aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤώρα εξηγούνται όλα: Αμφιβολίες, επιχειρήματα τα έδιωξαν Νικολάου - Δημητρίου...

Τώρα εξηγούνται όλα: Αμφιβολίες, επιχειρήματα τα έδιωξαν Νικολάου – Δημητρίου…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Ένα 48ωρο πριν από τη συνάντηση της ΚΟΠ με τους διαιτητές την περασμένη Τρίτη (4/2/2020) ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου είχε έμπνευση, (από τις απίθανες περιπτώσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο) να μη λάβει υπόψη το βοηθό του για υπόδειξη οφσάϊντ και να σφυρίξει πέναλτι στο ντέρμπι ΑΕΛ-Απόλλων. Η αλήθεια δεν ήταν η πρώτη φορά που τα έκανε θάλασσα, καθώς και στα ντέρμπι ΑΕΛ-Ανόρθωση, ΑΕΚ-Ομόνοια, Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ το πρόσημο που πήρε από την κοινή γνώμη (όχι από τους παρατηρητές) ήταν αρνητικό.

Αν υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες στο μυαλό ορισμένων στελεχών της ΚΟΠ μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για κάθοδο ξένων, την Κυριακή το απόγευμα όλοι τους αντιλήφθηκαν πως κινούνταν προς την ορθή κατεύθυνση. Ουσιαστικά η διαιτησία του Γιώργου Νικολάου «κλείδωσε» την έλευση ξένων αφαιρώντας κάθε επιχείρημα στη συνάντηση που επρόκειτο να ακολουθήσει. Η απόφαση για ξένους διαιτητές οριστικοποιήθηκε, με το σύνδεσμο διαιτητών και τα μέλη του προφανώς δυσαρεστημένα για την εξέλιξη. Κάποιοι διαιτητές, πιθανών να είχαν παράπονο γιατί τα πράγματα έφτασαν εδώ που έφτασαν.

Ό,τι και αν είχαν στο μυαλό τους, μετά και τη διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση, έχασαν κάθε επιχείρημα. Δεν έχουν πλέον μούτρα να πουν οτιδήποτε. Ο Βασίλης Δημητρίου ο οποίος κατά πολλούς επειδή είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο και είναι έμπειρος θεωρείται ικανός. Την ίδια θέση, δε φαίνεται υιοθετεί και η αρμόδια επιτροπή διαιτησίας αφού στις πρώτες 17 αγωνιστικές του πρωταθλήματος από τα προηγούμενα 14 παιχνίδια που ορίστηκε, μόνο ένας αγώνας ήταν ντέρμπι (ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ). Τώρα μπορεί να είναι και τυχαίο ίσως διερωτηθεί κάποιος.

Από την άλλη όμως πριν την αναμέτρηση ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση μεταξύ των πρώτων έξι ομάδων (Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΛ, ΑΕΚ) προηγήθηκαν άλλα 24 ντέρμπι. Εδώ μπορεί να υπάρχει και η εξήγηση της επιτροπής διαιτησίας για τους λόγους που απέφευγε να ορίσει τον κατά τα άλλα έμπειρο διαιτητή. Αν δηλαδή στα δύο, το ένα είναι… όπως τις διαιτησίες του Γιώργου Νικολάου τότε μπορούμε να εξηγήσουμε τους λόγους που ορίζεται ουσιαστικά στα… λιμά.

Η διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου επιβεβαίωσε την εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ για την απόφαση της και έκανε ακόμη πιο διασκεδαστική την προ ολίγων ημερών πραγματικά καταπληκτική δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Νικόλα Εγγλέζου. «Θέλουμε να μας εμπιστευτεί ο κόσμος. Την εμπιστοσύνη του κόσμου την κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Τις απαντήσεις θα τις δώσουμε στο γήπεδο…». Πάμε ξανά «Την εμπιστοσύνη του κόσμου την κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια»! Τίποτε άλλο! Τέλος!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ