στο έδαφος ο Φαράζ, ζήτησαν πέναλτι οι παίκτες της ΑΕΚ ο Δημήτρης Κουμή έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Γίνεται έλεγχος από το VAR.

14′ O Πορτογάλος Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ που είναι στο VAR δεν κάλεσε τον διαιτητή να πάει στο βίντεο, συνέχεια στο παιχνίδι.

20′ Ωραία κομπίνα από τους παίκτες της ΑΕΚ σε κόρνερ, ο Τρισκόφσκι αρχικά και ο Εγγλέζου σε δεύτερο χρόνο δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

21′ Ο Ολυμπιακός αμύνεται άριστα μέχρι στιγμής, δεν αφήνει την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και σταδιακά προσπαθεί να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

30′ Σε διάστημα δύο λεπτών δύο κίτρινες, μία για κάθε ομάδα. Αρχικά στον Εγγλέζου για διαμαρτυρίες και στη συνέχεια στον Σάλι για φάουλ. Αργός ρυθμός, δίχως φάσεις είναι το σκηνικό στο πρώτο ημίωρο του αγώνα.

33′ Ο Ναούμ βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε δυνατό σουτ με την μπάλα να κτυπά στον Σαμπίνια και να απομακρύνεται από την περιοχή του Ολυμπιακού.

39′ H μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, κεφαλιά του Γουακάσο η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τούμπα.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου. Μόλις δύο τελικές προσπάθειες για την ΑΕΚ (μία στο στόχο) και μια για τον Ολυμπιακό (εκτός στόχου) στο πρώτο ημίχρονο. Οριακά η κατοχή υπέρ του Ολυμπιακού, 51-49%.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

48′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Εσπινόσα από κοντινή απόσταση έκανε την προβολή ο Μολ έσωσε την εστία του Ολυμπιακού.

54′ Δεύτερη κίτρινη, κόκκινη στον Σαμπίνια για φάουλ στον Εσπινόσα. Με δέκα συνεχίζει ο Ολυμπιακός. Έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων στο διαιτητή Δημήτρη Κουμή.

56′ Εκτέλεσε φάουλ ο Εγγλέζου , η μπάλα λίγο έξω.

57′ Ο Πεχλιβάνης βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του ήταν καλό.

59′ Ο Ντάρμπισαϊρ σκόραρε μετά από ωραία πάσα του Τρισκόφσκι, αλλά ακυρώνεται δεύτερο γκολ του Άγγλου για οφσάιντ. Ορθή και αυτή η απόφαση.

70′ Ο Δημήτρης Κουμή πάει στο VAR για να εξετάσει το ενδεχόμενο πέναλτι σε ανατροπή του Τρισκόφσκι από τον Μποέδα. Φαίνεται να υπάρχει ανατροπή στις επαναληπτικές προβολές.

71′ Πέναλτι δίνει ο διαιτητής του αγώνα, αφού παρακολούθησε τη φάση στο βίντεο.

71′ Έτοιμος για την εκτέλεση ο Τρισκόφσκι, απέναντι από τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του Ζοέλ Μολ.

72′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ με πέναλτι του Τρισκόφσκι. Τέταρτο γκολ από τον Σκοπιανό στο πρωτάθλημα, έστειλε την μπάλα δεξιά και τον Μολ αριστερά.

80′ Η ΑΕΚ ελέγχει σχετικά εύκλα το υπέρ της προβάδισμα έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

83′ O Ρόμο απειλεί για την ΑΕΚ με δυνατό σουτ του Ρόμο εκτός περιοχής, η μπάλα λίγο έξω.

90′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90+1′ Σουτ του Εγγλέζου ο Μολ έδιωξε σε κόρνερ.

90+5′ Ο Γκουστάβο βρέθηκε σε θέση βολής, όμως επέλεξε να πασάρει και η ευκαιρία έκανε φτερά.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ