aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο νέο «υπερόπλο» της ΑΕΚ

Το νέο «υπερόπλο» της ΑΕΚ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Έχουν δίκιο στην ΑΕΚ να περιμένουν πώς και πώς να πατήσουν το «ΑΕΚ Αρένα» και να δώσουν στο (πραγματικά) δικό τους σπίτι τον πρώτο τους επίσημο αγώνα. Δεν είναι καθόλου λίγο πράγμα για μιαν ομάδα να έχει το δικό της γήπεδο και αυτό μπορούν να το καταλάβουν και να το νιώσουν μόνο οι ποδοσφαιριστές (άντε και ο προπονητής). Και το θέμα του ιδιόκτητου γηπέδου δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό, έχει να κάνει και με πολλές άλλες παραμέτρους.

Για παράδειγμα, το να έχει μια ομάδα δικό της γήπεδο τη «γλυτώνει» από πολλά τρεχάματα και υποχρεώσεις που έχει, τόσο στο οικονομικό κομμάτι -κάτι που αφορά τη διοίκηση- αλλά και στα «πρέπει» και τα «μη» ενός ξένου (με ή χωρίς εισαγωγικά) ιδιοκτήτη. Στο ιδιόκτητό της γήπεδο η ΑΕΚ αυτή θα κάνει κουμάντο σε όλα, δεν θα έχει συμβατικές υποχρεώσεις προς τρίτους και πολύ περισσότερο θα μπαίνει και θα βγαίνει ό,τι ώρα γουστάρει ο εκάστοτε προπονητής της.

Η κατασκευή, εξάλλου, του «ΑΕΚ Αρένα» είναι σε προδιαγραφές ποδοσφαιρικού γηπέδου και όχι σταδίου. Οι κερκίδες είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λάρνακας θα «ζουν» μαζί με τους οπαδούς τους το παιγνίδι, ο δε αντίπαλος θα νιώθει την ανάσα των οπαδών των γηπεδούχων.

Κακά τα ψέματα, όσο κι αν η ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια είχε ως έδρα της το ΓΣΖ, ποτέ οι ποδοσφαιριστές δεν το ένιωσαν «δικό» τους γήπεδο. Όπως και πολλές άλλες ομάδες που αγωνίζονται σε παρόμοια γήπεδα. Το «ΑΕΚ Αρένα» ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, με τον αγώνα των κιτρινοπράσινων κόντρα στην Καρμιώτισσα.

Βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και για την ΑΕΚ ουσιαστικά το Σάββατο αρχίζει το πρωτάθλημα, αφού αυτός θα είναι ο πρώτος φετινός αγώνας που θα δώσει, μετά τις δύο αναβολές που πήραν τα παιγνίδια της με τη Δόξα (στην 1η αγωνιστική) και τον Εθνικό Άχνας στη 2η.

Τι καλύτερος τρόπος, λοιπόν, να κάνει «ποδαρικό» στο νέο πρωτάθλημα στο νέο της γήπεδο. Και να δείτε πως τα ευεργετικά οφέλη του (πραγματικά) δικού της σπιτικού θα φανούν πολύ σύντομα. Ίσως πιο σύντομα απ’ ό,τι και οι ίδιοι στην ΑΕΚ πιστεύουν ή περιμένουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ