aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤρισκόφσκι: Έγραψε ιστορία κόντρα στην ΑΕΛ!

Τρισκόφσκι: Έγραψε ιστορία κόντρα στην ΑΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ήταν θέμα χρόνου για τον Ιβάν Τρισκόφσκι να 100αρήσει με τη φανέλα της ΑΕΚ και το Goal.com.cy ήταν σε ετοιμότητα! Ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο», όπως αποκαλείται συχνά-πυκνά, έφτασε σε τριψήφιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις ντυμένος στα κιτρινοπράσινα.

Το χθεσινό γκολ εις βάρος της ΑΕΛ ήταν το 70ό στο πρωτάθλημα, ενώ πέτυχε 10 στο κύπελλο και 20 παρακαλώ στο Γιουρόπα Λιγκ! Άλλωστε, είναι ο πρώτος σκόρερ των κυπριακών ομάδα στα κύπελλα της UEFA, αφού είδε δύο φορές δίχτυα και με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, μετρώντας 22 συνολικά.

Παρακάτω περιγραφικά κάθε σεζόν του στους Λαρνακείς και αναλυτικά όλα τα τέρματά του παιχνίδι με παιχνίδι.

  • Το κόλπο γκρόσο έγινε τον Ιανουάριο του 2016, όταν η ΑΕΚ απέκτησε τον «Ιβάν τον τρομερό», τον οποίον ήξερε το ποδοσφαιρόφιλο κοινό πρώτα από πέρασμά του από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (2009-10) και κυρίως, από τα επιτεύγματά του στον ΑΠΟΕΛ (2010-2012). Για αρχή λοιπόν, πέτυχε για λογαριασμό της 8 γκολ, εφτά στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο.

  • «20+ γκολ» στην πρώτη γεμάτη σεζόν του στην ομάδα της Λάρνακας! Δεκατέσσερα στο πρωτάθλημα, τέσσερα στο κύπελλο και έξι στο Γιουρόπα Λιγκ. Σύνολο 24. Παραγωγικότατος…

  • «Δεύτερο» πιστόλι της ΑΕΚ ήταν ο Τρισκόφσκι για την περίοδο 2017-18, αφού ο Φλοριάν Τολεμές σκόραρε ακατάπαυστα (29 σε όλες τις διοργανώσεις!). Δεν είχε πρόβλημα με τον ρόλο, άλλωστε ποιος είπε ότι 16 τέρματα είναι λίγα;

  • Πήρε το όπλο του, όμως, στη σεζόν 2018-19 και για ακόμη μία φορά ξεπέρασε τον αριθμό 20! Δεκαπέντε στο πρωτάθλημα, ένα στο κύπελλο και ένα στο Γιουρόπα Λιγκ.

  • Πού θα σταματούσε το σκοπιανό πολυβόλο εάν δεν υπήρχε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος 2019-20, με τις εννιά εναπομείνασες αγωνιστικές που δεν παίχτηκαν ποτέ; Ερώτημα που θα μείνει αναπάντητο για πάντα. Με 25 τέρματα, 20 στο πρωτάθλημα και πέντε στο Γιουρόπα Λιγκ, ο δρόμος προς τα 30 έμοιαζε ορθάνοικτος, αλλά όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο… Κορωνοϊός γελά.

  • Με το καλημέρα στη σεζόν 2020-21 ο αρχηγός της ΑΕΚ έδειξε ότι δεν θα αργήσει και πολύ να καταγράψει άλλη μία σπουδαία επίδοση. Στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στη νίκη με 2-1 επί της Νέας Σαλαμίνας. Τη δεύτερη αγωνιστική έβαλε το κερασάκι στην εύγεστη τούρτα της νίκης με 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ και αφού έμεινε «άσφαιρος» στο ντέρμπι με την Ομόνοια (είχε απουσιάσει από την αναμέτρηση με την Καρμιώτισσα λόγω τραυματισμού) πήρε ξανά το όπλο του στο παιχνίδι με την ΑΕΛ πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα που ήταν και το 100ό του με την κιτρινοπράσινη φανέλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ