aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΒασιλιάδες Πιέρος, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων! (photos)

Βασιλιάδες Πιέρος, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων! (photos)

Λάμψη για Απόλλων, ΑΠΟΕΛ και Πιέρου Σωτηρίου στα βραβεία του ΠΑ.Σ.Π για τη σεζόν 2016-2017. Στη μοναδική αυτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, μετέδωσε για μια ακόμη χρονιά ο Alfa Sports TV και πραγματοποιήθηκε απόψε (11/5) στο Royal Hall στη Λευκωσία, έλαμψε ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων, αλλά και ο Πιέρος Σωτηρίου.

Η ομάδα της Λεμεσού είχε τρεις παίκτες στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς (Χάμπος, Ντα Σίλβα, Βινίσιους), τον καλύτερο προπονητή της σεζόν (Σωφρόνης Αυγουστή), τον καλύτερο ξένο (Άλεξ Ντα Σίλβα), ενώ απέσπασε και βραβείο ήθους (Μάριος Στυλιανού).

Όσο για τον σύλλογο της Λευκωσίας, έβαλε τη σφραγίδα του στο καλύτερο σχήμα της σεζόν έχοντας τέσσερις παίκτες σε αυτό (Πιέρος, Μερκής, Ιωάννου, Βάτερμαν). Επιπλέον, ο Πιέρος Σωτηρίου που ήταν στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν, αναδείχθηκε καλύτερος κύπριος παίκτης και MVP του πρωταθλήματος.

Επιθετικές διακρίσεις και για την Ομόνοια, που είχε δυο παίκτες στην κορυφαία ενδεκάδα (Χριστοφή και Ντάρμπισαϊρ) και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας απέσπασαν βραβεία σε δυο άλλες κατηγορίες («καλύτερα γκολ της σεζόν» και «καλύτερες επεμβάσεις»).

Την καλύτερη ενδεκάδα συμπλήρωσαν ένας ποδοσφαιριστής από την ΑΕΚ (Τρισκόφσκι) κι ένας από την ΑΕΛ (Φορτούνα). Στην κατηγορία «Καλύτερο γκολ» νικητής ήταν ο Σάββας Τσαμπούρης (Σαλαμίνα) και στην «καλύτερη επέμβαση» ο Δημήτρης Στυλιανού (Ερμής).  Στο σύνολο βραβεύτηκαν ποδοσφαιριστές από 9 διαφορετικές ομάδες (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα, Ερμής και ΑΕΖ)!

Γενικά η διοργάνωση με παρουσιαστές τους Άλκη Μπότσο και Μαίρη Ταραλίδη, είχε την ανάλογη αίγλη, χάρη και στην συμβολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του Lander Polar Ice και του STOIXIMAN.

Τερματοφύλακας: Μπόι Βάτερμαν (ΑΠΟΕΛ),

Αμυντικοί: Γιώργος Μερκής (ΑΠΟΕΛ), Πάουλο Βινίσιους (Απόλλων), Νικόλας Ιωάννου (ΑΠΟΕΛ), Νούριο Φορτούνα (ΑΕΛ)

Μέσοι: Χάμπος Κυριάκου (Απόλλων), Άλεξ ντα Σίλβα (Απόλλων), Ίβαν Τρισκόφσκι (ΑΕΚ).

Επιθετικοί: Δημήτρης Χριστοφή (Ομόνοια), Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ), Ματ Ντάρμπισαϊρ (Ομόνοια).

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σωφρόνης Αυγουστή (Απόλλων)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ: Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ).

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΞΕΝΟΣ: Άλεξ ντα Σίλβα (Απόλλων)

MVP: Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ)

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΕΖΟΝ: 1. Σάββας Τσαμπούρης (Νέα Σαλαμίνα), 2. Αμπντουλαχί Σιβού (Ανόρθωση), 3. Σίλβα Κλέιτον (Ομόνοια).

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ: 1. Δημήτρης Στυλιανού (Ερμής), 2. Ανδρέας Χριστοδούλου (Ομόνοια), 3. Λένος Σωφρονίου (ΑΕΖ).

STOIXIMAN ΧΡΥΣA ΓΑΝΤΙA: Η βράβευση θα γίνει με το πέρας του πρωταθλήματος όταν η μάχη των ανέπαφων εστιών μεταξύ Μπόι Βάτερμαν (16), Ραφαέλ Ρομό (15) και Μπρούνο Βάλε (15) θα ξεκαθαρίσει.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ: Η βράβευση θα γίνει με το πέρας του πρωταθλήματος όταν η μάχη μεταξύ Ματ Ντάρμπισαϊρ (23 γκολ) και Πιέρου Σωτηρίου (20 γκολ) θα ξεκαθαρίσει.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ: Μάριος Στυλιανού (Απόλλων).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ