aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΒρισιές για μανάδες, πατεράδες, Θεούς και δαίμονες στα κυπριακά γήπεδα

Βρισιές για μανάδες, πατεράδες, Θεούς και δαίμονες στα κυπριακά γήπεδα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οι φωνές και παρατηρήσεις του Τιμούρ Κετσπάγια «πουλάνε», γι’ αυτό προβάλλονται σε κάθε παιχνίδι της Ανόρθωσης και γίνονται καθημερινό θέμα συζήτησης. Ο Γεωργιανός ξεφεύγει πολλές φορές, μιλά σε σκληρή γλώσσα στους παίκτες του, όμως τα όσα ακούγονται από το στόμα του αποτελούν μόνο μία σταγόνα στον ωκεανό στα όσα φτάνουν στα αυτιά μας μέσω της τηλεόρασης από τους αγώνες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες εκθέτει τους λιγοστούς που βρίσκονται στα γήπεδα. Είτε αυτοί είναι παράγοντες είτε οι λιγοστοί εκλεκτοί κάθε ομάδας που παρακολουθούν τα παιχνίδια. Στους αγώνες της 19ης αγωνιστικής, που διεξήχθη το περασμένο τριήμερο, για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες του ίδιου σκηνικού. Βρισιές για μανάδες, πατεράδες, Θεούς και δαίμονες διαπερνούσαν τα μικρόφωνα των τηλεοπτικών πλατφόρμων και έφταναν στο σπίτι των ποδοσφαιρόφιλων προκαλώντας αηδία.

Μπορούσε ο καθένας να διακρίνει όχι απλά τη βρισιά προς αντίπαλους παίκτες, διαιτητές ή προπονητές, αλλά και ποιος εκστόμιζε τα χυδαία αυτά λόγια. Το φαινόμενο αυτό προσβάλλει το άθλημα και την προσωπικότητα των ανθρώπων που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις.

Η εικόνα με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, να λυγίζει και να ξεσπά σε κλάματα αφιερώνοντας το γκολ που πέτυχε στη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό, (θα) πρέπει να αποτελεί οδηγός σε όσους αντί για να δουν ποδόσφαιρο βγάζουν τα απωθημένα στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή βρίζοντας ακόμα και το πιο ιερό πράγμα ενός ανθρώπου: τη μητέρα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ