aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΞένους διαιτητές θέλει, μόνος τους θέλει – Τα «κουκιά» δεν βγαίνουν

Ξένους διαιτητές θέλει, μόνος τους θέλει – Τα «κουκιά» δεν βγαίνουν

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οι φωνές ομάδων για κάθοδο ξένων διαιτητών δεν είναι ούτε σημερινό, ούτε χθεσινό φαινόμενο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς τίθεται θέμα για ξένους διαιτητές στα παιχνίδια της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Στο φετινό πρωτάθλημα το συγκεκριμένο ζήτημα οι φωνές απαίτησης ξένων διαιτητών άργησαν να ακουστούν, όμως ήταν έντονες μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι Ανόρθωσης – Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ο πρόεδρος της λεμεσιανής ομάδας Νίκος Κίρζης ούτε λίγο ούτε πολύ είπε «κανεί με τους Κύπριους, ζητούμε ξένους διαιτητές». Το αίτημα του Απόλλωνα για κάθοδο ξένων διαιτητών στις εναπομείνασες αγωνιστικές θα κατατεθεί στην Ομοσπονδία από τον εκπρόσωπο των γαλάζιων Φοίβο Βάκη και την απόφαση θα λάβει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ. Σημαντικό ρόλο θα παίξει, ασφαλώς, η άποψη των υπόλοιπων ομάδων του πρώτου γκρουπ και φαίνεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ο Απόλλων να είναι μόνος.

Η Ανόρθωση τάχθηκε ήδη υπέρ των Κύπριων διαιτητών. Η Ομόνοια πέρσι ήταν σφόδρα υπέρ των ξένων διαιτητών, ενώ πριν την έναρξη της φετινής σεζόν ήταν η μοναδική που έθεσε θέμα ξένων. Από πλευράς ΑΕΛ δεν προκύπτει κατά τη σεζόν που διανύουμε οποιαδήποτε επιθυμία για κάθοδο ξένων διαιτητών.

Σημαντικό εμπόδιο στην υλοποίηση του αιτήματος του Απόλλωνα αποτελεί και το οικονομικό. Η ΚΟΠ επιβαρύνθηκε ένα τεράστιο κονδύλι για την εφαρμογή του VAR, ενώ πληρώνει το κόστος διαιτησίας όλων των ομάδων κατ’ εξαίρεση τη φετινή σεζόν ως μέτρο στήριξης των σωματείων για την πανδημία του κορωνοϊού. Κάθε διαιτησία κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ, κονδύλι που δεν δείχνουν διατεθειμένες οι υπόλοιπες ομάδες να επιβαρυνθούν.

Εν κατακλείδι, τα «κουκιά» στο αίτημα του Απόλλωνα δεν βγαίνουν ούτε σε θέμα «συμμαχιών», αλλά ούτε και στο οικονομικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ