aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤολμές στο «Goal»: «Η ΑΕΚ πρέπει να παλέψει για όλα... είναι το πιο σημαντικό»

Τολμές στο «Goal»: «Η ΑΕΚ πρέπει να παλέψει για όλα… είναι το πιο σημαντικό»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στην περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν ήταν ο killer που μας είχε συνηθίσει. Τραυματισμοί και ατυχίες τον κράτησαν μακριά από τον καλό εαυτό του. Υπάρχει όμως αισιοδοξία στο στρατόπεδο της ΑΕΚ για επιστροφή του γνωστού Φλοριάν Τολεμές. Ο Γάλλος επιθετικός ετοιμάζεται για διαφορετική σεζόν και μιλώντας στην «Goal News» δηλώνει έτοιμος για την υλοποίηση των μεγάλων στόχων που έχουν τεθεί.

-Φλοριάν, πώς είδες το Fan Day και την παρουσίαση του ρόστερ;

«Είναι ξεκάθαρο ότι όλα γίνονται για τον κόσμο μας και πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι. Θα είναι μεγάλη σεζόν».

-Ο Άντρος Καραπατάκης ανέφερε ότι η ΑΕΚ θα παλέψει για το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρώπη. Πώς το βλέπεις;

«Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να παλέψουμε για όλα. Η ομάδα, ο σύλλογος και ο πρόεδρος θα κάνουν τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι, σε πολύ καλή κατάσταση και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε κάτι. Να κάνουμε την αρχή με τον αγώνα της Πέμπτης (σ.σ.: με την Πετροκούμπ) και να συνεχίσουμε».

-Για μία ακόμη χρονιά η ΑΕΚ δεν έχει αλλάξει πολλά στο ρόστερ. Είναι το μυστικό της ομάδας αυτό;

«Φυσικά. Για μένα είναι το πιο σημαντικό γιατί πάνω-κάτω συνεχίζουμε με τους ίδιους παίκτες. Γνωρίζουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και είναι πιο εύκολο να βρούμε λύσεις, να κινηθούμε στο γήπεδο, ακόμη και στα αποδυτήρια είναι πιο εύκολο».

-Η προηγούμενη σεζόν ήταν δύσκολη για σένα προσωπικά…

«Ναι, όντως. Ήταν πολύ δύσκολη επειδή δεν είχα κάνει προετοιμασία και είχα και δύο τραυματισμούς. Ο ένας ήταν σοβαρός και δεν ήμουν από πλευράς φυσικής κατάστασης στην καλύτερη φάση μου. Τώρα έκανα προετοιμασία, είμαι πολύ καλά, νιώθω πολύ καλύτερα σε σχέση με τους τραυματισμούς που είχα προηγουμένως και είμαι επικεντρωμένος στον επόμενο αγώνα».

-Πιστεύεις η ΑΕΚ μπορεί να παλέψει μέχρι το τέλος για τον τίτλο;

«Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να κάνουμε βήμα-βήμα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα ή να πετύχουμε κάτι σημαντικό».

-Ο πρώτος στόχος είναι η Ευρώπη;

«Ναι, επειδή χρονικά είναι τα πρώτα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για να περάσουμε στον επόμενο γύρο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τα καταφέρουμε».

-Τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχουν στο γήπεδο μαζί σας ο Καταλά και πιθανότατα και ο Λαρένα. Δυο πολύ σημαντικοί παίκτες της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια…

«Πρόκειται για πολύ σημαντικούς παίκτες, όπως σημαντικοί ήταν και στα αποδυτήρια. Θα μας λείψουν, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στους παίκτες που έχουμε τώρα στην ομάδα, να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε και να προπονηθούμε σκληρά για να τα πάμε καλά και να βρούμε τις λύσεις».

-Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Χρειαζόμαστε τον κόσμο, γιατί όταν συναντάμε δυσκολίες είναι οι μόνοι που μπορούν να μας σπρώξουν για να βρούμε τις λύσεις. Να τρέξουμε περισσότερο, να προσπαθήσουμε περισσότερο και να είναι πιο εύκολο να κερδίσουμε. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο γήπεδο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ