aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΖαχαριάδης: «Δεν βλέπω πρόβλημα για προπονήσεις ανά γκρουπ από τις 4 Μαΐου»

Ζαχαριάδης: «Δεν βλέπω πρόβλημα για προπονήσεις ανά γκρουπ από τις 4 Μαΐου»

Ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού, Φοίβος Ζαχαριάδης, ήταν καλεσμένος στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε Ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου. Ο κ. Ζαχαριάδης ήταν παρών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (30/4) στο Προεδρικό, εκεί όπου η αθλητική ηγεσία του τόπου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συζήτησαν όλα τα δεδομένα που αφορούν τον αθλητισμό στη βάση των αποφάσεων που έλαβε η Κυβέρνηση.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Αρχικά, για τη σύσκεψη, ανέφερε: «Να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά. Πριν πάμε στη σύσκεψη, να πούμε πως η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο και αλυσιδωτές αντιδράσεις στον αθλητισμό και όχι. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, είχα στείλει ένα ερωτηματολόγιο σε όλες τις Ομοσπονδίες και ζητούσα να μου απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα ώστε να ξέρω πως λειτουργούν αυτές οι Ομοσπονδίες, σε ποιο οικονομικό επίπεδο βρίσκονται, αν σκέφτονται να διαφοροποιήσουν το πρόγραμμα τους λόγω του Κορωνοϊού κι αν επηρεάζεται ο προϋπολογισμός τους. Πήρα αυτές τις σημειώσεις, τις έδωσα σε ένα διεθνής οίκο για να μου ετοιμάσουν μια μελάτη. Την έχω δώσει αυτή την μελέτη στον ΚΟΑ και στον ΠτΔ.

Και πρόσθεσε: «Έχει καλέσει την ηγεσία, ενημερώθηκε για τα μέτρα και έδωσε τον λόγο στον καθένα να πάρει ορισμένες θέσεις προς τον Πρόεδρο, ώστε ο ίδιος να ξέρει πως πάμε στον αθλητισμό. Έχει να κάνει με την υγεία των αθλητών, ο αθλητισμός μας κάνει περήφανος ως Κύπριους».

Για την έναρξη προπονήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, τόνισε: «Ο ΠτΔ ήταν ξεκάθαρος. Στην πρώτη φάση, ατομικά αθλήματα τα οποία μπορούν να γίνουν προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν να αρχίσουν χωρίς την χρήση αποδυτηρίων και άλλων κλειστών χώρων. Επίσης θα τηρείται η ασφαλής απόσταση μεταξύ των αθλητών. Για τα ομαδικά αθλήματα, η ανακοίνωση λέει για τις 18/5. Κατά την άποψη μου, αν μια ποδοσφαιρική ομάδα θα στείλει τους αθλητές της σε εξωτερικούς χώρους να προπονούνται σε ομάδες, τότε δεν βλέπω το λόγο να μην γίνει αυτό».

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση των Ομοσπονδιών και των σωματείων, τόνισε: «Στη συνάντηση υπήρχαν εκπρόσωποι της ΚΟΠ, των διαιτητών κι άλλοι. Συζητείτο το θέμα του ποδοσφαίρου, αν θα αρχίσει ή όχι. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα γίνει. Ο Πρόεδρος επέμενε πως δεν μπορεί να επέμβει στην ΚΟΠ και στην Πολιτεία για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Ήταν παράκληση προς τις Ομοσπονδίες, να μην προκύψουν αποκοπές κονδυλίων. Εγώ ανέφερα πως θα ήταν καλό να διατεθούν άλλες χορηγίες που δεν υφίσταται πια (πχ για ταξίδια που δεν θα πραγματοποιηθούν) στα σωματεία ώστε να βοηθηθούν. Δεν γνώριζε ο ΠτΔ ούτε ο Υπουργός Υγείας και Αθλητισμού περί αποκοπών. Εισηγήθηκα επίσης αν μπορούν οι Ομοσπονδίες να ενταχθούν στο πρόγραμμα δανειοδότησης επιχειρήσεων με εγγυητή το κράτος. Μου είπε να του στείλω το σημείωμα γιατί είναι σημαντικό να στηριχτούν οι Ομοσπονδίες, και θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Αυτό το δάνειο θα μπορεί να εξοφλείται με μέρος της χορηγίας που θα παίρνει ανά έτος. Η σεζόν 2020-21 θα είναι πολύ δύσκολη για τον αθλητισμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ