aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΖόρζε Κόστα: «Επικίνδυνο πρωτάθλημα η Κύπρος, πρόβλημα ο τζόγος»

Ζόρζε Κόστα: «Επικίνδυνο πρωτάθλημα η Κύπρος, πρόβλημα ο τζόγος»

Τεράστια συνέντευξη στην ιστοσελίδα tribunaexpresso.pt (δείτε ΕΔΩ) η οποία δημοσιεύτηκε σε δύο μέρη παραχώρησε ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο και πρώην προπονητής της ΑΕΛ και της Ανόρθωσης, Ζόρζε Κόστα.

Όταν η κουβέντα πήγε στη θητεία του στην Κύπρο ο Ζόρζε Κόστα όχι μόνο δεν διαφήμισε το κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά έκανε λόγο για ένα επικύνδυνο πρωτάθλημα με «σημαδεμένα χαρτιά».

«Όταν άφησα την Κλουζ, ο Σέρτζιο Λέιτε, ο οποίος ήταν τερματοφύλακας στην Μποαβίστα και ήτα επιχειρηματίας, μου είπε για την πιθανότητα να πάω στην Κύπρο. Πήγα, μου άρεσε και πέρασα δύο χρόνια σε διαφορετικές ομάδες», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος και ακολούθως έριξε… κεραυνούς σε ερώτηση αν το ποδόσφαιρο στη χώρα μας διαφέρει απ’ ότι το ρουμάνικο και το πορτογαλικό.

«Όχι, είναι ένα πρωτάθλημα πάνω απ’ όλα επικίνδυνο επειδή δεν ξέρεις σίγουρα αν παίζεις με όλη την ομάδα ή αν η μισή είναι… εθισμένη. Η Κύπρος έχει αυτό το πρόβλημα με τον τζόγο και κάποιες φορές με έκανε να σκέφτομαι αν έπαιζα με όλη την ομάδα ή αν υπήρχαν τμήματα της “τράπουλας” (σ.σ. ποδοσφαιριστές) που ήταν σημαδεμένα».

«Αποφασίσατε να φύγετε;» ήταν η επόμενη ερώτηση για να απαντήσει πως απολύθηκε τον δεύτερο χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ