aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣVARάμε στο γάμο του καραγκιόζη...

VARάμε στο γάμο του καραγκιόζη…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

«Ευτυχώς», θα λέγαμε με χιουμοριστικό τρόπο, που ο Αβραάμ Τσούκκας στον αγώνα Πάφος FC – ΑΕΛ (0-2), θέλησε να μάθει -μέσω του κάμεραμαν της Cytavision- τι θέση πήρε ο συνάδελφος που περίγραφε τον αγώνα με βάση τις τηλεοπτικές επαναλήψεις. Και ασφαλώς αναφερόμαστε στη φάση που σκόραρε ο Ράσιτς των γηπεδούχων, για να ξέρει ο διαιτητής αν θα μετρήσει ή όχι το γκολ.

Διαβάστε επίσης: «Τελικά φταίνε οι οπαδοί κύριε υπουργέ;»

Ακόμα κι έτσι, πρόκειται για μία κυπριακή «πατέντα» παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Και πραγματικά προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως το θέμα αυτό δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση και να γίνει viral ακόμη και σε εκτός συνόρων Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δεν φτάνει δηλαδή που δεν εμπιστεύτηκε την απόφαση του βοηθού διαιτητή Πέτρου Πέτρου, ο οποίος και σε καλύτερη θέση βρισκόταν, αλλά και έγκαιρα σήκωσε το σημαιάκι, για να πάρει την οριστική του απόφαση o Τσούκκας, προτίμησε να κάνει αυτά τα οποία προαναφέραμε πιο πάνω.

Διαβάστε επίσης: Τζάμπα VAR στην Κύπρο, παρατηρητής δίπλα στο εκφωνητή

Σκεφτείτε να επέμενε ο Τσούκκας και να μετρούσε κανονικά το γκολ, ακυρώνοντας μία σωστή απόφαση από τον πρώτο βοηθό. Θα μιλάγαμε σήμερα για ένα σφάλμα γιγάντιου μεγέθους, ανάλογο με αυτό του Αντώνη Χριστοδούλου που καταστρατήγησε τον κανονισμό τον Νοέμβριο του 2010 στον αγώνα Εθνικός Άχνας – ΑΕΛ. Στο 54′ σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ και ο Φρέντι το μετέτρεψε σε γκολ. Όμως, ακύρωσε το τέρμα με δικαιολογία ότι ο Φρέντι έκανε προσποίηση πριν από την εκτέλεση του πέναλτι. Δεν έδωσε καν επανάληψη, απλά ακύρωσε το τέρμα. Το θυμάσαι και ψάχνεις να βρεις φλέβα για… ενέσιμα ηρεμιστικά. Υπήρχαν κι άλλες πολλές σημαντικές λανθασμένες αποφάσεις που ίσως καθόρισαν αποτελέσματα από τότε, αλλά μιλάμε για περιπτώσεις που δικαιολογημένα μένουν στην Ιστορία της κυπριακής διαιτησίας.

Διαβάστε επίσης: «Το κυπριακό VAR αποφασίζει για σας πριν… από σας»

Αλήθεια, βλέποντας το και λίγο αστεία το θέμα, γιατί να μην εφαρμοστεί αυτή η τακτική να γλιτώσουμε και χρήματα μελλοντικά από τις εγκαταστάσεις συστημάτων και τους μισθούς αυτών που θα έχουν την ευθύνη; Είναι δύσκολοι οι καιροί φιλαράκια μας… Και ακόμη κάτι: Σκεφτείτε να ήσασταν στη θέση του πιο πάνω βοηθού διαιτητή. Το λιγότερο, οποιοσδήποτε στη θέση του θα ένιωθε από άβολα μέχρι αμήχανα. Κάτι τέτοια είναι που σπάζουν το φράγμα της λογικής και ξεφεύγουν.

Διαβάστε επίσης: O Tσούκκας αγνόησε (προσωρινά) τον βοηθό και έβαλε «φωτιά» στο Πάφος-ΑΕΛ

Ας σοβαρευτούμε… Καλές οι δικαιολογίες για ανθρώπινα λάθη, αλλά με αυτό τον τρόπο η σεζόν δεν αρχίζει καλά. Καθόλου καλά… Και αυτό προστίθεται στον λόφο με τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο και η κυπριακή ποδοσφαιρική κοινωνία. Και απέναντι σε προβλήματα που χρειάζονται ξερίζωμα για να δημιουργηθεί κάτι νέο σε καλύτερες βάσεις προτού σκεφτούμε την εφαρμογή του VAR στην Κύπρο, έως τώρα «βαράμε στον γάμο του καραγκιόζη…».

Περισσότερα σχόλια είναι περιττά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ