aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΥπουργός Υγείας: «Σίγουρη η επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα τον Σεπτέμβρη»

Υπουργός Υγείας: «Σίγουρη η επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα τον Σεπτέμβρη»

Την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα από τον Σεπτέμβρη, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου με δηλώσεις του στο ΡΙΚ. Εξέφρασε την άποψη πως μέχρι τον Αύγουστου που αρχίζει το πρωτάθλημα, θα υπάρχει η απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη που θα το επιτρέπει.

Δήλωσε παράλληλα πως ενδεχόμενως να ζητείται Safe Pass, αφού καλό θα ήταν να υπάρχει έλεγχος.

Όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας:

«Θεωρώ σίγουρο ότι τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει με οπαδούς, γιατί εδώ μιλάμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε 65% εμβολιαστική κάλυψη. Μέχρι τον Αύγουστο που αρχίζει το πρωτάθλημα, θα υπάρχει η απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη, ούτως ώστε δραστηριότητες όπως γήπεδα ή δραστηριότητες που μαζεύουν εκατοντάδες ή χιλιάδες κόσμο, θα μπορούν πλέον να επιτρέπονται».

«Ενδεχομένως και για λόγους πρόληψης να ζητείται Safe Pass, γιατί και με 80% εμβολιαστική κάλυψη, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα 20% που δεν θα είναι εμβολιασμένο. Καλό θα ήταν να υπάρχει κάποιος έλεγχος, αλλά εδώ και 15 μήνες με την πανδημία, δεν μπορούμε να κάνουμε μακροπρόθεσμο προγραμματισμό».

Για παρουσία κόσμου στα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Θα επιτρέπεται η παρουσία κόσμου στους αγώνες των ομάδων, αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων που θα υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ