aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο πολύ 1-2 μετεγγραφές κι ο σίγουρος προς αποχώρηση Λαμπάν

Το πολύ 1-2 μετεγγραφές κι ο σίγουρος προς αποχώρηση Λαμπάν

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η ΑΕΚ απέδειξε ότι τα τελευταία χρόνια δεν προβαίνει σε μαζεμένες αλλαγές και προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, καθότι διαθέτει μεγάλο ποσοστό ευστοχίας στις μετεγγραφές της και καταφέρνει να διατηρεί τον βασικό της κορμό. Ούτε στην μετεγγραφική περίοδο του Καλοκαιριού, αλλά ούτε και σε αυτήν του Ιανουαρίου δεν υλοποιεί πολλές μετεγγραφές. Το ίδιο θα ισχύσει και στη φετινή χειμερινή μετεγγραφική περίοδο. Στόχος στην ΑΕΚ είναι να γίνουν λίγες και ουσιαστικές-ποιοτικές κινήσεις.

Θεωρείται αρκετά δύσκολο ο Άντερ Μουρίγιο να υλοποιήσει πάνω από δύο προσθήκες. Ναι μεν η ομάδα της Λάρνακας χρειάζεται μέσω μετεγγραφών να βελτιωθεί σε κάποιες θέσεις, αλλά δεν θα έλθουν τέσσερις νέοι παίκτες, όσους δικαιούται κάθε ομάδα αυτή την περίοδο. Η μία κίνηση θα είναι η απόκτηση ενός μέσου, ο οποίος θα είναι πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα και να διαθέτει γερά πνευμόνια. Η άλλη θα αφορά σε ποδοσφαιριστή ο οποίος θα αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης

Πέρσι, τέτοιαν εποχή, η ΑΕΚ απέκτησε μονάχα τον Απόστολο Γιάννου. Βέβαια, άλλο ο Τσάβι Ρόκα και άλλο ο Άντερ Μουρίγιο, όμως η διαφορές για την ώρα δεν φαίνεται να είναι μεγάλες μιας και έχουν περίπου την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο τρόπο σκέψης.

Ο Μουρίγιο εντόπισε κάποιους καλούς παίκτες και τους αξιολογεί καλύτερα προτού πάρει την τελική του απόφαση. Είναι σε επαφή με τη διοίκηση, του έχει δοθεί συγκεκριμένο μπάτζετ για τις κινήσεις που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αποδεσμεύσεις που θα γίνουν. Είτε φύγει ένας, είτε δυο ποδοσφαιριστές, είναι σημαντικό να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο σύλλογος. Τα προηγούμενα χρόνια, η ΑΕΚ διέθετε παίκτες οι οποίοι τέθηκαν εκτός πλάνου, αλλά είχαν συμβόλαιο και πλήρωνε κανονικά τον μισθό τους (π.χ. Γκαρίδο, Ορτίθ, Μπόλιεβιτς). Κάτι τέτοιο, θα επιδιώξει σίγουρα να το αποφύγει. Θεωρείται δεδομένο ότι ο ένας παίκτης που θα αποχωρήσει είναι ο Βανσάν Λαμπάν και από εκεί και πέρα, αν γίνει σίγουρα δεύτερη μετεγγραφή, θα διαφανεί ποιος θα είναι ο δεύτερος που θα περάσει την πόρτα της εξόδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ