aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΖητά «χαρτί και καλαμάρι» τα έσοδα των σωματείων ο ΠΑΣΠ, έντονες αντιδράσεις

Ζητά «χαρτί και καλαμάρι» τα έσοδα των σωματείων ο ΠΑΣΠ, έντονες αντιδράσεις

Εν αναμονή της τελικής πρότασης της ΚΟΠ για τις αποκοπές στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, ο ΠΑΣΠ απέστειλε την Δευτέρα (13/4)  επιστολή στην ΚΟΠ στην οποία ζητά τις οικονομικές καταστάσεις των σωματείων.

Μεταξύ άλλων ο σύνδεσμος ποδοσφαιριστών απαιτεί να του κοινοποιηθούν βεβαιώσεις από τις τηλεοπτικές πλατφόρμες ως προς τον τελευταίο μήνα πληρωμής των δικαιωμάτων προς τα σωματεία, τα συμβόλαια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα έσοδα των σωματείων από τα εισιτήρια συμπεριλαμβανομένων και των εισιτηρίων διαρκείας και τα management accounts από 1.1.2020 μέχρι σήμερα.

Η κίνηση του ΠΑΣΠ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από αρκετά σωματεία καθώς κρίνεται ως παρέμβαση στα οικονομικά τους. Στην επιστολή του ο ΠΑΣΠ, την οποία παραθέτει το Goal.com.cy καλεί την ΚΟΠ να αποστείλει στον σύνδεσμο την πρόταση των σωματείων αναφορικά με το θέμα της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών και παράλληλα ζητά τις πιο πάνω πληροφορίες ώστε όπως σημειώνει με βάση τις οδηγίες της FIFPRO θα πρέπει να εξεταστούν σε περίπτωση που τα σωματεία ζητήσουν διαφορετικούς όρους εργοδότησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Goal» η πρόταση της ΚΟΠ και των σωματείων στον ΠΑΣΠ για την μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών θα κατατεθεί εντός της ημέρας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ