aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤρισκόφσκι: Ρεκόρ ΑΕΚ, ισοφάριση Ρινκ, κυνήγι Ράουφμαν, Βασκονσέλος και Παϊσάο

Τρισκόφσκι: Ρεκόρ ΑΕΚ, ισοφάριση Ρινκ, κυνήγι Ράουφμαν, Βασκονσέλος και Παϊσάο

Το έβδομο γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι στο τρέχον πρωτάθλημα δεν ήταν σαν τα άλλα. Διότι με το που άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, αμέσως γράφτηκε ιστορία! Όχι μόνο επειδή ήταν το 120ό τέρμα με την κιτρινοπράσινη φανέλα και το 90ό στο πρωτάθλημα, μα και επειδή έχει διπλή στατιστική αξία.

Κατ’ αρχάς, σκόραρε για έβδομο σερί παιχνίδι, αν προστεθεί και το τελευταίο της περασμένης σεζόν και είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ΑΕΚ που το πετυχαίνει. Ουσιαστικά, κατέρριψε το δικό του ρεκόρ, που σημειώθηκε την περίοδο 2016-17, όταν είχε σκοράρει ανελλιπώς μεταξύ 15ης και 19ης αγωνιστικής.

Από εκεί και πέρα, είναι η δεύτερη φορά από το 1985 (έως εκεί φτάνει το αρχείο μας), που ποδοσφαιριστής σκοράρει και στις έξι πρώτες αγωνιστικές πρωταθλήματος. Ο προηγούμενος που το πέτυχε ήταν ο Πάολο Ρινκ του Ολυμπιακού τη σεζόν 2005-06.

Επομένως, εάν ο Τρισκόφσκι δει δίχτυα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, ξεπερνά τον Βραζιλιάνο. Παραλλήλως, σε αυτό το ενδεχόμενο θα κάνει οκτώ τα συνεχόμενα ματς σκοραρίσματος και θα απειλεί το ρεκόρ όλων των εποχών, που έχουν οι Ράουφμαν, Βασκονσέλος και Παϊσάο, οι οποίοι σταμάτησαν στα εννιά σερί ματς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ