aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤρία «όχι» για 14 ομάδες, υπολείπονται δύο για ανατροπή, τα 21 μέλη που ψηφίζουν

Τρία «όχι» για 14 ομάδες, υπολείπονται δύο για ανατροπή, τα 21 μέλη που ψηφίζουν

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στο… γήπεδο της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου του ΓΣΠ θα αποφασισθεί σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της σεζόν 2021-22 και κατ’ επέκταση αν θα υποβιβαστούν δύο ή τέσσερις ομάδες από το φετινό πρωτάθλημα. Τονίζουμε πως τελικές αποφάσεις δεν θα παρθούν σήμερα, αλλά στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ την ερχόμενη Τετάρτη (3/2).

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η Ομοσπονδία και θα αρχίσει στις 12:00 θα εξεταστεί το αίτημα δέκα μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ για πρωτάθλημα με 14 ομάδες, παρόλο που το περασμένο Μάιο υπήρχε δέσμευση τόσο από τα Σωματεία όσο και από την Ομοσπονδία ότι δεν θα προκύψει κάτι τέτοιο. Όσο οξύμωρο και αν είναι πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι πλείστες ομάδες ζητούν να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Για να περάσει η αλλαγή της τροποποίησης της προκήρυξης του πρωταθλήματος χρειάζεται να ψηφίσουν υπέρ τα 4/5 των παρόντων μελών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ απαρτίζεται από 21 μέλη, επομένως απαιτούνται 17 ψήφοι. Για να μην περάσει το αίτημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες χρειάζονται να καταψηφιστεί από πέντε μέλη.

Απόλλων, Ανόρθωση και Ομόνοια τάσσονται κατά του αιτήματος αύξησης των ομάδων. Η θέση των γαλάζιων της Λεμεσού είναι πάγια, η «Κυρία» δια του Γενικού Διευθυντή της Μαρίνου Μήτρου το ξεκαθάρισε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Χωρίς VAR», ενώ η οι πράσινοι σε γραπτή δήλωση του αναπληρωτή προέδρου της Δημήτρη Γρηγόρη χαρακτηρίζουν ως «κόκκινη γραμμή την αλλαγή της προκήρυξης.

Στο… κίνημα των ομάδων που τάσσονται υπέρ των 14 ομάδων εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα ψηφιστεί η τροποποίηση της προκήρυξης, όμως το σκηνικό παραμένει ρευστό και ενδέχεται να προκύψουν ανατροπές. ΑΕΛ και Πάφος FC φαίνεται να υποστηρίζουν «ναι στις 14, αλλά όταν τελειώσει η πανδημία να επιστρέψουμε στις 12». Δεν αποκλείεται την ίδια θέση να έχει και η ΑΕΚ, η οποία πάντως θεωρείται «σίγουρη» ψήφος για τις 14 ομάδες.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει ένσταση να πάμε στις 14 ομάδες, αλλά εγείρει θέμα πώς θα παιχθεί η τελική φάση. Οι γαλαζοκίτρινοι θεωρούν ότι είναι πιο δίκαιο οι ομάδες της τρέχουσας περιόδου να χωριστούν ισόποσα, σε δύο γκρουπ των επτά ομάδων, και να μην ισχύσει η πρόταση για την πρώτη εξάδα και οι υπόλοιποι να παραμείνουν σε γκρουπ των οκτώ.

Η θέση του ΑΠΟΕΛ είναι σημαντική διότι αν περάσει στο στρατόπεδο «όχι στις 14 ομάδες» (μαζί με την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα, την Ομόνοια και κάποιο άλλο μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΠ), η πρόταση των «μικρών» δεν θα περάσει!

Τα 21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ που θα ψηφίσουν την Τετάρτη

Γιώργος Κούμας (Πρόεδρος ΚΟΠ), Χάρης Λοϊζίδης (ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας), Ευάγγελος Μούσκος (ΑΕΚ Λάρνακας), Μιχάλης Ππεκρής (Ανόρθωση Αμμοχώστου), Νίκος Νικολάου (Ομόνοια Λευκωσίας), Φώτης Φωτίου (ΑΕΛ Λεμεσού), Φοίβος Βάκης (Απόλλων Λεμεσού), Γιώργος Φαντάρος (Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου), Μιχάλης Μίτας (Δόξα Κατωκοπιάς), Αντώνης Ορθοδόξου (Εθνικός Άχνας), Ευριπίδης Λοϊζίδης (Πάφος FC), Αβραάμ Πιττάκης (ΕΝΠ), Κρίτων Τορναρίτης (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Θάσος Παναγιώτου (Ερμής Αραδίππου), Κώστας Χατζηστυλλής (Καρμιώτισσα), Ιωάννης Τσαγγάρης (εκπρόσωπος Β’ Κατηγορίας), Κώστας Σωφρονίου (εκπρόσωπος Β’ Κατηγορίας), Μενέλαος Μενελάου (εκπρόσωπος Β’ Κατηγορίας), Φίλιππος Γιαπατός (εκπρόσωπος Γ’ Κατηγορίας) Μιχάλης Χριστοφή (εκπρόσωπος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ), Σωτήρης Κωνσταντίνου (εκπρόσωπος ΣΔΚ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ