aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Ζεστοί» για τον Δανό

«Ζεστοί» για τον Δανό

 

Τον ΑΠΟΕΛ της νέας αγωνιστικής περιόδου θα αρχίσει να σχεδιάζει η διοίκηση. Μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς οι οποίοι θα κορυφωθούν με τη φιέστα την τελευταία αγωνιστική, είναι επόμενο οι ιθύνοντες του συλλόγου να στρέφουν την προσοχή τους στον προγραμματισμό, με το θέμα προπονητή να αποτελεί ασφαλώς προτεραιότητα.

Φυσικά οι γαλαζοκίτρινοι προετοιμάζουν το έδαφος, αλλά το νερό στο αυλάκι θα κυλήσει ορμητικά τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, ξεκινώντας και τις ουσιαστικές συζητήσεις. Θέλουν να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τον προπονητή και ακολούθως να επικεντρωθούν στις μετεγγραφές και στα παρελκόμενα, ώστε ο νέος κόουτς να αφοσιωθεί αναπόσπαστος στην προετοιμασία του καλοκαιριού.

Ένα από τα ονόματα που μόνο αδιάφορους δεν άφησε τους πρωτευουσιάνους για να αποτελέσει το νέο αφεντικό στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» είναι του Τόμας Κρίστιανσεν.  Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, βρίσκεται (πολύ) ψηλά στη λίστα των υποψηφίων. Ο Δανός προπονητής, που δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι, απαντώντας σε ερωτήσεις, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, του χρόνου να βρεθεί αντιμέτωπος της ομάδας της Λάρνακας. Λέτε να βρίσκεται στον γαλαζοκίτρινο πάγκο; Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τελικές εξελίξεις.

Καπάκι των τοποθετήσεων του, έπλεξε χθες το εγκώμιό του και ο υπηρεσιακός τεχνικός των πρωταθλητών, Γιώργος Κωστή, λέγοντας ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στην ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως, το έργο του Κρίστιανσεν τα δύο τελευταία χρόνια κάθε άλλο παρά αποτυχημένο κρίνεται και εννοείται ότι στον ΑΠΟΕΛ έχουν συλλέξει τις καλύτερες πληροφορίες γι’ αυτόν. Οι Λαρνακείς απέδωσαν σε πάρα πολλά ματς ελκυστικό ποδόσφαιρο και ασφαλώς, σημαντικό μερίδιο είχε και ο Κρίστιανσεν.

Η αλήθεια είναι ότι στην ομάδα της Λευκωσίας έχουν προταθεί πάρα πολλοί προπονητές, ορισμένοι εξ αυτών είχαν απασχολήσει και παλαιότερα. Όπως είναι για παράδειγμα ο Μάριο Μπέιν. Είναι έμπειρος και εξελίξιμος, με παραστάσεις από τα γκρουπ των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2015 είχε έλθει στην Κύπρο για επαφές με τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, αλλά στο νήμα τον κέρδισε ο Τόρστεν Φιν.

Όπως και να ‘χουν τα δεδομένα, πάντως, η χθεσινή μαθηματική κατάκτηση του τίτλου δίνει τη δυνατότητα στους ιθύνοντες των πρωταθλητών να κινηθούν πλέον πολύ πιο άνετα. Και με ηρεμία να δουν την επόμενη μέρα και δη τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, στην οποία η πρόκληση του σωστού και έγκαιρου προγραμματισμού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευόδωση των ευρωπαϊκών στόχων. Το στοίχημα της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι τεράστιο! Εάν αυτό επιχειρηθεί με τον Κρίστιανσεν στον πάγκο ή άλλο τεχνικό, θα το γνωρίζουμε σύντομα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ