aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Βόμβα» της ΑΕΚ στη Μόσχα! (video)

«Βόμβα» της ΑΕΚ στη Μόσχα! (video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Απίστευτο! Όμως ποιος στα αλήθεια μπορεί να ξεγράψει την ΑΕΚ;

Με μία παλλικαρίσια εμφάνιση στη Μόσχα και ένα εξαιρετικό στήσιμο από τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ οι ποδοσφαιριστές της λαρνακιώτικης ομάδας έγραψαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου!

Δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, είχαν τον Μινίο σε απίστευτη βραδιά και τον Τρισκόφσκι σε ρόλο killer, έτσι κατάφεραν να φύγουν από τη πρωτεύουσα της Ρωσίας με την πρόκριση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε (σχεδόν) ποτέ σοβαρά από τη Σπαρτάκ, το σύστημα 3-5-2 βγηκε απόλυτα και όταν έπρεπε ο Ισπανός προπονητής έκανε τις αλλαγές του για να φρεσκάρει την ομάδα του και να κυνηγήσει το γκολ της πρόκρισης.

Όσο η ώρα περνούσε, οι γηπεδούχοι γέμιζαν με άγχος και πίεση, ενώ η προσμονή τους για να πετύχουν ένα γκολ και να τελειώσου την πρόκριση, τους γύρισε… μπούμερανγκ. Έτσι, η ΑΕΚ που καραδοκούσε χτύπησε εκεί που πονούσε περισσότερο.

Στο 89′ ο Λαρένα βρήκε με μπαλιά πάρε-βάλε τον Τρισκόφσκι στην περιοχή της Σπαρτάκ και αυτός με πλασέ δείγμα της σπάνιας κλάσης του σημείωσε το ιστορικό γκολ για την ομάδα του και τον ίδιο.

Σπαρτάκ (Ντμίτρι Αλένιτσεφ): Ρεμπρόφ, Μάκεφ, Μποκέτι, Εσχιένκο (90′ Εσχιένκο), Κομπάροφ, Κουτέποφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν (68′ Ρομύλο), Ανανίτζε (46′ Γκλουσάκοφ), Πρόμες, Ζε Λούις.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Μινιό, Ορτίθ, Μουρίγιο (81′ Χαραλαμπίδης), Καταλά, Μοϊσόφ, Τέτε (88′ Εγγλέζου), Λαρένα, Μπόλιεβιτς (84′ Ακοράν), Τομάς, Άλβες, Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: Τρισκόφσκι 89′

Κίτρινες: Μακέφ, Ρεμπρόφ / Μουρίγιο

Αποβολές: –

Γήπεδο: «Αρένα Ατκρίτιε»

Θεατές: 25.000

Διαιτητής: Αλεξάντερ Χάρκαμ (Αυστρία)

Α’ Βοηθός: Αντρέας Βίτσινγκ

Β’ Βοηθός: Αντρέας Στόντιγκερ

4ος: Αντρέας Κόλεγκερ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ