aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΥπουργός Δικαιοσύνης: «Θα θωρακίσουμε τον θεσμό της κάρτας φιλάθλου»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Θα θωρακίσουμε τον θεσμό της κάρτας φιλάθλου»

Σύσκεψη για συζήτηση των θεμάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, υπό τον Υπουργό Γιώργο Σαββίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια του Κ.Ο.Α. και η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του τόνισε θα αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης για θωράκιση του θεσμού για να αποδώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Κληθείς να σχολιάσει τις συλλήψεις που αποδείχθηκαν λανθασμένες και το μπάχαλο που δημιουργήθηκε ο κ. Σαββίδης τόνισε πως κανείς νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για το σοβαρό λάθος με τις συλλήψεις στο Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: «Φαίνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε από δύο παράλληλες διαδικασίες από ενεργούντες φορείς. Η ποιότητα του φωτογραφικού υλικού από το κύκλωμα ήταν εξαιρετική. Έγιναν ατυχείς συγκυρίες όπως μπορεί να συμβεί σε κάθε νέο μέτρο. Παρόμοια περιστατικά δεν θα συμβούν. Λήφθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω ενίσχυση μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Πρέπει να δεχθούμε ότι ένας θεσμός που μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια για αποφυγή της βίας. Δεν πρέπει να οδηγείσαι σε αφορισμούς και μηδενιστική κριτική από όσους είναι αντίθετοι. Επειδή πιστεύουμε στη χρησιμότητα του μέτρου θα αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης για να θωρακίσουμε το θεσμό για να αποδώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η σημερινή σύσκεψη οδήγησε σε σοβαρά συμπεράσματα. Αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό οφειλόταν στο ότι δύο αρχές νομότυπα ζήτησαν ταυτοποίηση βασισμένες στο υλικό που εξασφαλίστηκε από το στάδιο. Εκείνο που έχει αποφασιστεί και έχει σημασία για μας από δω και πέρα είναι ότι θα αρχίζει πρώτα η αστυνομία και θα ακολουθεί η διοικητική η έρευνα».

Αν θα υπάρξει απόδοση ευθυνών: «Δεν έχω διοικητική εξουσία σε κανένα από τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε περίπτωση που οι αρμόδιο φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία κρίνουν το οποιοδήποτε λάθος και δημιουργεί πειθαρχικές ευθύνες, θα το πράξω».

Για το ότι έχει πληγεί η εικόνα της Αστυνομίας: «Κανείς δεν είναι ευτυχής με αυτό που έγινε. Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι γιατί ταλαιπωρήθηκαν κάποια άτομα. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που γίνεται έναρξη διαδικασίας και δεν καταλήγει σε καταδίκη».

Για την ανασφάλεια που νιώθει ο κόσμος πλέον μετά το μπάχαλο στο Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: «Κανείς νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Δεν θέλω να επεκταθώ στο όλο θέμα. Σε κάθε νέο θεσμό υπάρχει περίπτωση να γίνουν λάθη. Είμαστε εδώ για να διαβεβαιωθούμε ότι δεν θα γίνουν ξανά παρόμοια λάθη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ