aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤολεμές: «Ήταν ένας πόλεμος με πέτρες από τους οπαδούς της Ανόρθωσης»

Τολεμές: «Ήταν ένας πόλεμος με πέτρες από τους οπαδούς της Ανόρθωσης»

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Φλοριάν Τολεμές μίλησε στα ΜΜΕ της Γαλλίας για την καριέρα του, τις εμφανίσεις του στην Κύπρο, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης, όταν οι φίλοι των κυανόλευκων επιτέθηκαν σε περίπου 50 οπαδούς της ΑΕΚ.

Διαβάστε αναλυτικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του:

-Τι είδους επιθετικός είσαι;

«Είμαι ένας επιθετικός που του αρέσει να παίζει με πλάτη. Το ισχυρό μου στοιχείο είναι με την μπάλα στα πόδια. Την περασμένη σεζόν ήμουν πλήρης επιτυχημένος, κάθε φορά που είχα την ευκαιρία σκόραρα… Και ξαφνικά τραυματίστηκα και έμεινα έξω για δυόμιση μήνες αλλά τέλειωσα ως πρώτος σκόρερ με 21 γκολ στο πρωτάθλημα. Το πιο καλό σημείο ήταν ο τελικός Κυπέλλου, αφού κερδίσαμε τον Απόλλωνα. Στα 32 να κερδίζεις τίτλο είναι κάτι το φανταστικό. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν αυτή την ευκαιρία».

-Αγωνίζεσαι για δύο χρόνιες στην ΑΕΚ, μπορείς να μας αναφέρεις μια κουβέντα για την ατμόσφαιρα στα Κυπριακά γήπεδα…

«Είναι όπως την Ελλάδα περίπου… υπάρχουν πολλοί φανατικοί. Υπάρχουν σύλλογοι με πολλούς οπαδούς όπως τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια. Τα γήπεδα τους είναι πάντα γεμάτα. Εμείς στην ΑΕΚ είμαστε νέο σωματείο που ιδρύθηκε το 1994, και έτσι υπάρχουν πιο λίγοι οπαδοί. Έχουμε περίπου 4-5 χιλιάδες οπαδούς στα ντέρμπι».

Ποιος είναι ο «αιώνιος» αντίπαλος;

Η Ανόρθωση, είναι ένας σύλλογος από την Αμμόχωστο, μια πόλη που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού στην οποία εισέβαλαν οι Τούρκοι. Από τότε η Ανόρθωση ήρθε στην Λάρνακα και έτσι το ΑΕΚ-Ανόρθωση έγινε ένα ντέρμπι. Την προηγούμενη σεζόν πριν από τον προκριματικό γύρο τους Γιουρόπα Λιγκ, είχαμε προπόνηση για να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι και 300 οπαδοί της Ανόρθωσης έστησαν ενέδρα σε 50 οπαδούς  της ΑΕΚ. Οι οπαδοί μας ήθελαν να μας εκπλήξουν με την παρουσία τους στην προπόνηση, το έμαθαν αυτοί της Ανόρθωσης και τους προπηλάκισαν. Γενικά ήταν ένας πόλεμος με πέτρες και πολλά καπνογόνα. Δεν είναι υπερβολή, 300 εναντίων 50! Ήταν μια μάχη και μεταξύ τους είχε παιδιά».

-Έχεις φοβηθεί ποτέ στην Κύπρο;

«Όχι ποτέ μέχρι αυτή τι στιγμή. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα μου δίνει κίνητρο. Στα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ δεν μπορείς να ακούσεις τις φωνές των συμπαικτών σου. Με τον ΑΠΟΕΛ είναι το άλλο μεγάλο παιχνίδι, καθώς είναι οι μόνιμοι πρωταθλητές και όλοι θέλουν να τους κερδίσουν».

-Τι σου αρέσει από την Κυπριακή κουλτούρα;

«Οι Κύπριοι είναι πιστοί, δείχνουν αρκετό σεβασμό. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Η Κύπρος είναι ωραία, μου αρέσει το κοτόπουλο σουβλάκι και το χαλλούμι είναι κάτι σαν τυρί».

-Για να περάσετε στους ομίλους, πρέπει να περάσετε από την Τρεντσίν, μια Σλοβάκικη ομάδα…

«Είναι το όνειρο μου να περάσουμε και να αγωνιστώ απέναντι στην Μαρσέιγ γιατί είναι η ομάδα της καρδίας μου. Για μένα θα είναι η πρώτη φορά. Η Τρεντσίν είναι μια νεανική ομάδα που τρέχει πολύ και μην ξεχνάμε ότι έχει αποκλείσει την Φέγενορντ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ