aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΥπέρβαση στην ψυχική δύναμη από το Ξιουρουππέικο!

Υπέρβαση στην ψυχική δύναμη από το Ξιουρουππέικο!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τον Πανίκο Ξιούρουππα, τον γνώρισα πριν καμιά 30αριά χρόνια όταν ήρθε από τον Ερμή Αραδίππου στην Ομόνοια. Για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες είναι εκεί τα επιτεύγματά του, που μιλάνε από μόνα τους. Ένας από τους κορυφαίους Κύπριους γκολτζήδες όλων των εποχών! Είχε εύκολα το γκολ ο «Ξιούρου» και το απέδειξε κατ’ επανάληψη. Ιδιαίτερα την περίοδο που αγωνιζόταν στην Ομόνοια.

Ο άνθρωπος Πανίκος Ξιούρουππας, ήταν και είναι πάντα φιλικός, πρόσχαρος και επικοινωνιακός. Έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, τη σύντροφο της ζωής του, την Άννα με την οποία είναι μαζί από τα παιδικά τους χρόνια. Μία γυναίκα που διακρινόταν για την πραότητά της κι όταν χρειαζόταν, τον δυναμισμό της.

Κι η Άννα ξεχώριζε… Ευγενέστατη και ικανότατη να κρατά τα λουριά στο Ξιουρουππέικο. Μόνο που η ζωή τους έβαλε δύσκολα, αφού τα δύο από τα τρία τους παιδιά αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας. Είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Όταν πριν δύο-τρία χρόνια, άκουσα για πρώτη φορά τον Πανίκο Ξιούρουππα να λέει δημόσια (σε μία εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους, στο Mega) ότι έφυγε από την Ομόνοια αναζητώντας ένα καλύτερο συμβόλαιο για να βοηθήσει τα παιδιά του, σοκαρίστηκα. Τη συγκεκριμένη στιγμή, λειτούργησε με το ένστικτο του πατέρα. Και μάλλον πολύ καλά έκανε. Από την Ομόνοια στην ΑΕΚ κι από κει στην Ανόρθωση. Θυμάμαι έντονα μία ατάκα του: «Όσα χρήματα πήρα 13 χρόνια στην Ομόνοια, τα πήρα σε δύο στην Ανόρθωση».

Κι όλα αυτά για να ανέβει τον Γολγοθά του. Έπρεπε να σταθεί όρθιος για να βοηθήσει τα παιδιά του. Κι ο Πανίκος και η Άννα έκαναν αυτό που λέμε υπέρβαση ακόμη και στη δύναμη ψυχής. Ο δεύτερος γιος τους, ο Χρίστος αντιμετώπιζε πρόβλημα όρασης κι η μικρότερη, η Μαρία με προβλήματα τετραπληγίας. Προσέφεραν στα παιδιά τους ό,τι καλύτερο μπορούσαν και δικαιολογημένα ξεχειλίζουν από περηφάνια. Το είπε πολλές φορές χθες ο Ξιούρουππας, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Όλα Μάλε».

Ο Χρίστος που ξεκίνησε πιτσιρίκι στη Σχολή Τυφλών είναι σήμερα κάτοχος μάστερ στην ψυχολογία! Μόνος του στην Αγγλία, παρά τα προβλήματα όρασης, σπούδασε, έκανε μεταπτυχιακό και διακρίθηκε. Όλη αυτή η διαδρομή με τα πανύψηλα εμπόδια, έδωσαν στον Πανίκο και την Άννα τη δύναμη να απλώσουν την αγάπη τους και σε άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Μέσω της «Ηλιαχτίδας ζωής» στη Λάρνακα, στην οποία ο Ξιούρουππας είναι πρόεδρος. Μία εθελοντική οργάνωση με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των παιδιών με ειδικές ανάγκες, αλλά και ως κέντρο στήριξης και ενημέρωσης για τους γονείς των παιδιών αυτών. Οι υπηρεσίες εστιάζουν, πέραν από το θεραπευτικό μέρος, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργούν στον βαθμό των δυνατοτήτων τους, ως κοινωνικά ενταγμένα μέλη της κοινωνίας.

Το έργο της «Ηλιαχτίδας ζωής» είναι αξιοθαύμαστο και τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους όσοι βοηθούν στην όλη προσπάθεια. Ο Πανίκος Ξιούρουππας ανέφερε χθες ότι έχουν στα σκαριά την κατασκευή μίας ειδικής πισίνας για τα παιδιά που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν και υδροθεραπεία. Θα ήταν ευχής έργον, αν αυτή η προσπάθεια υποστηριζόταν και από τον φίλαθλο κόσμο. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τον τρόπο, πολύ εύκολα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ