aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣUEFA Ranking: Κρίσιμη μέρα για την 15η θέση και ο μεγάλος αντίπαλος της Κύπρου

UEFA Ranking: Κρίσιμη μέρα για την 15η θέση και ο μεγάλος αντίπαλος της Κύπρου

 ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στην 15η θέση στην κατάταξη της UEFA φιγουράρει από την προηγούμενη αγωνιστική (4η) των ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Κύπρος, ωστόσο τη σημερινή ημέρα διακυβεύονται πολλά. Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου, ήρθαν… γάντι για τη χώρα μας, καθώς Ελλάδα (17η), Κροατία (18η) και Σερβία (19η), δεν έβαλαν πόντους στο σακούλι τους μετά τις ήττες των Ολυμπιακού (2-4 από τη Τότεναμ), Δυναμό Ζάγκρεμπ (0-2 από την Αταλάντα) και Ερυθρού Αστέρα (0-6 από την Μπάγερν) αντίστοιχα.

Έτσι, οι αποστάσεις της Κύπρου από αυτές τις χώρες παρέμειναν οι ίδιες, ωστόσο οι ισορροπίες είναι λεπτές, γιατί η Σκοτία, που μας ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος αυτή τη στιγμή. Έχει δύο ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ, τις Σέλτικ και Ρέιντζερς, που αγωνίζονται σήμερα. Οι μεν πρώτοι υποδέχονται τη Ρεν (22:00), αλλά ούτως ή άλλως έχουν προκριθεί, οι δε προτεστάντες θα αγωνιστούν εκτός έδρας με τη Φέγενορντ (19:55) και τους αρκεί η ισοπαλία.

Οι κυπριακές ελπίδες εναπόκεινται φυσικά στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Ντουντελάνζ και ψάχνει τη νίκη, που ενδεχομένως να του δώσει και την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αν τα καταφέρει, θα δώσει και μεγάλη ανάσα στην Κύπρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την κρατήσει και την 15η θέση, αφού σε περίπτωση νίκης των Σέλτικ και Ρέιντζερς σήμερα, η Σκοτία θα μας προσπεράσει.

Από τα σημερινά αποτελέσματα, λοιπόν, η Κύπρος ή που θα διατηρήσει τη θέση της ή θα την παραχωρήσει στη Σκοτία, ενώ οι Σέρβοι που έχουν και την Παρτιζάν που αγωνίζεται εκτός έδρας με την Αλκμάαρ (19:55), έχουν την ευκαιρία να μειώσουν τις αποστάσεις από εμάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ