aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Βρυχήθηκε» η κυπελλούχος ΑΕΛ μέσα στη Λάρνακα (vid & pics)

«Βρυχήθηκε» η κυπελλούχος ΑΕΛ μέσα στη Λάρνακα (vid & pics)

Tον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο υπερασπίζεται η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού πήραν σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου μέσα στη Λάρνακα επί της ΑΕΚ μετά το ισόπαλο 1-1 στην «Αρένα» και σε συνδυασμό με το άσφαιρο 0-0 του πρώτου παιχνιδιού.

Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Εμαέ, ο οποίος ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων, το ένα σε λάθος εστία. Στο 16’ ο επιθετικός της ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι και το μετουσίωσε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα, ενώ στο 32’ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίκτυα του Βοζίνια.Το σκορ δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση που της δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται για επανάληψη του περσινού θριάμβου.

Το ματς

Γρήγορος ρυθμός, αλλά λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Στην πρώτη απειλητική επίσκεψής της στην εστία του Τόνιο η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Εμαέ από τον Γκολομπάρτ στο 16’. Ο επιθετικός των γαλαζοκιτρίνων ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και παρόλο που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, με πλασέ στο κέντρο της εστίας, νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα των κιτρινοπράσινων και έδωσε προβάδισμα 1-0 στην ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ. Στο 32’ ο Εμαέ σκόραρε ξανά, αλλά σε λάθος εστία! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χέφελ ο επιθετικός της ΑΕΛ άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βοζίνια για το 1-1.

Ρώσικη ρουλέτα ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ της πρόκρισης, η ΑΕΛ προσπαθούσε να πετύχει δεύτερη γκολ για να «κλειδώσει» την πρόκριση και τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πιο ξεκάθαρες οι ευκαιρίες της ΑΕΛ με τον Τόνιο να λέει «όχι» στον Χουράδο στο 61’, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ελβετός διαιτητής, Σάντρο Σάρερ, κακώς δεν καταλόγισε πέναλτι για τους γαλαζοκίτρινους για χέρι του Κίβενι στην περιοχή.

ΑΕΚ (Ηλίας Χαραλάμπους): Τόνιο, Φερνάντεθ, Γκονθάλεθ, Γκολομπάρτ, Τάντι (60′ Κίβενι), Χέφελ, Γκαρσία, Ιωάννου (66′ Πλάνας), Ακοράν (52′ Άμπραχαμ), Γιάννου, Τρισκόφσκι.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Χ. Κυριάκου, Α. Τεϊσέιρα, Ράσο, Αβράαμ, Γκαθτανιάγα (47′ Γκοντάλ), Ζντραφκόσκι, Αγκάνοβιτς (85′ Αντάμοβιτς), Εμαέ, Μεντόγεβιτς, Χουράδο (70′ Μάιντεβατς).

Σκόρερ: 32′ (αυτογκόλ) Εμάε / 17′ (πεν) Εμαέ

Κίτρινες: Γκολομπάρτ, Ιωάννου / Γκαθτανιάγα, Χουράδο, Ράσο (2η).

Αποβολές:

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Σάντρο Σάρερ (Ελβετία).

Α’ Βοηθός: Ντε Αλμέιδα Στεφάν Αλάιν (Ελβετία).

Β’ Βοηθός: Ζόγκαϊ Μπεκίμ (Ελβετία).

4ος: Χριστοφή Τιμόθεος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ