aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤσάβι Ρόκα στο Goal.com.cy: «Το απόλυτο τέλος, δεν έχει τιμή» (video)

Τσάβι Ρόκα στο Goal.com.cy: «Το απόλυτο τέλος, δεν έχει τιμή» (video)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Αναμφίβολα μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την ΑΕΚ, κάθε χρόνο με τις αποφάσεις του κατάφερε να την κάνει πρωταγωνίστρια, ενώ το φινάλε της καριέρας του ήρθε η πιο γλυκιά επιτυχία: η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Τσάβι Ρόκα, πανηγύρισε σαν μικρό παιδί το κύπελλο με την ΑΕΚ, δάκρυσε από χαρά και συγκίνησε αποχαιρετώντας τους κιτρινοπράσινους με τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις.

Μιλώντας στο www.goal.com.cy ο Ισπανός Τεχνικός Διευθυντής μετά το τέλος του τελικού, αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας του, έκανε τον απολογισμό της τετραετούς θητείας του στην ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Μουρίγιο, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη Τεχνικού Διευθυντή, αντικαθιστώντας τον ίδιο.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του:  

Ο Τσάβι Ρόκα μίλησε αρχικά για το γεγονός ότι κλείνει με τίτλο την καριέρα του στην ΑΕΚ: «Είναι ο καλύτερος ο τρόπος. Είναι το απόλυτο τέλος στην καριέρα μου στην ΑΕΚ. Αυτά τα τελευταία 4 χρόνια δεν είχαμε πανηγυρίσει κάποιο τίτλο γι’  αυτό είμαι ευγνώμων και περήφανος που καταφέραμε να κάνουμε αρκετό κόσμο χαρούμενο. Αυτό δεν έχει τιμή… είναι το καλύτερο».

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό για τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ είπε: «Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως μας άξιζε ακόμα ένας τίτλος σ’ αυτά τα χρόνια, το ποδόσφαιρο δεν ήταν δίκαιο απέναντι μας αλλά στο τέλος καταφέραμε να κατακτήσουμε αυτό τον τίτλο και τώρα θα τον πανηγυρίσουμε και θα απολαύσουμε αυτή την στιγμή».

Η φετινή χρονιά της ΑΕΚ έκλεισε με τίτλο με τον Ισπανό τεχνικό διευθυντή να απαντά πώς είδε την συνολική πορεία στον μαραθώνιο: «Δεν πιστεύω πως είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω, όμως, η άποψη μου είναι πως η σεζόν ήταν καθ’ όλα πετυχημένη, παλέψαμε για το πρωτάθλημα, δεν τα καταφέραμε. Είχαμε απέναντι μας ομάδες με απίστευτα μπάτζετ, μεγαλύτερη ιστορία, περισσότερους τίτλους. Προσπαθούμε να αποδείξουμε πως μεγαλώνουμε σαν ομάδα όμως χρειαζόμαστε χρόνο για να το πετύχουμε. Πρέπει να κατακτήσουμε τίτλους, όπως το κάναμε τώρα, έχουμε προκριθεί να παίξουμε στην Ευρώπη για 4η σερί χρονιά γι’ αυτό η δική μου άποψη είναι πως ήταν μια ακόμα πετυχημένη χρονιά. Εύχομαι στο μέλλον η ΑΕΚ να συνεχίσει να παλεύει για τον τίτλο».

Η ΑΕΚ τις προηγούμενες χρονιές τελείωνε το πρωτάθλημα στην 2η θέση, φέτος ήρθε και το κύπελλο και ο Τσάβι Ρόκα κατέθεσε την δική του άποψη για το πώς βλέπει την συνέχεια: «Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολο. Τα προηγούμενα χρόνια τερματίσαμε στην 2η θέση, ο κόσμος περίμενε να τερματίζαμε πρώτοι, γιατί είναι ο μόνος δρόμος να αποδείξεις, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το σενάριο. Παλεύαμε συνεχώς για να «μεγαλώσουμε» τον σύλλογο και σίγουρα το να κατακτάς ένα κύπελλο, να φτάνεις στους τελικούς, να παλεύεις κάθε χρόνο για το καλύτερο θα βοηθήσει την ομάδα μελλοντικά να έχει επιτυχίες».

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν σ’ αυτά τα 4 χρόνια που βρισκόταν στην ΑΕΚ είχε τώρα την ευκαιρία να αλλάξει κάτι τι θα ήταν αυτό απάντησε: «Δεν είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή. Κάθε μέρα πρέπει να παίρνεις αποφάσεις, είναι λογικό να κάνει και λάθη και βλέποντας το τώρα με διαφορετικό μάτι θα μπορούσες να πάρεις καλύτερες αποφάσεις όμως έτσι είναι η ζωή έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στην ζωή αυτός που ευθύνεται είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις».

Όσο για το μέλλον του είπε ο Ισπανός Τεχνικός Διευθυντής: «Τώρα θα ξεκουραστώ, είναι ακόμα νωρίς να πάρω κάποια απόφαση. Θα δούμε στην πορεία που θα βρίσκομαι».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κάνει μια ξεχωριστή αναφορά στην ΑΕΚ με τον Τσάβι Ρόκα να τονίζει: «Η ΑΕΚ θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Αυτά τα 4 χρόνια είχα πολύ ωραία εμπειρία, όμορφες αναμνήσεις και φυσικά δύσκολες στιγμές αλλά στην ΑΕΚ τα πάντα είναι διαφορετικά. Η ΑΕΚ είναι οικογένεια και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της. Είμαι σίγουρος πως οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα, αυτοί που θα πάρουν νέες θέσεις θα συνεχίσουν αυτό το έργο της ΑΕΚ».

Τέλος αναφέρθηκε και στον Μουρίγιο ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του Τεχνικού Διευθυντή της ΑΕΚ: «Δεν είμαι ο κατάλληλος να τον συμβουλέψει. Είμαι σίγουρος πως είναι έτοιμος και γνωρίζει πως θα γίνει πετυχημένος. Ξέρει το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, γνωρίζει την ομάδα, ξέρει τους συμπαίκτες του σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο αλλά πιστεύω πως θα είναι πετυχημένος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ