aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΖητούμενο είναι και οι αντοχές (δέκα παίκτες σε ηλικία «30+»)

Ζητούμενο είναι και οι αντοχές (δέκα παίκτες σε ηλικία «30+»)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για να εισέλθει στην πιο απαιτητική σεζόν της ιστορίας της. Έθεσε τον πήχη όσο ψηλότερα γίνεται στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς στοχεύει στους δύο τίτλους, ενώ θα το παίξει σε διπλό ταμπλό, αφού έχει και υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα, το ταξίδι στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα αρχίσει πολύ νωρίς, καθώς η πρώτη ευρωπαϊκή υποχρέωση είναι ορισμένη στις 30 Ιουνίου. Ένα από τα στοιχήματα που έχει η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, η οποία επί της παρούσης προπονείται υπό τις οδηγίες του βοηθού προπονητή Αντόνιο Ιδάλγο, είναι να αντέξει στη μακρά σειρά αγώνων που θα δώσει μέχρι τον Μάιο του 2017.

Στη λήξασα σεζόν ήταν προφανές ότι η ΑΕΚ έμεινε από δυνάμεις στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Γεγονός που πιθανό να μην ήταν άσχετο από το ότι ήταν η ομάδα με τον υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας (26,79) από τις 14 του μαραθωνίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο υφιστάμενο ρόστερ υπάρχουν ένδεκα ποδοσφαιριστές άνω των 30 χρόνων. Παίκτες πρώτης γραμμής, οι οποίοι αναμένεται να τραβήξουν πολύ κουπί. Οι εννιά από αυτούς είναι οι «παλιοί», Νταβίδ Καταλά, Ηλίας Χαραλάμπους (36), Χουάν Ορτίθ, Χόρχε Λαρένα (34), Άντερ Μουρίγιο, Αντρέ Άλβες (33), Βανσάν Λαμπάν, Τζοάν Τομάς (32) και Τέτε (31). Ο δέκατος κι ενδέκατος είναι οι νεοαποκτηθέντες Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (35) και Ακοράν Μπαρέρα (33). Επίσης, κοντά στους τριαντάρηδες είναι ο Ιβάν Τρισκόφσκι (29) και ο Ντάνιελ Μοϊσόφ (28).

Ένα από τα ζητούμενα για το τεχνικό επιτελείο είναι αφενός να τους διατηρήσει όσο πιο φρέσκους γίνεται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα και αφετέρου να τους αξιοποιήσει καταλλήλως. Ωστόσο, εκκρεμούν μετεγγραφές οι οποίες ίσως ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας των κιτρινοπρασίνων. Το πρώτο βήμα, άλλωστε, έγινε με την προσθήκη του 21χρονου Θωμά Ιωάννου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ