aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤριανταφυλλίδης: «Η Ανόρθωση έχει δίκαιο, αλλά η Ομοσπονδία…»

Τριανταφυλλίδης: «Η Ανόρθωση έχει δίκαιο, αλλά η Ομοσπονδία…»

Την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος σχολίασε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ και της ΚΟΠ, Κρις Τριανταφυλλίδης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport FM 104.0). Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αύξηση των ομάδων από 12 σε 14, όπως επίσης και την κίνηση της Ανόρθωσης, η οποία αναμένεται να κινηθεί νομικά μετά την οριστική διακοπή της σεζόν.

Αναλυτικά:

Το αρχικό του σχόλιο: «Αυτό που βιώνουμε τώρα με το ποδόσφαιρο, είναι όπως το είχα ονομάσει πριν από μερικές ημέρες. Αναγκαίο κακό. Πιστεύω ότι όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ήθελαν να κριθούν όλα στο γήπεδο. Δυστυχώς, έχει δύο μήνες που ζούμε μία δύσκολη και έκτακτη κατάσταση. Έπρεπε ο κόσμος να απολαμβάνει το αγαθό της ελεύθερης διακίνησης αλλά είμαστε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Αυτή δεν μπορούσε να μην επηρεάσει το ποδόσφαιρο που είναι μέρος της κοινωνίας».

Για την απόφαση της ΚΟΠ για διακοπή: «Δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν υπήρχε η πανδημία, τα πρωταθλήματα θα τελείωναν τώρα. Οι παίκτες θα πήγαιναν ένα μήνα διακοπές και μετά θα επανεκκινούσαν εντατική προπόνηση και προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το 90% των ομάδων πάει στο εξωτερικό γιατί βρίσκει καλύτερες θερμοκρασίας και καλύτερα αθλητικά κέντρα. Αν συνέχιζε το πρωτάθλημα, σημαίνει ότι σήμερα στους 43 βαθμούς θα έκαναν αυτή την προετοιμασία. Πιστεύω πως στο τέλος θα υπήρχαν άλλα προβλήματα τραυματισμών. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, θα σημαίνει ότι είναι καπρίτσιο που πάνε στο εξωτερικό κάθε χρόνο. Η ΟΥΕΦΑ γιατί εδώ και δύο μήνες ανέβαλε το Euro;».

Για το ότι η ΟΥΕΦΑ προχώρησε στην αναβολή του EURO ώστε να δώσει προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων: «Άρα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Εγώ λέω ότι προτεραιότητα έχει η υγεία. Η λύση δεν είναι η επιθυμητή, όμως δυστυχώς, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας τους τελευταίους δυο μήνες που ζούμε μία απίστευτα παράξενη κατάσταση. Πέθανε πολύς κόσμος. Εμείς θρηνούμε ότι δεν τελειώσαμε την αγωνιστική περίοδο και μακάρι να είναι αυτό στο τέλος».

Για την αύξηση των ομάδων (δεν θα προκύψει υποβιβασμός αλλά μόνο άνοδος): «Εκ πρώτης ακούγεται παράλογο. Γιατί να μην υπάρξει υποβιβασμός και όχι άνοδος; Εκεί που τελείωσε το πρωτάθλημα πρέπει να πάρεις τα δεδομένα και να συνεχίσεις του χρόνου. Πιστεύω, ότι ήθελε να αποφύγει κάποιες αρνητικές».

Για το αν βολεύτηκαν όλοι με αυτή την κατάσταση: «Κάποιοι βολεύτηκαν, κάποιοι όχι. Έγινε το λιγότερο κακό, σε μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι. Η Ανόρθωση μπορεί να νιώθει αδικημένη. Και το ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας θα μπορούσε να κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Πρέπει όμως να δούμε από εδώ και πέρα πως προχωρούμε. Μη νομίζετε ότι τον Σεπτέμβριο, θα είναι όλα όπως πριν. Οι οικονομικές ζημιές είναι τεράστιες πάνω στις επιχειρήσεις, αυτές θα είναι και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δουν πως θα τα βρουν οικονομικά. Κάποια σωματεία ίσως να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα νέα δεδομένα».

Για τα οικονομικά δεδομένα και τα συμβόλαια των παικτών: «Εγώ πιστεύω ότι μέσα από μια κατάσταση, αρνητικής μορφής, θα έπρεπε νηφάλια να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν λύσεις. Θα πρέπει να δουν το κατά πόσο να ζημιώσουν το λιγότερο δυνατό και οι δύο πλευρές. Τα σωματεία φυσιολογικά, θα προστατέψουν τα συμφέροντά τους. Δεν φταίει καμία από τις δύο πλευρές. Από τον Μάρτιο και μετά θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι τερματίστηκαν οι συμφωνίες. Τερματισμός, λόγω ματαίωσης, μίας συμφωνίας, μπορεί να πιάσει ολόκληρη την περίοδο εργοδότησης. Αν κάποιο συμβόλαιο τερματιστεί λόγω ματαίωσης, αν ισχύσει η νομική αρχή, σημαίνει ότι τερματίζεται εξ’ ολοκλήρου».

Για τη νομική θέση του ΠΑΣΠ: «Είναι θέμα μαρτυρίας και το ποιος στο τέλος αποφάσισε να τη διακόψει τη συμφωνία. Στη νομική επιστήμη, δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτος. Είναι θέμα γεγονότων, μελέτης, είναι περίπλοκα σημεία. Η θέση η δική μου είναι ότι αυτά τα θέματα δεν πρέπει να λυθούν νομικά. Πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί η λύση».

Για την σημασία ματαίωσης συμφωνίας μεταξύ σωματείου-ποδοσφαιριστή: «Η ματαίωση είναι νομική αρχή. Επέρχεται όταν συμβεί ένα συμβάν το οποίο είναι εκτός πλάνων των δύο πλευρών, που δεν μπορούσε να προβλεφθεί από καμία από τις δύο πλευρές και αλλάζει τη μορφή του αντικειμένου της συμφωνίας».

Για την τοποθέτηση του Κούμα σε ερώτηση που δέχθηκε, για την… ηλεκτρική καρέκλα της ΚΟΠ: «Είναι μία καρέκλα όπως είναι όλες οι καρέκλες, που φέρνουν μαζί τους δύσκολες αποφάσεις. Όταν έκατσα σε αυτή την καρέκλα, μία από τις πρώτες τροποποιήσεις, ήταν πότε θα σηκωθώ από αυτήν. Αυτή η τροποποίηση αφορούσε πως ένας πρόεδρος, θα μπορούσε να ήταν σε αυτή τη θέση μόνο δύο θητείες. Μετά όταν έφυγα, αφαίρεσαν αυτή την τροποποίηση».

Για την Ανόρθωση και το ότι θα κινηθεί νομικά: «Αυτή η ερώτηση πρέπει να τεθεί στους νομικούς συμβούλους της Ανόρθωσης. Για να το πει αυτό, έχει νομική συμβουλή και σημαίνει έχει τις πιθανότητές της. Έχει δίκαιο εκεί που αναφέρεται στην προκήρυξη. Είναι συγκεκριμένα δεδομένα και δεν ολοκληρώθηκε εκείνος ο αριθμός που αναφέρεται σε αυτήν. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογητικό όμως η προκήρυξη. Παίρνει αποφάσεις η Ομοσπονδία σε τέτοιες περιπτώσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ