aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο «όχι» στην Ομόνοια και η πρόταση του «Καραβίδα»

Το «όχι» στην Ομόνοια και η πρόταση του «Καραβίδα»

Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης με αφορμή τον τερματισμό της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Τετ α τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος, άνοιξε την καρδιά του και παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ενώ σε κάποια σημεία δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως η Ομόνοια του έκανε πρόταση το 2008, αλλά την απέρριψε επειδή δεν ήθελε ποτέ να αγωνιστεί στα πράσινα όπως είπε. «Μου είχαν κάνει μια κρούση από την Ομόνοια τον Ιανουάριο του 2008 τότε που πήγαν οι Κωνσταντίνου, Οκκάς, Μακρίδης αλλά δεν θα πήγαινα ποτέ στην Ομόνοια. Ήταν η μεγαλύτερη απόφαση που πήρα εκείνη του 2008 να επιστρέψω στον ΑΠΟΕΛ.  Ήταν επί θητείας Γιοβάνοβιτς με πρόεδρο τον Ζιβανάρη. Με πήραν τηλέφωνο θυμάμαι, πήγα στα γραφεία και υπόγραψα στον ΑΠΟΕΛ. Στιγμάτισε την πορεία μου στην ομάδα εκείνος ο Ιανουάριος, όπου και παρέμεινα για τα επόμενα επτά χρόνια», ανέφερε.

Ο «Μπίδης» τώρα αρχίζει…

Για την παρουσία του στο πάρτι που έκανε ο Πρόδρομος Πετρίδης, και που όπως διέρρευσε ήταν η αφορμή να τεθεί εκτός πλάνων στην ΑΕΚ, είπε: «Θεωρώ ότι είναι αστείο το να μπαίνουμε στη διαδικασία να συζητούμε για ένα ποδοσφαιριστή επαγγελματία με τόση εμπειρία στα γήπεδα και να θεωρούμε ότι είναι ανήθικο και μεμπτό να πάω στο πάρτι που έκανε ο Πρόδρομος Πετρίδης στο σπίτι του. Έκλεισε όμως κοινή συναινέση η συνεργασία μας με την ΑΕΚ και δεν υπάρχει πλέον κάποιο πρόβλημα».

Επίσης, ο «Μπίδης» αποκάλυψε πως μετά την γνωστοποίηση της απόφασής του να «κρεμάσει» τα παπούτσια, του έκανε πρόταση ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστα Χριστοδούλου, γνωστός ως «Καραβίδας». Ο πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ, είπε πως τον συγκίνησε η πρόταση, αλλά αρνήθηκε επειδή η απόφασή του ήταν οριστική.

Ο «Μπίδης»… είναι στιγμές

Για την αποχώρησή του από τον ΑΠΟΕΛ: «Η απόφαση να φύγω δεν ήταν δική μου αποκλειστικά. Αν έπρεπε να μπω στη θέση κάποιου τρίτου θα έλεγα ότι ο Χαραλαμπίδης δεν έπρεπε να φύγει από τον ΑΠΟΕΛ με κανένα τρόπο με βάση το τι είχα δώσει και τι είχα πάρει. Αυτό το όμορφο ταξίδι έπρεπε να τελειώσει με τον ΑΠΟΕΛ. Όταν μου ανακοίνωσε η διοίκηση ότι είμαι εκτός πλάνων ήταν για μένα η πιο δύσκολη συναισθηματικά στιγμή και που με στιγμάτισε ως Κωνσταντίνο Χαρλαμπίδη. Το συζητήσαμε με τον πρόεδρο για την πρόθεση του συμβουλίου».

Για την μετεγγραφή του στην ΑΕΚ: «Ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτό πήγα στην ΑΕΚ. Πήρα την απόφαση και ήθελα να την στηρίξω. Στην πορεία τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελα και τα περίμενα. Ο τρόπος που τελείωσε με την ΑΕΚ πραγματικά με απογοήτευσε. Το να τελειώνεις την καριέρα σου τουλάχιστον με τον τρόπο που ονειρευόσουν ήταν ένα κομμάτι που έλειπε από το παζλ. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω ίσως να επέλεγα ένα διαφορετικό σενάριο, ιδεολογικά πιο όμορφο. Δεν ήταν το τέλος που ονειρευόμουν για την καριέρα μου».

Aνακοίνωσε το… τέλος ο Χαραλαμπίδης

Αν του πρότειναν να εργαστεί στον ΑΠΟΕΛ από άλλο πόστο, απάντησε: «Δεν μου πρότειναν κάποια άλλη θέση. Μετά την απόφαση να φύγω από το ΑΠΟΕΛ και να αλλάξω ομάδα ο κόσμος είπε πολλά πράγματα. Όπως ότι ζήτησα υπερβολικά πράγματα από τον πρόεδρο και το ΑΠΟΕΛ. Αυτά είναι ουτοπικά πράγματα και δεν φοβάμαι να το πω γιατί η αλήθεια λάμπει και δεν κρύβεται. Ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα, δεν κατακρίνω το συμβούλιο, ούτε τον κόσμο που μια μερίδα πίστευε ότι έπρεπε να κλείσει το κεφάλαιο “Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης”. Πήγα στην ΑΕΚ για να δείξω ότι ακόμη μπορώ να προσφέρω στο γήπεδο και αυτό μου έδινε κίνητρο για να συνεχίσω να αγωνίζομαι και στην Εθνική ομάδα». «Δεν σκόραρα απέναντι στο ΑΠΟΕΛ και σίγουρα αν γινόταν αυτό θα ένιωθα παράξενα», απάντησε ακολούθως σχετικά με το πώς θα ένιωθε αν σκόραρε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Χαραλαμπίδης: Δεύτερος όλων των εποχών

Αν περίμενε πως θα έφευγε από τον ΑΠΟΕΛ, την κριτική από τους οπαδούς και τα συναισθήματα του, είπε: «Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό. Δεν ήταν το καλύτερο κλείσιμο μετά από τόσα χρόνια. Ένιωσα αχαριστία από μερίδα οπαδών κάποιες φορές, όχι από την ομάδα. Θέλω να ξεκαθαρίσω, και ο Κριστιάνο Ρoνάλντο ένιωσε αχαριστία. Αυτή είναι η μοίρα του ποδοσφαιριστή και του πρωταθλητισμού. Κάποιες από τις ενέργειες και τις πράξεις μου δεν τις σεβάστηκαν κάποιοι άνθρωποι. Δεν κρατώ κακία σε κανένα όμως. Αγαπώ τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ, μου έδωσαν πάρα πολλά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ