aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Βίβα Ολυμπιακέ μου, βίβα ξανά!» (vid & pics)

«Βίβα Ολυμπιακέ μου, βίβα ξανά!» (vid & pics)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την πιο ένδοξη στιγμή των τελευταίων 16 χρόνων βιώνει ο Ολυμπιακός. Το ιστορικό σωματείο της Λευκωσίας επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο Μακάρειο για την 26η και τελευταία αγωνιστικής της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος και «κλείδωσε» την 6η θέση που τον βάζει στο «τρένο» της πρώτου γκρουπ, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Τακτακαλά ο Βαγγέλης Μάντζης στο 17’ με κεφαλιά «δυναμίτη». Για πρώτη φορά από τη θέσπιση των πλέι οφ, τη σεζόν 2007-08, ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο πρώτο γκρουπ και το πλασάρισμά του στη βαθμολογία θα είναι το καλύτερο από τη σεζόν 2005-06  και έπειτα, αφού στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2004-05 κατέλαβαν την 4η θέση.

Με την επιτυχία τους οι μαυροπράσινοι έφτασαν τους 34 βαθμούς και έτσι άφησαν με την όρεξη ΑΠΟΕΛ, Πάφος FC και Δόξα που λιγουρεύονταν την 6η θέση. Η επιτυχία του Ολυμπιακού αφήνει τον ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά στην ιστορία του στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Η ΑΕΚ δέχθηκε την ένατη φετινή ήττα της, έμεινε στους 41 βαθμούς και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στην προσπάθειά της για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το ματς

Μόλις δύο αξιόλογες φάσεις καταγράφηκαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Στο 8’ η ΑΕΚ «άγγιξε» το γκολ όταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι με εξαιρετική πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Χοσέ Ναράνχο, όμως ο Ισπανός σούταρε άστοχα.

Στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή του στην περιοχή του Μολ ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σκοράρει με το δέκατο φετινό τέρμα του Βαγγέλη Μάντζη στο πρωτάθλημα. Στο 17′ οι μαυροπράσινοι έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Γκουστάβο ντα Κόστα να βρίσκει τον Σάλι, αυτός έκανε σέντρα από δεξιά και το… βαρύ πυροβολικό του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μάντζης, με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα 1-0 στην ομάδα του Τακτακαλά.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στην ΑΕΚ, αμύνθηκαν υποδειγματικά και δεν κινδύνευσαν καθόλου. Ανούσια κατοχή για τους Λαρνακείς που εγκλωβίστηκαν στο πλάνο αναχαίτισης του Τσέντομιρ Γιανέφσκι.

Με την ΑΕΚ να θέλει, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 58’ οι Λαρνακείς έχασαν την πρώτη ευκαιρία τους μετά το τέρμα του Ολυμπιακού με τον Ναράνχο να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά πάσα του Τρισκόφσκι. Ένα σουτ του Μακρή στο 71’ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαήλ, ενώ στο 87’ ο Πεχλιβάνης έχασε ευκαιρία να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό σουτάροντας έξω σε ταχύτατη αντεπίθεση των γηπεδούχων.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης, Ανδρέου, Σαρφό, Σωτηρίου, Μανρίκε, Γκουστάβο (63′ Σαντάνα), Νάνι, Πεχλιβάνης (90+3′ Κυριάκου), Σάλι (90+3′ Μίλετιτς), Μάντζης (81′ Φαν Κέσελ).

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Moλ, Φερνάντες (88′ Τάντι), Γκονθάλεθ, Τρουγιόλς (78′ Σπόλιαριτς), Ιωάννου, Χέιτλι, Ακοράν (60′ Γκαρσία), Ναούμ (46′ Σπιρόφσκι), Ναράνχο (60′ Μακρής), Τρισκόφσκι, Τολεμές.

Σκόρερ: Μάντζης 17′.

Κίτρινες: Μάντζης / Τρουγιόλς, Σπιρόφσκι, Φερνάντεθ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ