aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤώρα που το βρήκαμε, τι κάνουμε; Το ξηλώνουμε…

Τώρα που το βρήκαμε, τι κάνουμε; Το ξηλώνουμε…

1ο κρατούμενο: Χρειάστηκε να βρεθούμε 180 μόλις αγωνιστικά λεπτά πριν από το τέλος ώστε να προκύψει ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές του μαραθωνίου, μάλιστα, ο ΑΠΟΕΛ έχασε ισάριθμες φορές την ευκαιρία για να προσπεράσει τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, θέτοντας τη μάχη για τον φετινό πρωταθλητή σε παντελώς διαφορετική βάση.

2ο κρατούμενο: Τέσσερις ομάδες «τρέχουν» για να τερματίσουν στη δεύτερη θέση που εξαργυρώνεται αυτομάτως με εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι βαθμολογικές ισορροπίες; Ιδιαίτερα λεπτές. Η διαφορά του δεύτερου ΑΠΟΕΛ (51) από τον πέμπτο Άρη (47) είναι μόλις στους τέσσερις βαθμούς, την ίδια ώρα που ΑΕΚ / Ανόρθωση «στέκονται» στο τρίτο σκαλοπάτι (48).

3ο κρατούμενο: Ως προέκταση του προηγούμενου, τόσο η επικείμενη αγωνιστική όσο και η επόμενη είναι ακατάλληλες για καρδιακούς. Κρατήστε σημειώσεις: ΑΕΚ-Πάφος FC το Σάββατο και την επομένη ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση, Άρης-Απόλλων. Στην τελευταία στροφή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει Απόλλων-ΑΕΚ, Ανόρθωση-Άρης, Πάφος FC-ΑΠΟΕΛ. Πάμε για συγκλονιστικό φινάλε, στο οποίο προβλέπεται ότι θα σπάσουν καρδιές.

4ο κρατούμενο: Φτάσαμε σχεδόν στο νήμα και τα πάντα είναι ρευστά όσον αφορά στην τελική κατάταξη των ομάδων στο α΄γκρουπ. Ευρωπαϊκά εισιτήρια άλλαξαν χέρια αρκετές φορές, κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε και στα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Βγήκαν τα κομπιουτεράκια, γίνονται προσθέσεις και αφαιρέσεις, βάζοντας στη γενικότερη εξίσωση κάθε λογής σενάριο. Το ενδιαφέρον, δηλαδή, παραμένει αμείωτο, κρατώντας στην… πρίζα το φίλαθλο κοινό.

5ο κρατούμενο: Μόλις προχθές μάθαμε τη δεύτερη ομάδα που παίρνει από το χέρι την ΠΑΕΕΚ και οδηγούνται στη Β΄Κατηγορία.  Ο Εθνικός Άχνας πλήρωσε την πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή στο πρώτο μισό της σεζόν, αφήνοντας εν τέλει ημιτελή την πορεία αντεπίθεσης. Μιλάμε για τον Εθνικό που απέκλεισε (με δύο νίκες) στα ημιτελικά του κυπέλλου την ΑΕΚ και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του απέναντι στην Ομόνοια! Ομάδα που δεν βρήκε μία θέση –παρακαλώ– στο α΄γκρουπ, όπως και η ΑΕΛ.

Σύνοψη: Το τρέχον αποτελεί μακράν το πιο ανταγωνιστικό, το πιο συναρπαστικό και το πιο… ανατρεπτικό πρωτάθλημα στην πρόσφατη ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Αντί να κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε (βεβιασμένες) αποφάσεις που λήφθηκαν πριν από ένα χρόνο και πολύ περισσότερο σε ένα περιβάλλον παντελώς διαφορετικά διαμορφωμένο σε σχέση με τώρα, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε (ξαναζεσταμένο και άγευστο) μαραθώνιο 14 ομάδων.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ