aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ«Βόμβες, πρόστιμα και στημένα, καλωσορίσατε στο κυπριακό ποδόσφαιρο»

«Βόμβες, πρόστιμα και στημένα, καλωσορίσατε στο κυπριακό ποδόσφαιρο»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Για ακόμα μία φορά το κυπριακό ποδόσφαιρο γίνεται θέμα συζήτησης στο εξωτερικό για τους λάθους λόγους. Η ιστοσελίδα «Worldsoccer.com», σε ένα μεγάλο θεματικό αφιέρωμα της (μπορείτε να το δείτε αυτούσιο εδώ) χρονολογεί την πορεία του κυπριακού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, χωρίζοντας το σε τρεις άξονες.

Αρχικά γίνεται αναφορά στα πολλά πρόστιμα που μοιράζει η Ομοσπονδία και πιο συγκεκριμένα σ’ αυτά που επέβαλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΠ Σπύρο Νεοφυτίδη και στον πρόεδρο της Ομόνοιας Αντώνη Τζιωνή για τις δηλώσεις τους κατά την διάρκεια της σεζόν.

Στη συνέχεια εξηγούνται τα πολιτικοοικονομικά ζητήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου σε σχέση  με τους στημένους αγώνες, όπως επίσης και τα νέα μέτρα που επέβαλε η ΚΟΠ στις ομάδες μετά από πίεση από την UEFA.

Στο αφιέρωμα γίνεται επίσης και αναφορά στις πολλές βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν σε ανθρώπους που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο (γίνεται λόγος για την βομβιστική επίθεση εναντίον της «Μινέρβα», ασφαλιστική εταιρεία συμφερόντων του Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του αυτοκινήτου της συζύγου του Αλέξη Γαρπόζη).

Αν και το αφιέρωμα της ιστοσελίδας είναι αρκετά εκτενές, αξίζει τον κόπο να διαβαστεί, αν μη τι αλλο για να κατανοήσουμε πως αντιμετωπίζεται το κυπριακό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό ξέχωρα από τις διάφορες επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ