aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο πέναλτι που ζήτησε η Ανόρθωση, κόκκινη σε Ριέρα και το γκολ του Απόλλωνα

Το πέναλτι που ζήτησε η Ανόρθωση, κόκκινη σε Ριέρα και το γκολ του Απόλλωνα

Ο πρώην διαιτητής και παρατηρητής διαιτησίας Χρήστος Σκαπούλλης ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις της 23ης αγωνιστικής στην εκπομπή Γκολ και Θέαμα στο ΡΙΚ2.

Αναλυτικά τι είπε:

Δόξα – Ομόνοια

84′ (πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια): Ήταν παράβαση, σωστά δόθηκε το πέναλτι. Δεν υπάρχει άθελο πλέον στο ποδόσφαιρο, έχουν αλλάξει οι κανονισμοί.

ΑΕΚ – Ανόρθωση 

1′ Κίτρινη κάρτα που δόθηκε στον Μπουσουλάτζιτς: Ήταν σωστή, ανεξαρτήτως του χρόνου. Και στο πρώτο δευτερόλεπτο αν γίνει φάουλ για κάρτα πρέπει να δωθεί.

83′ Πέναλτι που ζήτησε η Ανόρθωση για χέρι του Μοϊσόφ: Παρά το ότι το χέρι έγινε ενώ ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έπεφτε σε τάκλιν, σωστά δεν δόθηκε κάτι. Αν και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι προσεκτικοί σε τέτοιες φάσεις.

Καρμιώτισσα – Απόλλων

90+8′ Γκολ Απόλλων: Καθαρό γκολ. Ορθά ο διαιτητής άφησε περισσότερο χρόνο καθυστερήσεων, μπορούσε ακόμα και περισσότερο. Άκυρη ωστόσο η ενέργεια του να σφυρίξει λήξη του αγώνα μόλις μπήκε το γκολ. Ως αποτέλεσμα προκάλεσε σύγχυση αν το γκολ μέτρησε τελικά ή όχι. Οι διαιτητές πρέπει να βάζουν το μυαλό τους να δουλεύει. Έπρεπε να διευκρινίσει ότι το γκολ μέτρησε κανονικά, πριν σφυρίξει.

ΑΕΛ – Πάφος FC

20′ Λάθος οφσάιντ. Κοντά στον βοηθό η φάση, ο ποδοσφαιριστής καλυπτόταν πλήρως. Λανθασμένο οφσάιντ που στέρησε στην ΑΕΛ πιθανή ευκαιρία.

37′ Κίτρινη στον Φουρ για θέατρο: Λάθος κίτρινη, ήταν αχρείαστη. Δεν ηταν θέατρο, ήταν στην φάση το πέσιμο.

65′ Δεύτερη κίτρινη και κόκκινη στον Πάνιτς: Σωστή η απόφαση.

73′ Η Πάφος FC ζήτησε δεύτερη κίτρινη στον Ριέρα: Εγείρει ερωτηματικά αφού προηγουμένως σε παρόμοια φάση έδειξε δεύτερη κίτρινη. Με βάση αυτό έπρεπε να αποβληθεί.

90’ Πέναλτι για την ΑΕΛ και κάρτα: Το πέναλτι είναι σωστό. Αχρείαστη όμως η κόκκινη κάρτα. Σωστά το VAR επενέβη και άλλαξε ο διαιτητής την απόφαση του. Με προβληματίζει το γεγονός ότι χρειάστηκε VAR για να δώσει κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη. Είναι απλός ο κανονισμός. Αν δεν πάει στα δίκτυα η μπάλα, είναι κίτρινη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ