aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Τρελαίνονται» για τέτοιες προκλήσεις

«Τρελαίνονται» για τέτοιες προκλήσεις

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με αρκετά υψηλό μέσο όρο ηλικίας ενώ πολλοί βασικοί της ποδοσφαιριστές βρίσκονται προς το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.

Για πολλούς αυτό μπορεί να αποτελεί μειονέκτημα, όμως ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει και ένα μεγάλο κίνητρο. Υπό ποιαν έννοια; Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν γευτεί ποτέ τη χαρά μιας μεγάλης ευρωπαϊκής επιτυχίας. Εκτός από τους Χαραλαμπίδη και Μουρίγιο, δεν υπάρχουν ουσιαστικά άλλοι παίκτες που να έζησαν έντονες εμπειρίες σε φάση ευρωπαϊκών ομίλων.

Αυτό είναι ένα τεράστιο κίνητρο έτσι ώστε να τα δώσουν όλα και να παλέψουν για να έρθει μια τεράστια επιτυχία. Και τυχόν αποκλεισμός της Σπαρτάκ Μόσχας εννοείται πως θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία. Επομένως, κίνητρα υπάρχουν πάρα πολλά, ενώ υπάρχει και μεγάλη πίστη στην ομάδα ότι μπορεί να τα καταφέρει και να θέσει εν τέλει τους Ρώσους εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Ειδικά στην Κύπρο και με την υποστήριξη των χιλιάδων φίλων της στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», η ΑΕΚ έχει τα φόντα, αν παίξει όπως πρέπει, να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της ανοίγει την πόρτα για πρόκριση στον 4ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ πιστεύει πολύ στην ομάδα του και στηρίζει πολλά στην εμπειρία που έχουν πολλοί ποδοσφαιριστές, «χτίζοντας» παραλλήλως στον τομέα της ψυχολογίας. Είναι σημαντικό να μπορέσει η ομάδα της Λάρνακας να κρατήσει το μηδέν παθητικό στο επικείμενο εντός έδρας παιχνίδι, έτσι ώστε να έχει άλλον αέρα στον επαναληπτικό μία εβδομάδα αργότερα.

Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν προκύπτουν, μιας και ο Λαμπάν ανεβάζει ρυθμό και θα είναι στην αποστολή. Το τι θα κάνει ο Ιδιάκεθ με το αρχικό σχήμα και τι σύστημα θα επιλέξει ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο. Ίσως να περιμένει μέχρι και την τελευταία προπόνηση για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Το πιο πιθανό είναι να δούμε τον σχηματισμό 4-1-4-1.

Ένα πλεονέκτημα που έχει η ομάδα της Λάρνακας έναντι της Σπαρτάκ είναι τα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που έχει στα πόδια της. Οι Ρώσοι ακόμη δεν έχουν επίσημο ματς και αυτό είναι κάτι που φέρνει σε καλύτερα επίπεδα ετοιμότητας την ΑΕΚ. Τέλος, στα μετεγγραφικά δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο. Εξελίξεις θα προκύψουν μετά το ματς με τη Σπαρτάκ.

Οι σίγουροι και τα ερωτηματικά

Άγνωστες παραμένουν για την ώρα οι προθέσεις του Ιμανόλ Ιδιάκεθ αναφορικά με το σύστημα που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ κόντρα στη Σπαρτάκ, αλλά και τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που είναι δεδομένοι για την ενδεκάδα, όμως υπάρχουν και πολλά ερωτηματικά. Oι Μινιό, Καταλά, Μοϊσόφ, Λαρένα, Ορτίθ, Τέτε και Τρισκόφσκι πρέπει να θεωρούνται σίγουροι στο αρχικό σχήμα, όπως πιθανότατα και ο Άλβες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ