aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΒάλτε της δύσκολα! (video&pics)

Βάλτε της δύσκολα! (video&pics)

Χωρίς να δυσκολευτεί και με όλη την άνεση της η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 (Μπόλιεβιτς 45′, Τομάς 48′) της Κλίφτονβιλ και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου την περιμένει η Σπαρτάκ Μόσχας. Η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε έτσι την τέταρτη της συνεχόμενη νίκη σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την ίδια.

Οι ποδοσφαιστές του Ιντιάκεθ ήταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και η γρήγορη κόκκινη του Μπόνερ στο 11ο λεπτό έκανε ακόμη πιο εύκολη τη δουλειά τους. Πρώτα απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και αφού το κατάφεραν με τον Μπόλιεβιτς στο 45′ το γήπεδο κατηφόρισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή φυσικά ήταν ΑΕΚ. Στο 48′ ο Τομάς, με κεφαλιά, σημείωσε το 2-0 και πλέον το μόνο απέμεινε ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ. Ο Άλβες (κυρίως) και οι Τρισκόφσκι, Τέτε, Εγγλέζου έχασαν καλές ευκαιρίες, το 2-0 δεν άλλαξε ποτέ και η ΑΕΚ με συνολικό σκορ 5-2 πήρε την πρόκριση.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιντιάκεθ): Μινιό, Ορτίθ, Μουρίγιο, Μοϊσόφ (46′ Άλβες), Καταλά, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς, Τέτε (77′ Ιωάννου), Χαραλαμπίδης, Τρισκόφσκι (69′ Εγγλέζου).

Κλίφτονβιλ (Τζέραρντ Λίτλ): Μούνεϊ, ΜακΓκόβερν, Άιβις, Μπόνερ, Κουράν (75′ Μάρεϊ), Νόουλες, Μακ Ντέιντ (15′ Ράμσεϊ), Κάτνεϊ, Γουίντσεστερ (55′ Γκάρετ), Ντόνελι, Κόσγκροουβ.

Σκόρερ: Μπόλιεβιτς 45′, Τομάς 48′

Κίτρινες: Τομάς / Ράμσεϊ, Γκάρετ, Μούνεϊ, Κάτνεϊ

Αποβολές: Μπόνερ

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Θεατές: 3000

Διαιτητής: Τίχομιρ Πέγιν (Κροατία)

Α’ Βοηθός: Γκόραν Πατάκι

Β’ Βοηθός: Μπόγιαν Ζομπένιτσα

4ος: Ντούτσε Στρούκαν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ