aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤζόρντι Κρόιφ: «Όταν σκέφτομαι την Κύπρο, πάντα χαμογελάω

Τζόρντι Κρόιφ: «Όταν σκέφτομαι την Κύπρο, πάντα χαμογελάω

Ο γιος του σπουδαίου Γιόχαν Κρόιφ, Τζόρντι, νυν σύμβουλος του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, μίλησε στο Gazzetta.gr για την προσπάθεια των Μπλαουγκράνα να επιστρέψουν στην κορυφή με τον Τσάβι στον πάγκο, τον Πέδρι, την πιθανότητα να γυρίσει στο μέλλον ο Λιονέλ Μέσι στην ομάδα της καρδιάς του, αλλά και την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις του Τζουάν Λαπόρτα στην εκκίνηση της δεύτερης θητείας του στον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα. Ο Καταλανός προσέλαβε τον περασμένο Iούνιο τον Τζόρντι Κρόιφ, ως σύμβουλό του σε θέματα αθλητικής διεύθυνσης. Ο 47χρονος Ολλανδός γιος του μεγάλου Γιόχαν και πρώην παίκτης της ομάδας (1994-1996), άλλωστε έχει εργαστεί μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας τόσο ως αθλητικός διευθυντής (ΑΕΚ Λάρνακας, Μακάμπι Τελ Αβίβ), όσο και ως προπονητής (Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τσονγκίνγκ, εθνική Εκουαδόρ και Σενζέν).

Η πρόσληψή του από τον Λαπόρτα έγινε προκειμένου να – όπως διαπίστωσε ο ισπανικός Τύπος – να αναβιώσει το όραμα του Κρόιφ με στόχο την αναγέννηση της ομάδας από τη Βαρκελώνη. Το Gazzetta.gr τον συνάντησε στο Τορίνο, κατά τη διάρκεια του gala απονομής βραβείων από την Tuttosport. Ο Τζόρντι Κρόιφ μίλησε για την προσπάθεια των Μπλαουγκράνα να επιστρέψουν στην κορυφη με τον Τσάβι στον πάγκο, τον βραβευθέντα Πέδρι και την πιθανότητα να επιστρέψει στο μέλλον ο Λιονέλ Μέσι στην ομάδα της καρδιάς του.

Πιστεύετε ότι η Μπαρτσελόνα θα καταφέρει με τον Τσάβι στον πάγκο ν’ ανατρέψει την τρέχουσα κατάσταση και να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο; «Βεβαίως. Είμαστε ένα κλαμπ με DNA νικητή, αυτό θα χρειαστεί το χρόνο του. Αλλά πάντα θα βρισκόμαστε στο επίπεδο που πρέπει».

Ένα σχόλιο για τον Πέδρι, ο οποίος βραβεύτηκε ως το κορυφαίο ταλέντο της χρονιάς στο gala που διοργάνωσε η Tuttosport; «Είναι μια αναγνώριση για το ταλέντο, ένας παίκτης που αποτέλεσε σπουδαία μεταγραφή για εμάς. Ένας παίκτης, στον οποίο πιστεύουμε όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε».

Πιστεύετε ότι ο Λιονέλ Μέσι θα επιστρέψει μια μέρα στην Μπαρτσελόνα; «Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον».

Στο παρελθόν εργαστήκατε ως αθλητικός διευθυντής στην ΑΕΚ Λάρνακας. Τι συναισθήματα σάς άφησε εκείνο το πέρασμα; «Όταν σκέφτομαι την Κύπρο, πάντα χαμογελάω. Κι αυτό γιατί είναι ένας τόπος, στον οποίον ένιωσα χαρούμενος. Αφού σταμάτησα το ποδόσφαιρο, δεν είχα ξεκαθαρίσει μέσα μου αν ήθελα να γίνω προπονητής ή τεχνικός διευθυντής. Η ΑΕΚ Λάρνακας μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω ως τεχνικός διευθυντής. Ήμουν από τους πρώτους τεχνικούς διευθυντές στην Κύπρο. Στην αρχή δεν ήξερα καλά το αντικείμενο, αλλά μου έδωσαν ελευθερία και με πίστεψαν για να κάνω κάποια πράγματα. Για παράδειγμα πήγα στην ομάδα τέσσερις Ισπανούς και τέσσερις Ολλανδούς παίκτες. Είχαμε ένα μείγμα από διαφορετικές ποδοσφαιρικές κουλτούρες. Στην ΑΕΚ ήμουν δύο χρόνια, είχαμε την ευκαιρία να κατάφερουμε κάτι ιστορικό, όπως το να βρεθούμε στους ομίλους του Europa League. Πάντα έχω ωραίες αναμνήσεις από την Κύπρο. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία, η πρώτη μου περιπέτεια μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Εκεί άρχισα να μαθαίνω πράγματα και να εξελίσσομαι ως τεχνικός διευθυντής. Ήταν δύο υπέροχα χρόνια, ήμουν χαρούμενος, η ομάδα πήγαινε καλά. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον κόσμο, την ομάδα, τους οπαδούς. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και πάντα τους έχω στην καρδιά μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ