aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Υπήρχαν φορές που προσευχόμουνα να πάω σπίτι»

«Υπήρχαν φορές που προσευχόμουνα να πάω σπίτι»

Στον Active και στην εκπομπή «Passing Game» φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Γιωργαλλίδης με αφορμή το «Football Stars Day» (πατήστε εδώ για όλες τις λεπτομέρειες).

Για τον Καρεμπέ και το UEFA Foundation (πατήστε εδώ): «Είχαμε μια παρουσίαση πριν από λίγο καιρό, τους άρεσε και περιμένουμε την δική τους βοήθεια. Είναι τιμή μας που θα έρθει στην Κύπρο ο Καρεμπέ και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Για το «Γκολ στη ζωή»: «Να δώσουμε το μήνυμα ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε ενωμένοι και δεν μας χωρίζει καμιά ομάδα. Να αγαπήσει ο κόσμος τις ευάλωτες ομάδες. Βλέπουμε βία στα γήπεδα και αυτό δεν μας αντικατοπτρίζει».

Για τη βία στα γήπεδα: «Δεν είναι καθόλου καλό συναίσθημα για έναν ποδοσφαιριστή. Υπήρχαν φορές που φοβόμουνα και προσευχόμουνα να πάω σπίτι να δω την οικογένεια μου. Πρέπει να βρεθεί λύση πριν θρηνήσουμε θύματα. Θα βγουν στην τηλεόραση να πουν πρέπει πρέπει πρέπει και θα μείνουμε στα λόγια. Πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα. Παίξαμε με την Ομόνοια κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και πραγματικά οι οπαδοί ήταν ένα μέτρο από εμένα, δεν μου ρίξανε τίποτα. Με βρίζανε, αλλά δεν έγινε τίποτα. Ήταν γεμάτο το γήπεδο με αντιπάλους, και μπορεί να γίνει και αυτό στην Κύπρο. Αν θέλουν να πάρουν μέτρα, θα τα πάρουν με όποιο κόστος».

Για την ΑΕΚ: «Είναι ο δεύτερος μου χρόνος στην ΑΕΚ και πραγματικά βλέπω ότι γίνεται μια πολύ καλή δουλειά, οργανωμένη και είναι αυτός ο λόγος που η ομάδα είναι εκεί. Όλος ο κόσμος θέλει τον τίτλο, είτε στο πρωτάθλημα είτε στο κύπελλο. Μόνο ο Θεός ξέρει τι μας λείπει (γέλια). Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο».

Για την Ανόρθωση και το παιχνίδι με την Τραπεζούντα: «Ήμουν τυχερός γιατί ήμουν σε αυτή την ομάδα από τα 14 μου, έκανα ντεμπούτο με τον ΑΠΟΕΛ στα 16 μου στο Μακάρειο όπου κερδίσαμε 2-0 στο Σούπερ Καπ. Είχα τον Παμπόρη που του οφείλω τα πάντα, με βοήθησαν πάρα πολύ και πολλοί άλλοι. Έμαθα από αυτούς τους ανθρώπους, έμαθα αρχές, να είσαι καλός άνθρωπος. Ήταν φροντιστήριο για μένα. Για μένα ήταν όνειρο, αλλά και ευθύνη. το χρειαζόμουνα, ήταν το όνειρο μου να αγωνιστώ εκεί. Με βοήθησαν να προχωρήσω. Τα πρώτα βήματα είναι τα πιο σημαντικά. Ήταν μεγάλη μου τιμή να αγωνιστώ με την Τραπεζούντα, ήταν από τις καλύτερες μου βραδιές.

Για την Ομόνοια: «Πέρασα πάρα πολύ καλά, πήρα πρωτάθλημα, κύπελλα, Σούπερ Καπ. Πήρα παραπάνω από ότι έδωσα γιατί η αγάπη του κόσμου δεν “πληρώνεται” με τίποτα». Μετά ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ, με τίμησε. Η Ομόνοια πήρε χρήματα από μένα (γέλια), και ευελπιστώ να πετύχω στην ΑΕΚ, να δώσουμε χαρά στον κόσμο και σε ηλικιωμένους».

Για τους ηλικιωμένους: «Οι ηλικιωμένοι είναι πιο πολύ από τα παιδιά. Είναι προς το τέλος της ζωής τους και βλέπεις έντονο το συναίσθημα να πετύχουν κάτι. Όταν ήμουν στην Ομόνοια έρχονταν ηλικιωμένοι και μου έλεγαν “Αντώνη μου να πάρουμε το πρωτάθλημα”. Να δουν για τελευταία φορά να παίρνουν το πρωτάθλημα».

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει: «Έχουμε συμβούλιο τραυλισμού. Πρώτο στάδιο είναι η αποδοχή. Πρέπει να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε, αλλά να ξέρουμε ότι ο δίπλα μας μπορεί να μην το αποδεχτεί. Κάποιος στην κερκίδα μπορεί να μην το δεχτεί. Όταν ήμουν μικρός πέρασα δύσκολες στιγμές αλλά η μητέρα μου ήταν δίπλα μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ