aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΖάχαβι: «Όχι» στη μεταφορά €10.700.000 στην Κύπρο απ’ τη μετεγγραφή Νεϊμάρ

Ζάχαβι: «Όχι» στη μεταφορά €10.700.000 στην Κύπρο απ’ τη μετεγγραφή Νεϊμάρ

Για να κλείσει τη συμφωνία ανάμεσα στην Μπαρσελόνα, τον Νεϊμάρ και την Παρί Σεν Ζερμέν το προπερασμένο Καλοκαίρι, για τη μετεγγραφή του Βραζιλιάνου αστέρα στη γαλλική ομάδα, ο πατέρας του ποδοσφαιριστή αξιοποίησε εκμεταλλεύτηκε τον ισχυρότερο ίσως ατζέντη στον κόσμο, τον Ισραηλινό Πίνι Ζάχαβι.

Ο τελευταίος μάλιστα, φέρεται να τσέπωσε πάνω από 10.000.000 ευρώ από την μετεγγραφή, δηλαδή λίγο κάτω από το 5,50% της ρήτρας των 220.000.000 ευρώ. Ο Ζάχαβι, όπως θυμάται η γαλλική εφημερίδα, διαδραμάτισε επίσης βασικό ρόλο στη μετεγγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι «Spiegel» μέσω των Football Leaks αποκαλύπτει πώς έσπασαν τα μεροκάματα στους ατζέντηδες που ενεπλάκησαν στη μετεγγραφή των 222.000.000 ευρώ του Νεϊμάρ στην Παρί.

Ο Ζάχαβι, που έχει κάνει δουλειές στην Κύπρο και στην Ελλάδα και όπως καταλάβατε με βάση τις πιο πάνω αναφορές, ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της μετεγγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί. Αν και σπάνια θα το δει κανείς να δίνει συνεντεύξεις, να φωτογραφίζεται. Δεν ακολουθεί τη ζωή ενός σελέμπριτι του ποδοσφαίρου, αντιθέτως προτιμάει να είναι ένα… φάντασμα που βγάζει χρήματα από μετεγγραφές σπουδαίων παικτών της «στρογγυλής θεάς».

Ο πατέρας του Νεϊμάρ, λοιπόν, πήρε από κοντά τον Ζάχαβι και τον κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους παράγοντες της Παρί Σεν Ζερμέν για να διαπραγματευτούν τους οικονομικούς όρους της μετακόμισης του Βραζιλιάνου από την Βαρκελώνη στο Παρίσι. Από το deal, ο Ζάχαβι, βάσει της συμφωνίας πληρώθηκε 10.700.000 ευρώ ως προμήθεια και να πάρει άλλα 2.000.000 ευρώ αν ο πρώην παίκτης της Μπαρσελόνα ανανεώσει το συμβόλαιό του. Βέβαια, το ενδιαφέρον της υπόθεσης, σύμφωνα πάντα με τα Football Leaks, είναι το πώς πληρώθηκε αυτά τα χρήματα ο Ζάχαβι.

Ο Ισραηλινός φέρεται να ζήτησε να μπουν τα λεφτά σε εταιρία στην Κύπρο, ωστόσο η Παρί αρνήθηκε να τα μεταφέρει εκεί και τον «ανάγκασε» να πληρωθεί μέσω Ισραήλ και με… φορολογία Ισραήλ! Όπως γνωρίζετε, η Κύπρος είναι φορολογικός «παράδεισος» για κάτι τέτοιες δουλειές, αλλά και κομπίνες ζάμπλουτων επιχειρηματιών γενικότερα. Από την Παρί όμως, φάνηκαν πιο έξυπνοι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ