aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΒολές από Νεοφυτίδη: «Να μην πω που αλλού γράφουν τους αθλητές...»

Βολές από Νεοφυτίδη: «Να μην πω που αλλού γράφουν τους αθλητές…»

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, εξαπολύει επίθεση στον ΚΟΑ και την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για το θέμα των στρατευμένων αθλητών.

Αναλυτικά:

«Κάποιοι που θέλουν να λένε ότι αντιπροσωπεύουν τους αθλητές/αθλητισμό και τα συμφέροντα τους, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν όλους τους κόπους και θυσίες των αθλητών τους και με ελαφρά την καρδία προχώρησαν χωρίς μελέτη, χωρίς να ενημερώσουν κανένα και γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα, για να μην πω αλλού, τις οδηγίες της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και ενέκριναν την μείωση των διευκολύνσεων των αθλητών στο 50%.

Είναι κρίμα για τους αθλητές που αναγκαστικά θα οδηγηθούν στην επιλογή της αναστολής αλλά μεγαλύτερο κρίμα και μεγάλη απογοήτευση προκαλεί η απόφαση του ΚΟΑ και η υλοποίηση της απαράδεκτης πρότασης του υπουργείου Άμυνας.

Λυπάμαι πραγματικά τους αθλητές και λυπάμαι διπλά για την αντίδραση και διαχείριση του θέματος από τον ΚΟΑ. Δυστυχώς μετά την συνταξιοδότησή του τελευταίου Γενικού Διευθυντή (Κώστα Παπακώστα) φαίνεται ότι κάπου χάσατε την μπάλα».

Αναλυτικά και η ανακοίνωση από τον ΠΑΣΠ:

Υποτίθεται πως ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού εξυπηρετεί τα συμφέροντα αθλητών. Εντούτοις, φαίνεται πως άλλες είναι οι έγνοιες του. Ο ΚΟΑ ενεργώντας με σκανδαλώδη τρόπο, «ξέχασε» τη δέσμευση που έδωσε στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής (02/03) για το θέμα των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών και προώθησε θέσεις του Υπουργείου Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΚΟΑ συμφώνησε με το Υπουργείο Άμυνας ερήμην του ΠΑ.Σ.Π. και της ΚΟΠ όπως μειώσουν στο 50% τις διευκολύνσεις για ποδοσφαιριστές που υπηρετούν τη θητεία τους. Συγκεκριμένα, συμφώνησαν όπως κάθε σωματείο α΄ κατηγορίας έχει διευκολύνσεις για δυο παίκτες κάτω των 21 αντί για τέσσερις που  δικαιούτο, ενώ οι σύλλογοι β΄ κατηγορίας να έχουν διευκολύνσεις για έναν παίκτη αντί για δυο.

Αυτό το μέτρο πέραν από τις άμεσες επιπτώσεις στην καριέρα των ποδοσφαιριστών, αυξάνει τις τάσεις φυγοστρατίας. Κάτι που τονίστηκε επανειλημμένα στη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας στις 2 Μαρτίου του 2017. Μάλιστα, τότε ο πρόεδρός της, Μαρίνος Σιζόπουλος, προέτρεψε τον ΚΟΑ να συζητήσει το θέμα και με τον ΠΑ.Σ.Π. πριν καταλήξει σε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας. Στην εν λόγω συνεδρία δεν ακούστηκε κανένα λογικό επιχείρημα υπέρ της μείωσης των θέσεων για τους στρατεύσιμους. Μάλιστα, από πλευράς ΚΟΑ δεν εκφράστηκε καμία αντίρρηση.

Και φτάνουμε στο σήμερα… Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δεν απάντουσε στις συνεχείς εκκλήσεις του ΠΑ.Σ.Π. για διεξοδική συζήτηση του θέματος και πίσω από την πλάτη του Συνδέσμου, του επίσημου σώματος των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, έκανε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας, εφαρμόζοντας όλα όσα απευχόμασταν. Μάλιστα, έστειλε και σχετική εγκύκλιο στα σωματεία και στην ΚΟΠ την Παρασκευή 9 Ιουνίου. Διερωτόμαστε ποιου τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί ο ΚΟΑ και γιατί…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ