aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣXαραλαμπίδης: «Η απόφαση δεν ήταν δική μου να αποχωρήσω από τον ΑΠΟΕΛ»

Xαραλαμπίδης: «Η απόφαση δεν ήταν δική μου να αποχωρήσω από τον ΑΠΟΕΛ»

Η προκριματική διαδικασία για το Μουντιάλ της Ρωσίας έχει μπει στην τελική ευθεία και η Εθνική ομάδα χρειάζεται μόνο τη νίκη κόντρα στην Κύπρο στο «ΓΣΠ» στις 7 Οκτωβρίου για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση. 

Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, ως παλιοσειρά, αναφέρθηκε στην ελληνοκυπριακή αναμέτρηση του Οκτωβρίου, τη νέα αρχή που γίνεται στην Κύπρο με προπονητή τον Ραν Μπεν Σιμόν και καταθέτει την άποψή του για την Εθνική Ελλάδας.

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ Λάρνακας και αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο για:

Τα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής Κύπρου κόντρα στη Βοσνία και την Εσθονία:

«Ήταν δύο πολύ κρίσιμα ματς για να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης. Για μας ήταν μία καινούργια αρχή με νέο προπονητή. Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Σίμον ήθελε να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην Εθνική ομάδα. Θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση με τους Βόσνιους και καταφέραμε να ανατρέξουμε το εις βάρος μας 2-0 και να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Αυτή η υπέρβαση δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Εσθονία. Είναι αποδεκτό απ’ όλους ότι δεν είχαμε καλή εμφάνιση. Απογοητευτήκαμε που δεχθήκαμε το γκολ στις καθυστερήσεις».

inner

Τις διαφορές που εντοπίζει στους αγώνες των εθνικών ομάδων σε σχέση με τα παιχνίδια των συλλόγων:

«Πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το πόσο έτοιμος είσαι σε κάθε παιχνίδι. Βλέπουμε για παράδειγμα πόσο διαφορετική ήταν η εικόνα της Εθνικής Ελλάδας στα δύο ματς με Εσθονία και Βέλγιο μέσα σε τρεις ημέρες. Δεν έδειξε σταθερότητα. Δυστυχώς, κάπως έτσι παρουσιάζεται και η Κύπρος. Θεωρώ πως πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός, παθιασμένος, να τα δίνεις όλα και ο ένας να παίζει για τον άλλον. Είναι στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο και με αυτό τον τρόπο να κάνεις την υπέρβαση. Ορισμένες φορές, ο αγώνας δεν κρίνεται στην ποιότητα, αλλά στην ψυχή και στο πάθος που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές. Η Ελλάδα έχει πετύχει σπουδαία πράγματα από το 2004 και μετά, σε όλες τις διοργανώσεις. Διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Αρκετά παιδιά είναι φίλοι μου και κατά διαστήματα έχω επικοινωνία μαζί τους. Από την πλευρά μας, είμαστε μια μικρότερη χώρα και θέλουμε να κάνουμε κάποια στιγμή την υπέρβαση και να προκριθούμε σε τελική φάση διοργάνωσης».

Την αναμέτρηση Κύπρος-Ελλάδα στις 7 Οκτωβρίου στο «ΓΣΠ»:

«Δεν θα είμαστε αδιάφοροι. Θα δούμε το ματς με σοβαρότητα. Η Ελλάδα είναι μια αδελφική χώρα για μας, έχουμε τον ίδιο εθνικό ύμνο και έχουμε πολλά κοινά. Το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι πως αρκετές φορές βλέπουμε παιδιά στη γειτονιά να παίζουν και να έχουν ανταγωνισμό, πάντα, όμως, σε κλίμα φιλίας. Με αυτή τη φιλοσοφία θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι με την Ελλάδα. Θέλουμε να τιμήσουμε τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου. Κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια με νέο προπονητή, διαθέτουμε παιδιά με ταλέντο. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης και οι νέοι παίκτες θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους, παίρνοντας μεταγραφή στο εξωτερικό. Πιστεύω θα γίνει ένα ωραίο ματς και ο καλύτερος να κερδίσει».

inner

Την πορεία της Εθνικής Κύπρου σε όλες τις προκριματικές φάσεις των τελευταίων χρόνων:

«Βρίσκομαι 15 χρόνια στην Εθνική ομάδα και γνωρίζω αρκετά πράγματα για την εξέλιξή της. Αναπόφευκτα γίνονται συγκρίσεις για το ποια ομάδα ήταν καλύτερη. Προσωπικά, πάντα κοιτάζω μπροστά και θεωρώ ότι η τωρινή Εθνική διαθέτει ένα εξαιρετικό υλικό. Γίνεται μια προσπάθεια με νέο προπονητή. Το όραμα υπάρχει και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, δηλαδή να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης σε μια τελική φάση. Τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω και για την Εθνική Ελλάδας. Έχει ποδοσφαιριστές αξίας πολλών εκατομμυρίων, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά στο εξωτερικό. Ωστόσο, τα παιχνίδια κρίνονται πολλές φορές στις λεπτομέρειες και στον παράγοντα της τύχης».

inner
Τις σκέψεις του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση:

«Είμαι 36 ετών και πλέον είμαι στη δύση της καριέρας μου. Νιώθω πάρα πολύ ευλογημένος για όσα έχω πετύχει. Στον ΑΠΟΕΛ ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες, εκεί ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και πραγματοποιήσαμε σπουδαίες επιτυχίες, όπως τις προκρίσεις στους ομίλους του UEFA Champions League. Η απόφαση δεν ήταν δική μου να αποχωρήσω από τον ΑΠΟΕΛ. Έγιναν πολλά πράγματα, τα οποία δεν είναι της ώρας να συζητήσουμε. Εγώ σαν Κωνσταντίνος, έχω μέσα στην καρδιά μου την Εθνική Κύπρου, την οποία έζησα όλα αυτά τα χρόνια με πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θέλω κι εγώ είτε αγωνιζόμενος είτε όχι, να ζήσω με την Κύπρο επιτυχίες και υπερβάσεις, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν μόνο στα όνειρα μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ