aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο καυτό κεφάλαιο των αποδεσμεύσεων

Το καυτό κεφάλαιο των αποδεσμεύσεων

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το κεφάλαιο «υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό» παραμένει ανοικτό για την ΑΕΚ και ο Τσάβι Ρόκα ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις, οι οποίες πιθανόν να επιφυλάξουν και μία έκπληξη.

Διότι πέρα από τις ανανεώσεις, πιο βαθύς προβληματισμός υπάρχει γι’ αυτούς που έχουν συμβόλαιο την επόμενη σεζόν.

Άλλωστε, για να γίνουν προσθήκες θα χρειαστεί να διακοπούν κάποιες συμφωνίες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολύ δύσκολα θα το κουνήσουν από τη Λάρνακα οι Τόνιο Ραμίρεθ, Αλβέρτο Τέτε, Τζοάν Τομάς, Ντάνιελ Μοϊσόφ και Αντρέ Άλβες.

Μαζί με τους Χόρχε Λαρένα, Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς, Νταβίδ Καταλά, Χουάν Ορτίθ, Ιβάν Τρισκόφσκι και Άντερ Μουρίγιο, οι οποίοι ανανέωσαν πρόσφατα το συμβόλαιό τους, αποτελούν τους 11 από τους δεκαπέντε ξένους και κοινοτικούς.

Απομένουν λοιπόν τέσσερις θέσεις. Οι αδύναμοι κρίκοι από τους παίκτες του ρόστερ είναι οι Εμίλ Νίνου και Άνταμ Μαρτσίνιακ, για τους οποίους πολύ δύσκολα θα παρθεί απόφαση διατήρησής τους στις τάξεις των κιτρινοπρασίνων. Σκέψη υπάρχει και για το μέλλον του κίπερ Μιγκέλ Σαϊθάρ, ο οποίος δεν ικανοποίησε όσες φορές κλήθηκε να καλύψει το κενό του Τόνιο.

Όσο για την έκπληξη, ακούει στο ονοματεπώνυμο Βανσάν Λαμπάν. Ο κυπριοποιημένος Γάλλος -ο οποίος αγωνίζεται ως κοινοτικός- δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του στην τρέχουσα σεζόν και ήταν στη σκιά των Τομάς, Μπόλιεβιτς και Λαρένα.

Αν αποφασίσει λοιπόν ο Ρόκα ότι η ομάδα χρειάζεται καλύτερο ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή, θα ζητήσει από τη διοίκηση να αποχωρήσει ο Λαμπάν. Πάντως, όπως αποδείχτηκε στα παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν, ειδικά στη θέση του επιτελικού δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση πέραν του Τομάς.

Δεν θα αργήσει λοιπόν η ώρα που θα κατασταλάξει ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός προς την ολοκλήρωσή του. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής σκοπεύει να κλείσει το θέμα πριν από το τέλος του Μαΐου και να γίνουν επίσης κάποιες μετεγγραφές μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. Οι υποχρεώσεις στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ επιτάσσουν να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο σχεδιασμός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ