aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤους «σακάτεψαν» εκτός από την ΑΕΛ, μεγάλα θύματα ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση

Τους «σακάτεψαν» εκτός από την ΑΕΛ, μεγάλα θύματα ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν χρειάζονται πολλά-πολλά: Μια ματιά στη βαθμολογία απαιτείται ώστε να διαπιστωθεί η υψηλή ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος. Και στα ψηλά δώματα και στα χαμηλά, κάτι που προμηνύει ακόμη πιο αμφίρροπες μονομαχίες στη συνέχεια. Όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες παρουσιάζονται απαιτητικές και πρωτίστως με στόχους. Όποιοι και να είναι αυτοί. Καμία δεν είναι αδιάφορη. Ούτε και μία εκ των ομάδων της δεύτερης εξάδας δεν αποτελεί εύκολη λεία και προφανώς, κανένα αποτέλεσμα δεν θεωρείται δεδομένο. Παρόλο που το επίπεδο δεν κυμαίνεται γενικώς σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο ανταγωνισμός ασφαλώς ικανοποιεί μέχρι στιγμής τις απαιτήσεις των (υγιώς σκεπτόμενων) φιλάθλων.

Ώρα να μιλήσουμε με αριθμούς: Εάν στις ομάδες της βαθμολογίας που συνθέτουν αυτή τη στιγμή το πρώτο γκρουπ, προσθέσουμε και την Ομόνοια που διατηρεί πιθανότητες για να εξασφαλίσει θέση, αυτομάτως μας μένουν πέντε, οι οποίες φυσικά θα δώσουν μάχη για την αποφυγή των δύο θέσεων που οδηγούν στη Β΄ Κατηγορία. Δηλαδή, αναφερόμαστε στις Δόξα, Παραλίμνι, Αλκή, Πάφος FC και Ερμή.

Η εν λόγω πεντάδα, λοιπόν, ξέρετε πόσους συνολικά πόντους έκοψε από τους υπόλοιπους; Ούτε 10, ούτε 20, ούτε 30, αλλά 45 ολόκληρους βαθμούς. Η Πάφος FC δικαιολογημένα παίρνει τον χαρακτηρισμό «φονέας των γιγάντων», καθώς μονάχα από την ΑΕΛ και τη Νέα Σαλαμίνα δεν καρπώθηκε βαθμολογικό όφελος. Με αυτά και αυτά, η παφιακή ομάδα έκοψε 20 βαθμούς, με τους «αιώνιους» αντιπάλους της Λευκωσίας να καταγράφουν τις περισσότερες ζημιές (ΑΠΟΕΛ 5, Ομόνοια 6). Η Αλκή έκοψε από τους… μεγάλους 9, η Δόξα και το Παραλίμνι από 7 ενώ ο ουραγός Ερμής 2.

Μεγαλύτερα… θύματα των «μικρών», που βρίσκονται δηλαδή από την 8η έως τη 12η θέση, έπεσαν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, ομάδες που έχασαν από 10 βαθμούς! Οι γαλαζοκίτρινοι 5 από την Πάφος FC, 3 από τη Δόξα και 2 από την Αλκή. Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου από 4 απέναντι σε Πάφος FC, Αλκή και 2 με το Παραλίμνι.

Πάμε πιο κάτω: ΑΕΚ και Ομόνοια «πέταξαν» από 8. Η ομάδα της Λάρνακας από τις ήττες κόντρα σε Παραλίμνι, Πάφος FC και ισοπαλία με τον Ερμή. Η ομάδα της Λευκωσίας από τις δύο ήττες με την Πάφος FC και την ισοπαλία με το Παραλίμνι. Ακολουθεί στη σειρά των «θυμάτων» η Νέα Σαλαμίνα με 5, ένεκα της ήττας από την Αλκή και τη χθεσινή ισοπαλία με τη Δόξα. Έπεται ο Απόλλων με 4 καθώς κόλλησε στην ισοπαλία με Δόξα και Πάφος FC.

Πού είναι η ΑΕΛ; Πουθενά. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ δεν έχασε ούτε ένα βαθμό στα παιχνίδια που έδωσε απέναντι σε Δόξα, Παραλίμνι, Αλκή, Πάφος FC και Ερμή, κάτι που αναμφίβολα αποτέλεσε εφαλτήριο ώστε να διατηρηθεί στα ψηλά της βαθμολογίας και προφανώς, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Η ανταγωνιστικότητα και οι μάχες στους πάνω και στους κάτω εκπέμπουν αν μη τι άλλο υγεία. Ας δώσουν όλοι την υπόσχεση, μιας και τώρα άρχισε να «καίει» η μπάλα όσο ποτέ προηγουμένως, ότι το κοινωνικό αυτό αγαθό που ονομάζεται ποδόσφαιρο θα το διαφυλάξουν με κάθε τρόπο. Δεν θα ζήσουμε, δηλαδή, στιγμές που θα μας εκθέσουν διεθνώς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ