aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒρίσκεται ακόμα στην οδό ονείρων

Βρίσκεται ακόμα στην οδό ονείρων

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η χθεσινή κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ δεν έφερε παγωμάρα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Σε περίπτωση που προσπεραστεί το δύσκολο εμπόδιο της Λέφσκι Σόφιας, στον δρόμο τους οι Λαρνακείς θα συναντήσουν μία εκ των Γάνδη και Βιτορούλ. Ομάδες ούτε άτρωτες ούτε και του χεριού τους.

Επομένως, τα όνειρα για πρόκριση τουλάχιστον ώς τα πλέι οφ της διοργάνωσης δεν είναι απαγορευτικά. Κάτι που είναι θετικό πριν από το μεθαυριανό (18:30) πρώτο παιχνίδι με τη βουλγαρική ομάδα στη Λάρνακα. Διότι ψυχολογικά δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, αν μάθαιναν ότι ακολουθούσε κάποιο ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Βεβαίως, για να υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, αρχικά απέναντι στους Βούλγαρους και έπειτα κόντρα στους Βέλγους ή τους Ρουμάνους, θα χρειαστεί πρωτίστως να εμφανιστεί η καλή ΑΕΚ. Όχι δηλαδή αυτή που αγωνίστηκε κόντρα στην Πέτροκουμπ. Το ένα ζήτημα είναι αν το καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, από παιχνίδι σε παιχνίδι, αρκεί για να αποφέρει σημαντική βελτίωση στη συνέχεια. Το δεύτερο ερώτημα είναι αν μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα το υφιστάμενο ρόστερ. Ήδη είναι πιο έτοιμος ο Ματίγια Σπόλιαριτς και αν το κρίνει ο Ιδιάκεθ, ίσως τον επιλέξει για να λύσει το οργανωτικό – δημιουργικό πρόβλημα, που παρατηρήθηκε στα προηγούμενα ματς.

Όσο για την τρίτη αμφιβολία που υπάρχει, είναι αν προλαβαίνει να ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα της Λάρνακας για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Από τη στιγμή που σε περίπτωση πρόκρισης απέναντι στη Λέφσκι θα υπάρχουν ελπίδες απέναντι σε Γάνδη ή Βιτορούλ, είναι πλέον θέμα φιλοσοφίας και τα σενάρια δύο μπορεί να είναι.

Το ένα είναι να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη η ΑΕΚ, για να κυνηγήσει με περισσότερες αξιώσεις την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το δεύτερο είναι να συνεχιστεί το παιχνίδι της υπομονής, με στόχο να εντοπιστούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Στο τελευταίο ενδεχόμενο θα είναι πασιφανές ότι ο μετεγγραφικός σχεδιασμός αποσκοπούσε από την αρχή στην ισχυροποίηση με κύριο στόχο το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ