aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Τολμώ να το πω. Αλλοίωσε αποτελέσματα η διαιτησία»

«Τολμώ να το πω. Αλλοίωσε αποτελέσματα η διαιτησία»

Ο Γιώργος Κούμας σχολίασε στην «Αθλητική Κυριακή» την μέχρι στιγμής διαιτησία του φετινού πρωταθλήματος τονίζοντας ότι έχουν γίνει λάθη (τα οποία αλλοίωσαν αποτελέσματα), ωστόσο υπογράμμισε πως η κυπριακή διαιτησία είναι σε ανοδική πορεία.

Αναλυτικά: «Είχαμε ανοδική πορεία. Στον ενάμιση χρόνο, δεν είχα παράπονα. Δυστυχώς και ενώ στατιστικά και ενώ υπάρχουν στατιστικές, γίνονται Δεκέμβριο-Ιανουάριο. Τώρα είναι από την αρχή. Τουλάχιστον σε τρεις αγώνες αλλοίωσαν αποτέλεσμα. Πιστεύω πως η διαιτησία είναι σε ανοδική πορεία. Είχα απευθείας συνάντηση με κάποιους διαιτητές και τον αρχιδιαιτητή. Η θέση της ΚΟΠ είναι ότι τάχιστα να βγουν νέοι διαιτητές. Το δεύτερο, είναι το VAR, πας έδωσε 18 μήνες για εφαρμογή, οι οδηγίες είναι να πειθαρχήσουμε. Άρχισε η εκπαίδευση, αισιοδοξώ πως θα έρθει νωρίτερα. Είναι απαραίτητο. Είμαστε στην πρώτη φάση, εκπαιδεύονται οι εκπαιδευτές. Θα αρχίσει τον Οκτώβριο και η εκπαίδευση των διαιτητών. Η θέση μας είναι να είναι στο εθνικό κέντρο, στον Κόρνο. Συζητείται η διαιτησία, γίνεται ανάλυση. Δεν περνούν απαρατήρητα τα λάθη. Δεν θέλω να μηδενίζω. Η διαιτησία μας, είναι σε ανοδική πορεία. Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα. Από τους διαιτητές εξαρτάται να επαναφέρουν την τάξη. Η προσπάθεια είναι για VAR σε ένα χρόνο από σήμερα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ