aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο ξεφτιλίσατε... Αν θέλετε αποδείξεις κοιταχτείτε στον καθρέφτη

Το ξεφτιλίσατε… Αν θέλετε αποδείξεις κοιταχτείτε στον καθρέφτη

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Να βάλεις τα γέλια μέχρι να κλάψεις ή να κτυπάς το κεφάλι στον τοίχο μέχρι να ανοίξει στα δύο σαν καρπούζι και να ησυχάσεις μια και καλή από δαύτους; Δεν το χωράει ο νους πως δεν έκατσαν από τις αρχές του Καλοκαιριού οι προφέσορες να βρουν λύσεις οι οποίες θα τίθεντο ή θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή σε ενδεχόμενη νέα έξαρση της πανδημίας.

Δεν φτάνει που άφησαν στο έλεος του θεού τα πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών, ακαδημιών και γυναικείο τα οποία άρχισαν χωρίς να υποβληθούν σε τεστ για τον Covid-19 όσοι εμπλέκονται, δεν είχαν προετοιμάσει ούτε ένα σχέδιο άμεσης δράσης, ένα plan-b που λέμε, το οποίο να αφορά σε τροποποιήσεις και διαφοροποιήσεις της αγωνιστικής δράσης.

Η πανδημία έπληξε και πλήττει το ποδόσφαιρο στην Κύπρο σε μεγάλο βαθμό και δεν γνωρίζουμε πως θα ολοκληρωθεί και εάν ολοκληρωθεί η σεζόν. Ούτε υπολόγισαν πως με την αύξηση των ομάδων και το ενδεχόμενο νέου κύματος στο θέμα των κρουσμάτων, θα είχαμε μεγαλύτερα προβλήματα με τις αναβολές και τον καθορισμό ημερομηνιών διεξαγωγής. Αλλά το ψήφισαν και αυτό. Εξυπνάδα και επαγγελματισμός να φαν κι οι κότες…

Φτάσαμε σε σημείο λοιπόν να ψάχνουμε λύσεις για το πώς θα βγει το πρόγραμμα σε μία σεζόν η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί στην ώρα της οπωσδήποτε. Με εμβόλιμες αγωνιστικές; Με τη διεξαγωγή μονών αγώνων στο κύπελλο αντί διπλών; Με κατάργηση της β’ φάσης του πρωταθλήματος ή διαφοροποίησής της; Φτάσαμε επίσης στο σημείο η μία ομάδα να κατηγορεί την άλλη και το αντίθετο, μετά το θέμα με το ψήφισμα για την αναβολή ή όχι των αγώνων της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού Άχνας για την 6η αγωνιστική.

Λογικές λύσεις οι πιο πάνω; Λογικότατες… Όχι για κάποιους όμως. Αυτοί δεν θέλουν να χάσουν ούτε γρόσι και θα κάτσουν να βρουν τρόπο ώστε να βγουν και πάλι κερδισμένοι οικονομικά, έστω με λιγότερα χρήματα από άλλες σεζόν. Αν δεν φτάσουμε στο σημείο να ψάχνουμε ημερομηνίες να διεξαχθούν οι αγώνες με τρόπο που να μοιάζει με το ψάξιμο στον ψύλλων στα άχυρα, τότε θα είμαστε ικανοποιημένοι.

Αυτό είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο σε όλο του το φάσμα και κοιτώντας τα πρόσωπά τους, είναι σαν να φτάσαμε στο σημείο η μπάλα στην Κύπρο να μοιάζει με αυτήν της φωτογραφίας, που αναλόγως είναι και καλή η κατάστασή της. Να τα λέμε κι αυτά κι ας μην μάς τυφλώνουν όσα πέτυχαν ή πετυγχαίνουν οι ομάδες μας στην Ευρώπη.

Όπως στην Πολιτική που έχουμε τους πολιτικούς που μάς αξίζουν, έτσι και το κυπριακό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ