aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα: Βγαίνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά

ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα: Βγαίνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στο ΑΕΚ Αρένα θα προκύψει απόψε (18:00, Cytavision 1) ένα εισιτήριο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, μετά το 2-1 που εξασφάλισε προ δύο εβδομάδων στο «Αμμόχωστος».

Επιπλέον, μετά το «διπλό» επί των ερυθρολεύκων, οι κιτρινοπράσινοι πέτυχαν δύο νίκες στη σειρά για το πρωτάθλημα, με 5-0 επί της Δόξας και με 3-0 επί της Ανόρθωσης. Κάτι που φανερώνει ότι η αγωνιστική κρίση έχει παρέλθει από την ημέρα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Επομένως, απόψε θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και η αυτοπεποίθηση των Λαρνακέων.

Ο Βάσκος προπονητής αναμένεται να παρατάξει σχήμα, που είτε θα έχει λίγες διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία» είτε δεν θα έχει καθόλου. Επομένως, το επικρατέστερο σενάριο ενδεκάδας είναι το ακόλουθο σε σχηματισμό 3-4-3: Τόνιο – Γκαρσία, Καταλά, Μοϊσόφ – Ακοράν, Λαρένα, Κάσες, Τέτε – Ακίνα, Χέφελ, Τρισκόφσκι. Από εκεί και πέρα, υποψήφιοι για μία θέση είναι οι Τρογιόλς, Σουάρες και Γιάννου. Όσο για τους Ιγκόρ και Σάστρε, το πιο πιθανό είναι πως θα προφυλαχτούν ενόψει ΑΕΛ (3/2).

Στον αντίποδα, αποτελεί ερωτηματικό πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Σαλαμίνα το παιχνίδι. Από τις τάξεις της διαρρέει πως θα γίνει μικρό rotation, κάτι που αν επαληθευτεί θα φανερώσει πως μετά την ήττα στο πρώτο ματς, η σκέψη βρίσκεται περισσότερο στην εξασφάλιση θέσης στο α’ γκρουπ του πρωταθλήματος.

Έτσι, σε ενδεχόμενο που αποφασιστεί να παρατάξει φουλ ομάδα ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, θα αγωνιστούν οι Βεσελόφσκι – Φουστάρ, Τζολοβάρτ, Χριστοφόρου – Αραούζο ή Μιντίκκης, Μαργκάσα, Κωστή ή Ρέινολντς, Κορέια – Ελουντού, Τιάγκο, Ονουέγκμπου. Στο δεύτερο σενάριο, με ενδεχόμενες αλλαγές, την πόρτα της ενδεκάδας χτυπούν οι Αλβμπόκε, Σιαθάς, Σικόρσκι, Θωμά και Άγους. Απών θα είναι ο Νουρ, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τη Δόξα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ